Російсько-Українська війна. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем ДжорДж БушЪ, 2 тра 2014.

  1. Хейль

    Хейль General-major

    Повідомлення:
    6.083
    Адреса:
    Україна
    Gasser подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Пошкоджений при падінні , матеріал стекловолокно.
      800 грн.
    2. Батарея Искандер
      200 грн.
    3. 2000 грн.
    4. Реле управління з шахеда (герань 2). Не розбирався.
      500 грн.
    5. Кацапський фпв дрон камікадзе, делікатно приземлений, стан ідеальний, в комплекті нові пропелери і а...
      15000 грн.
  3. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Андрій Харук
    Широко відомий у вузьких колах лаптєногий оналітєг Руслан Пухов поділився з читачами "Мааасковскаго камсамольца" своєю чуйкою щодо нашого наступу. Матеріал досить цікавий, тому я вирішив перекласти його на людську мову.

    "Напередодні весняного українського наступу (а в тому, що він готується – вже немає сумнівів) Захід активно накачує ЗСУ озброєнням. Донедавна вважалося, що акцент буде зроблено на літаки і особливо – на танки. Тема «Абрамсов» і «Леопардів», які ударним кулаком рвуться у вирішальний наступальний прорив, взагалі стала головною в обговореннях. Але тепер від низки експертів все частіше можна чути, що у ЗСУ зараз недостатньо танків та авіації, щоб переламати хід бойових дій на користь Києва. А тому наголос буде зроблено на далекобійну артилерію.
    Яку небезпеку це для нас, «МК» пояснив російський військовий аналітик, директор московського Центру аналізу стратегій і технологій (ЦАСТ), член Громадської ради при Міноборони РФ Руслан Пухов.
    - На перших етапах спецоперації, - каже експерт, - ЗСУ парирували нашу перевагу в артилерії тим, що до своєї старої, ще радянської, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню додали розвідувальні безпілотники, в основному комерційні, а також використовували для зв'язку та цілевказівки глобальну супутникову систему Starlink. Тобто перетворили старе озброєння практично на високоточне. Цією зброєю вони нас били з високою точністю на коротких та середніх дистанціях тому, що далекобійної зброї вони не мали.
    - Тепер Захід його поставив?
    - Так. Нині воно у них з'явилося. Та ж французька самохідна артилерійська установка CAESAR, яка б'є в півтора рази далі за наші аналогічні системи. До того ж, Захід став постачати ЗСУ високоточні керовані снаряди типу Excalibur – аналог нашого «Краснополя». Тільки у нас снарядів "Краснопіль" дуже мало. До того ж, вони першого покоління. А снаряди Excalibur – вже другого покоління, точніші, що українцям дозволяє стріляти далеко та дуже точно.
    В результаті вони б'ють по наших військах, коли ми, наприклад, готуємось наступати. Нам для цього потрібно оперативно сконцентруватися для завдання удару. Раніше вони за допомогою натівської розвідки це тільки бачили та чули, а тепер ще мають змогу нас дістати.
    - Чи можуть західні постачання далекобійної артилерії ЗСУ якось вплинути на тактику застосування російських військ під час весняного українського наступу?
    - У нас на першій лінії зіткнення знаходяться ті частини, які ведуть безпосередньо вогонь. Неподалік першої лінії має бути ще друга лінія, звідки швидко й оперативно можна у разі прориву противника перекинути війська, щоб ліквідувати пролом, або з цієї другої лінії направити війська в ту точку, звідки може готуватися і здійснюватися прорив.
    Зважаючи на те, що другу лінію вони тепер за допомогою далекої сучасної артилерії можуть накрити вогнем, ми змушені відводити війська на третю лінію. Тобто надто далеко в тил. І виходить, що у разі швидкого прориву ЗСУ, у нас може не вийти відповісти так само швидко. А головне – це може стати на заваді сконцентрувати війська для нашого наступного контрудара. Приховано таке зробити не вийде. ЗСУ за допомогою натівської розвідки всі «бачать» і починають бити по другій лінії. Тоді сотні бійців можуть потрапити під шквальний вогонь.
    Наявність у ЗСУ великої кількості далекобійної артилерії та високоточних боєприпасів може завести ситуацію з весняним українським наступом у певну позиційну безвихідь.
    На думку експерта, протидіяти далекобійним системам ЗСУ можна за допомогою російських крилатих і балістичних ракет, а також ударних безпілотників, здатних знаходити та вражати військові об'єкти ЗСУ за десятки та сотні кілометрів від передової. Крім того, ще не повністю задіяні можливості російської бомбардувальної авіації."
    Ось таке. Вкотре москалі віддають належне нашій артилерії. А для нас висновок - необхідно посилювати ППО.
     
  4. Хейль

    Хейль General-major

    Повідомлення:
    6.083
    Адреса:
    Україна
    Нічне бомбардування від 10-ї ОГШБр "Едельвейс".
     
    asy900, Найкл, Витт та 46 іншим подобається це.
  5. Хейль

    Хейль General-major

    Повідомлення:
    6.083
    Адреса:
    Україна
    Короткометражний фільм про життя бурята-"вагнерівця" від одного з підрозділів 92-ї ОМБр.
     
    asy900, Найкл, Лорд Грегори та 45 іншим подобається це.
  6. Хейль

    Хейль General-major

    Повідомлення:
    6.083
    Адреса:
    Україна
    Орки на БМП-2 шукали пригод у нічному Бахмуті. А знайщли ракету від "Стугни".
     
  7. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1901
    Лоти
      на продажу:
    204
      продані:
    4.178
    Повідомлення:
    2.300
    Адреса:
    Где то за городом...
    ⚠️ Оперативна інформація станом на 06.00 19.03.2023 щодо російського вторгнення


    Для досягнення своїх цілей продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби нашими захисниками було відбито 83 атаки на цій ділянці фронту. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут.


    За минулу добу ворог завдав 11 ракетних ударів, 4 з них - по об’єктах цивільної інфраструктури міста Запоріжжя. Також зафіксовано 16 авіаційних ударів та 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню з боку окупантів.


    З огляду на ситуацію, яка склалась під Вугледаром, військове російське керівництво квапиться направити підсилення. З 13 березня, у 37 окремій мотострілецькій бригаді 36 армії Східного ВО проводиться бойове злагодження підрозділу «шторм». Його готують до відправлення в Україну 24 березня. У бригаді значний некомплект особового складу, тому командири підрозділів відкликають підлеглих з лікування та реабілітації. Військовослужбовці скаржаться на низький рівень забезпечення. Відзначається дуже низький рівень мотивації особового складу та велика кількість спроб уникнення відправки в район ведення бойових дій.


    Протягом минулої доби Авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. В той же час, було збито БпЛА «Шахед-136», а наші ракетники і артилеристи уразили 7 районів зосередження особового складу та військової техніки противника.


    Підтримуйте Збройні Сили! Ми переможемо!

    Слава Україні!
     
    proview, apstla, Igor 21 та ще 1-му подобається це.
  8. Surovyy

    Surovyy General-major

    Повідомлення:
    9.615
    Адреса:
    Ukraine
    І що? Хтось висвітлив цю подію з відео доказом у цій гілці? Я передивився двічі і не знайшов такої світлини!
    По перше, це інший розділ, а по друге, це зовсім інший збитий кацапський блохольот.

    І далі, по темі розділу...
    Запорізька область, 15 березня 2023 року. Знищення двох систем ППО кацапів.
    На відео ми бачимо, як Аеророзвідка виявила кацапський ЗРК ТОР М2. Дані про це, були передані відповідному підрозділу ЦСО "А" СБУ, який застосував Український БПЛА-камікадзе "RAM-II". На відео з дрону спостереження, чітко видно точне влучання дрону-камікадзе у ціль. Та це, ще виявилось не все! Поки полювали за цією системою ППО, виявили ще один ЗРК ТОР-М2. Не вагаючись, хлопці з відповідного підрозділу, запускають другий БПЛА-камікадзе, атака і друга ціль також уражена з першого разу! Паралельно, обидві події знищення кацапідорських систем ППО, знімали хлопці з Аеророзвідка дронами спостереження.

     

    Images:

    Снимок1.PNG
    Снимок1-1.PNG
    Снимок2-0.PNG
    Снимок2.PNG
    Снимок3.PNG
    Снимок3-1.PNG
    Снимок4.PNG
    Снимок5-0.PNG
    Снимок5.PNG
    Снимок6.PNG
    Карапузик, Найкл, antsu88 та 42 іншим подобається це.
  9. Galin41

    Galin41 Leutnant

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    145
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    317
    Повідомлення:
    1.023
    Адреса:
    м.Харків,
    У Генштабі назвали орієнтовні втрати серед російських окупантів станом на 19 березня 2023 року.
    Зокрема, за минулу добу ЗСУ відправили на той світ ще 710 терористів і розгромили 21 танк.
    Втрати ворога на 19 березня 2023 року:
    • особового складу ‒ близько 164910 (+710)
    • танків ‒ 3532 (+21) од
    • бойових броньованих машин ‒ 6853 (+23) од
    • артилерійських систем – 2568 (+8) од
    • РСЗВ – 507 (+1) од
    • засоби ППО ‒ 268 (+3) од
    • літаків – 305 (+0) од
    • гелікоптерів – 290 (+0) од
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2159 (+0)
    • крилаті ракети ‒ 907 (+0)
    • кораблі /катери ‒ 18 (+0) од
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 5408 (+4) од
    • спеціальна техніка ‒ 262 (+3)
     
    Лорд Грегори, vladss, Surovyy та 21 іншим подобається це.
  10. von Goltz

    von Goltz Moderator

    Повідомлення:
    36.371
    Адреса:
    Festungskommandantur Libau
    перевод с латышского:
    В профиле «Оркестр Вагнера» («Вагнеровский оркестр» — прим. ред.) социальной сети «Telegram» российской частной армии «Вагнер» опубликовано видео, на котором видно, как один из наемников кончает жизнь самоубийством в окопах.

    видео где брошенный хуйлом вагнеровец спася бегством от всех - правильный рашистский пидорас, все рашисты должны так поступить - в стекловатный путь:

    https://jauns.lv/raksts/arzemes/550...licis-ierakumos-viens-izdara-pasnavibu?accept

    Если повтор сорри, несмог найти тут...
     
    Gasser, antsu88, Мансур Львович та 24 іншим подобається це.
  11. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Архівне відео: аеророзвідники 24-ї бригади ЗСУ продемонстрували майстерну засідку на російських десантників, яку вони влаштували у травні минулого року
     
    antsu88, Andrej.An86, tms та 27 іншим подобається це.
  12. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1901
    Лоти
      на продажу:
    204
      продані:
    4.178
    Повідомлення:
    2.300
    Адреса:
    Где то за городом...
    Оперативна інформація станом на 18.00 19.03.2023 щодо російського вторгнення


    Протягом доби противник завдав 1 ракетний та 7 авіаційних ударів, здійснив 9 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Російські окупанти цинічно вдарили по житловому будинку у Василівському районі та по об’єктах цивільної інфраструктури Кам’янського Запорізької області. Також російська армія обстріляла об’єкти цивільної інфраструктури на Донеччині. Є загиблі та поранені, пошкоджено багатоповерхівки, приватні житлові будинки та школи.


    Протягом доби Авіація Сил оборони завдала удару по російському зенітно-ракетному комплексу (тип уточнюється), 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та складу боєприпасів.


    Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ворожий зенітний ракетний комплекс “Тор” та 2 райони зосередження окупантів.
     
    Surovyy, ТарасМ, apstla та 4 іншим подобається це.
  13. ТарасМ

    ТарасМ Major

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    925
    Лоти
      на продажу:
    100
      продані:
    1.733
    Повідомлення:
    2.587
    Адреса:
    Galizia, Львівщина
    • Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2023 року ліквідували близько 165 тисяч 610 російських агресорів.
    • особовий склад ‒ приблизно 165 610 (+700) осіб ліквідовано;
    • танки ‒ 3537 (+5);
    • бойові броньовані машини ‒ 6869 (+16);
    • артилерійські системи – 2577 (+9);
    • РСЗВ – 507 (+0);
    • засоби ППО ‒ 270 (+2);
    • літаки – 305 (+0);
    • гелікоптери – 290 (+0);
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2160 (+1);
    • крилаті ракети ‒ 907 (+0);
    • кораблі/катери ‒ 18 (+0);
    • автомобільна техніка та автоцистерни – 5416 (+8);
    • спеціальна техніка ‒ 265 (+3).
     

    Images:

    1679292221-468.jpeg
    antsu88, filip57, Мансур Львович та 17 іншим подобається це.
  14. Galin41

    Galin41 Leutnant

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    145
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    317
    Повідомлення:
    1.023
    Адреса:
    м.Харків,
    На донецькому напрямку оператори ССО України відправили до пекла чергову партію окупантів, ворожі вогневі засоби...
     
    antsu88, filip57, lokomotiv88 та 20 іншим подобається це.
  15. FOXes

    FOXes Oberschütze

    Повідомлення:
    11
    Російський солдат знімає, як Ка-52 стає "вєчнольотом". Місце та дата зйомки невідомі.
    Вперше кадри з'явились 5 березня.
     
    гринго80, antsu88, АЛЕКСЕЕВ та 19 іншим подобається це.
  16. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Про Барсіка:

    З*явились фото знищеної САУ 2С19см2 з написом на стволі барсік. Ця сау була знищена в капонірі біля села Кам*янка Харківської області в липні місяці і належала до 99 сап 3 мсд. вороги широко рекламували (фото відео присутне на москальскій вікіпедії) дії цього сап (самохідно артилерійського полку) і навіть фільмували використання цим сап свого керованого снаряду "краснопіль" в червні -липні місяці.
    Разом з тим тільки за період липень -вересень 2022 року сап втратив підтвердженими (фото відео фіксація) 5 сау та 1 перейшла на наш бік з 36 наявних до 24.02 2022 року.
     

    Images:

    -5230977589060842232_1109.jpg
    -5230977589517077095_121.jpg
    -5230977589517077096_121.jpg
    -5230977589517077097_121.jpg
    -5230977589517077098_121.jpg
    -5230977589517077099_121.jpg
  17. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Більше не буде обстрілювати Херсон бм-21 разом з екіпажем
     

    Images:

    -5228845146844547018_121.jpg
    -5228845146844547019_121.jpg
    Карапузик, Найкл, гринго80 та 37 іншим подобається це.
  18. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Збитий російський розвідувальний БПЛА типу Орлан на Донеччині
     

    Images:

    336746231_164971053095974_3033730576624205362_n.jpg
    336759479_229574206243134_2408322992169220552_n.jpg
    337262809_232006229290403_6645993269258092635_n.jpg
  19. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Оперативна інформація станом на 18.00 20.03.2023 щодо російського вторгнення
    Слава Україні! Триває триста дев’яноста доба російського повномасштабного вторгнення.
    Протягом доби противник завдав 13 авіаційних та 4 ракетних удари, а також здійснив 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
    Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.
    На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Волфине, Олександрівка та Попівка Сумської області; Кам’янська Слобода та Хрінівка Чернігівської області, а також Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка та Красне на Харківщині.
    На Куп’янському та Лиманському напрямках вчергове артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Невське, Піщане, Білогорівка та Діброва на Луганщині, а також Спірне, Торське та Новоселівка Донецької області. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського.
    На Бахмутському напрямку окупанти не полишають спроб захопити місто Бахмут. Там тривають постійні позиційні бої. В той же час нашими захисниками було відбито атаки противника в районах Богданівки та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали Міньківка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Олександро-Шультине, Диліївка та Нью- Йорк Донецької області.
    На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка та Сєверне. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.
    На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали райони низки населених пунктів. Серед них - Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області; Времівка, Новопіль і Новосілка - Донецької, а також Дудчани, Зміївка, Козацьке, Іванівка, Антонівка, Зеленівка, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерка та Берегове Херсонської області.
    Продовжуючи зазнавати величезних втрат, російські загарбники облаштовують все більше своїх шпиталів вздовж лінії зіткнення. Так, в населеному пункті Розівка тимчасово окупованої території Запорізької області, в будівлі місцевої лікарні розташовано один з таких закладів окупантів. За минулу добу туди привезли близько 50 важкопоранених військовослужбовців армії рф. Також, в населеному пункті Високе Запорізької області, окупанти облаштували шпиталь в будівлі місцевої школи. Туди, протягом 19 березня було завезено велику кількість важкопоранених. Для цього ворог використовував 4 медичних вантажівки на базі автомобіля КАМАЗ.
    Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника
     
    комотд, apstla, ТарасМ та 2 іншим подобається це.
  20. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    Serg Marco

    Трошки про стан справ на напрямку Авдіївка-Первомайське.
    Тут кароч був ще один штурм в стилі Вугледара. Хоча ні, під Вугледаром штурми і то були набагато краще організовані. 35 одиниць техніки зібрались та пішли...за рускім ваєнним корабльом. До цього вони працювали механізованими ротами з десятком ББМ, під прикриттям арти, Тюльпанів та Солнцепьоков, а тут вирішили по великому штурманути.
    Звалити від сумісної роботи підрозділів арти піхоти, морпіхів та десантів змогли тільки 10. 9 одиниць техніки розвалили з детонацією при прямих влучаннях. Інші пошкоджєні стоять тут по полям. Іх другий день добивають скидами з коптерів.
     
    Найкл, гринго80, thebig та 36 іншим подобається це.
  21. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.362
    Адреса:
    Коростень Украина
    КамАЗ-63968 "Тайфун-К" – як стверджується, водій не впорався з керуванням, "невдало" зайшов у поворот та вилетів з моста. Епізод стався нібито на початку березня на Луганщині.
     

    Images:

    336796886_1135915124476815_7965643837273194574_n.jpg
    Вадим Анатольевич, antsu88, filip57 та 18 іншим подобається це.
  22. Surovyy

    Surovyy General-major

    Повідомлення:
    9.615
    Адреса:
    Ukraine
    Знищення техніки ворога... Напрямок не оприлюднено.
    Ми не зупинимось, поки не знищимо цю нечисть. Ми знайдемо їх всюди, а потім перетворимо на попіл.
    На відео показано роботу військової частини А1108 по знищенню скупчення військової техніки та ремонтної бази кацапідорів.

     
  23. Surovyy

    Surovyy General-major

    Повідомлення:
    9.615
    Адреса:
    Ukraine
    Запорожское направление...
    Нарезка кадров работы по ликвидации рашистов 65-й отдельной механизированной бригадой ЗСУ в координации с 44-й отдельной артиллерийской бригадой.

     
    Карапузик, гринго80, antsu88 та 17 іншим подобається це.
  24. Surovyy

    Surovyy General-major

    Повідомлення:
    9.615
    Адреса:
    Ukraine
    Донецька область, фортеця Бахмут.
    На відео з дрону спостереження, ми бачимо, як Українські гармаші з НГУ, наносять вогневе ураження по місце знаходженню супротивника, яке було раніше встановлено Аеророзвідкою.
    Гугл перекладач:
    Артиллерия патрульно-постовой службы ведет огонь по ранее установленному воздушной разведкой местонахождению российских войск.

     
    Карапузик, Найкл, Scrubber та 19 іншим подобається це.
  25. Surovyy

    Surovyy General-major

    Повідомлення:
    9.615
    Адреса:
    Ukraine
    Бахмутський напрямок... Десь під Бахмутом...
    На відео з екшенкамери одного з бійців 1-ого механізованого батальону 3-ої штурмової бригади, ми бачимо штурм кацапських позицій.
    Гугл перекладач:
    Разведка боем русских позиций под Бахмутом. Бойцы 1-го механизированного батальона 3-й штурмовой бригады сближаются с позициями русских и ведут короткий бой. Захват позиций не планировался.

     
    Карапузик, koval111, гринго80 та 20 іншим подобається це.
  26. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1901
    Лоти
      на продажу:
    204
      продані:
    4.178
    Повідомлення:
    2.300
    Адреса:
    Где то за городом...
    #ГУРінформує

    ‼️ Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети “Калибр НК” під час їхнього транспортування залізницею


    “Калибр НК” ― ракети, призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї ― понад 2500 кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських.


    Загадкова “бавовна” продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації.


    Слава Україні!
     
    Найкл, Дэв, wertyuop та 31 іншим подобається це.