Російсько-Українська війна. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем ДжорДж БушЪ, 2 тра 2014.

  1. Олег ОК

    Олег ОК Oberleutnant

    Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    Протягом неділі, 4 вересня, окупанти завдали по Україні 14 ракетних та понад 15 авіаційних ударів. Також ЗСУ відбили спроби наступу в районі 8 населених пунктів.
    Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в зведенні станом на 18 годину.
    Зазначається, ракетні та авіаудари були здійснені по військових та цивільних об’єктах. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухий Ставок.
    Тим часом, підрозділам ЗСУ вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Краснопілля, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Кодема, Соледар та Первомайське.
    Авіаційне угруповання противника веде бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань, найінтенсивніше – на Південнобузькому та Донецькому напрямках.
    Росіяни зосереджуються на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Намагаються покращити логістичне забезпечення своїх військ.
    Окупанти з високою інтенсивністю ведуть повітряну розвідку безпілотниками, шукають слабких місць в українській обороні, намагаються покращити тактичне положення.
    При цьому зберігатися загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України.
    У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають носії крилатих ракет "Калібр".
    Авіаційне угруповання ворога веде бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань, найінтенсивніше - на Південнобузькому та Донецькому напрямках.
    При цьому, проблемним для росіян залишається питання поповнення своїх втрат у живій силі. Так, у виправній колонії №124 Донецька, представники приватної військової кампанії "Вагнер" намагаються вербувати засуджених до складу свого підрозділу.

    На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору та Білорусі.
    На інших напрямках окупанти здійснили обстріли військової та цивільної інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:
    • на Сіверському напрямку - 12 населених пунктів Чернігівської та Сумської областей, також застосував безпілотники. Посилення інтенсивності обстрілів вздовж державного кордону пояснюють нещодавньою ротацією артилерійських підрозділів загарбників на зазначеному напрямку. Крім того, не виключається застосування противником диверсійно-розвідувальних груп в прикордонних районах України;
    • на Харківському напрямку росіяни обстріляли райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Петрівка, Руська Лозова, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Норцівка, Гусарівка, Чепіль, Покровське. Наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Перемога та Гусарівка. Крім того, застосуваи безпілотники в районах населених пунктів Питомник, Руська Лозова, Слатине, Іванівка, Балаклія, Савинці та Руські Тишки;
    • на Слов’янському напрямку від ворожих обстрілів постраждали населені пункти Богородичне, Долина, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Дмитрівка, Мазанівка, Сулигівка, Карнаухівка. Нанесені авіаційний удар по Богородичному;
    • на Краматорському напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Слов’янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Званівка, Спірне, Веселе, Переїзне. Завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Богородичне та Верхньокам’янське;
    • на Бахмутському напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка, Виїмка та Роздолівка;
    • на Авдіївському напрямку постраждали Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Авдіївка, Орлівка;
    • на Новопавлівському напрямку атак зазнали Мар’їнка, Парасковіївка, Микільське, Вугледар, Солодке, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Павлівка, Новодонецьке, Новомайорське, Нескучне, Времівка. Також був завданий авіаційний удар у районі Новомихайлівки;
    • на Запорізькому напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Зарічне, Щербаки, Новоданилівка, Білогір’я, Гуляйпільське, Гуляйполе, Дорожнянка, Червоне, Полтавка, Ольгівське, Новопіль, Новосілка, Бурлацьке, Времівка. Також наніс авіаційні удари в районах Білогір’я, Полтавки та Времівки;
    • на Південнобузькому напрямку загарбники продовжує вести оборонні дії, обстріляли практично всі населені пункти вздовж лінії зіткнення. Крім того завдали авіаційні удари в районах населених пунктів Любомирівка, Безіменне, Костромка, Білогірка, Велике Артакове. Для коригування вогню артилерії активно застосував безпілотники.
    Українські захисники утримують займані позиції та не допускають просування ворога по території нашої держави.

    ЗСУ успішно відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Краснопілля, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Кодема, Соледар та Первомайське.

    Ракетні війська та артилерія наземних угруповань українських військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника. Впродовж 4 вересня було нанесено ураження по пунктах управління, районах зосередження бойової техніки та особового складу.
    Протягом доби авіація Сил оборони нанесла 12 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також військових об’єктів окупантів.
    Тим часом, НАТО посилює свою присутність у східній частині Альянсу, розмістивши 8 багатонаціональних бойових груп на території країн-учасниць: Болгарії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Польщі, Румунії та у Словаччині. Зазначається, що усі ці групи є бойовими підрозділами. Таким чином НАТО демонструє силу трансатлантичних зв’язків та рішучу готовність.
    Як повідомляли Українські Новини, через брак високоточної зброї ворог частіше став використовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300. Окупанти випустили по Україні більше 500 таких ракет.
     
    Останнє редагування модератором: 5 вер 2022
    ДВ762, Igor 21 та Oprishok подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Бн-3 трофей Армія РФ
      10000 грн.
    2. Від ножнів штик ножа "кампо" до АК-12.,кусачки і пластина від правки.
      300 грн.
    3. Бн-3
      10000 грн.
    4. Приклад ак12м чуток пригорел под реставрацию
      500 грн.
    5. Колишньому власнику він вже не знадобиться
      4 грн.
  3. Олег ОК

    Олег ОК Oberleutnant

    Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    Сегодняшний удар по Ант. мосту
     
  4. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1896
    Лоти
      на продажу:
    213
      продані:
    4.159
    Повідомлення:
    2.277
    Адреса:
    Где то за городом...
    Мысли вслух: если Высокополье наше, то два села в подбрюшье пгт тоже должны быть наши- Ольгино и Потёмкино; они в пределах прямой видимости;
     
    Oprishok, Luftwaffen, solopohod та 8 іншим подобається це.
  5. ТарасМ

    ТарасМ Major

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    919
    Лоти
      на продажу:
    103
      продані:
    1.716
    Повідомлення:
    2.587
    Адреса:
    Galizia, Львівщина
    Потемкіне вже днів 20 як наше.
    А Ольгине взяли з Високопіллям і Архангельським на днях
     
    vostok917, Карапузик, Ланкастер та 50 іншим подобається це.
  6. Внук ветерана

    Внук ветерана General-major

    Повідомлення:
    6.240
    Адреса:
    Екатеринослав
    Хлопок на складе БК орков Харьковская область (говорят Балаклея)

     
    Beruyk0791, Ланкастер, Gasser та 30 іншим подобається це.
  7. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.224
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Первая тысяча российских танков остались в степях Украины.
    Европейские исследователи войны сообщают, что на данный момент официально и визуально подтверждается потеря 1000 танков армией РФ на территории Украины - фактические потери, вероятно, выше.
    Доля старых танков росла на протяжении всей войны. С 1 августа на танки советского производства приходится 53% потерь. В сумме они составляют 38%.
    Примечательно, что во время российско-грузинской войны 2008 года оккупанты потеряли три танка..
     

    Images:

    IMG_20220904_231011.jpg
    Beruyk0791, Карапузик, mech та 23 іншим подобається це.
  8. solopohod

    solopohod Gefreiter

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    42
    Адреса:
    Кривой Рог
    Архангельське? Ну тут ще є питання....
     
    NIK - 1975 подобається це.
  9. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Збройні Сили України знищили на південному напрямку за добу 4 вересня понад сто окупантів, українська авіація завдала 21 удар по російських позиціях, командних пунктах та комунікаціях.

    Про це повідомляє оперативне командування «Південь» у зведенні за 4 вересня.
    Зокрема, ЗСУ контролюють вогнем логістичні шляхи та російські переправи через Інгулець і Дніпро.
    Втрати росіян за добу склали:
    • 104 одиниці особового складу;
    • 6 танків різних типів;
    • 9 гармат «Мста-Б» та «Мста-С»
    • збито розвідувальний БПЛА «Елерон-10»;
    • 26 одиниць автомобільної та броньованої техніки.
    Українська артилерія знищила склад боєприпасів росіян біля Томиної Балки, понтонну переправу біля н/п Львове, пункт управління 35-ї армії в Каховському районі, два КСП БТГ зі складу 247-го десантно-штурмового полку російської армії.
     
    Карапузик, Столетов, tms та 19 іншим подобається це.
  10. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію станом на 6.00 годину 5 вересня 2022 року щодо російського вторгнення.

    Розпочалася сто дев’яносто четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.
    Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, а також створені сприятливих умов для відновлення наступу, здійснює пошук слабких місць у нашій обороні, намагається покращити тактичне положення на окремих напрямках.
    Зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетного озброєння перебувають носії КРМБ “Калібр”.
    Протягом минулої доби ворог завдав 25 ракетних та понад 22 авіаційних удари по військових та цивільних об’єктах на території України. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Дмитрівка, Костянтинівка, Зеленопілля, Зайцеве, Кодема, Соледар, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухий Ставок та Безіменне.
    На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору і території республіки білорусь.
    На інших напрямках противник обстріляв військову та цивільну інфраструктури із танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:
    на Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли цивільної та військової інфраструктури понад 10 населених пунктів. Найбільше вогневого впливу зазнали Гасичівка, Янжулівка, Миколаївка, Михальчина Слобода Чернігівської області та Нововасилівка, Нова Гута, Середина-Буда, Бачівськ, Яструбине і Смолине Сумської області;
    на Харківському напрямку противник завдав упаження у районах населених пунктів Дементіївка, Нове, Одноробівка, Борщова, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Питомник, Руська Лозова, Слобожанське, Момотове, Петрівка, Байрак, Гусарівка, Чепіль та Мосьпанове. Задіяв БпЛА для корегування вогню артилерії;
    на Слов’янському напрямку обстрілів з боку окупантів зазнали населені пункти Краснопілля, Дібрівне, Вірнопілля та Богородичне. По населеному пункту Дмитрівка ворог завдав авіаудару;
    на Краматорському напрямку противник здійснив обстріли у районах Піскунівки, Донецького, Кривої Луки, Сіверська та Спірного;
    на Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Білогорівка, Веселе, Зайцеве, Кодема, Майорськ, Бахмутське, Соледар, Бахмут та Миколаївка. Крім того, завдав авіаційного удару біля Костянтинівки, Зеленопілля, Зайцевого, Кодеми та Соледара;
    на Авдіївському напрямку обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка та Водяне;
    на Новопавлівському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, разом з тим здійснював обстріли районів населених пунктів Новомихайлівка, Парасковіївка, Керменчик та Времівка;
    на Запорізькому напрямку ворог обстріляв райони Новополя та Новосілки;
    на Південнобузькому напрямку противник веде оборонні дії, здійснив обстріли в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Олександрівка, Таврійське, Партизанське, Ольгине, Киселівка, Кобзарці, Біла Криниця, Андріївка, Нововоскресенське, Миронівка, Любимівка, Петрівка. Ворожих авіаційних ударів зазнали райони Березнегуватого, Безіменного, Великого Артакового, Сухого Ставка та Білої Криниці. Для коригування вогню окупанти задіяли БпЛА.
    Після інтенсивних обстрілів Силами оборони районів скупчення противника в Херсонській області, російські загарбники встановили заборону на пересування місцевих жителів. Зокрема, людям заборонено перетинати річку Дніпро як мостами, так і плавзасобами. У разі порушення заборони окупанти погрожують відкривати вогонь на ураження.
    Продовжується примусова мобілізація на тимчасово окупованих територіях України. У Донецьку російські загарбники знайшли “нове джерело” поповнення втрат у живій силі. Так, нещодавно, до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії та силоміць “виписувати” хворих. Під таку виписку потрапляють чоловіки призовного віку з різними захворюваннями або травмами, зокрема і поранені під час бойових дій, які проходять лікування.
    Вже вкотре військовослужбовці 2 армійського корпусу відзначають дискримінацію їхнього статусу в порівняні з російськими військовими. Особовий склад підрозділів зазначеного армійського корпусу не отримує певних задекларованих надбавок, на відміну від російських військових в інших військових частинах. Крім того, відсутнє якісне медичне забезпечення. Все це суттєво впливає на погіршення морально-психологічного стану особового складу.
    Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, утримують визначені рубежі та не допускають просування противника по території України.
    Підрозділи наших військ успішно відбили наступ ворога в районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Кодема та Соледар на Бахмутському напрямку, а також в районах населених пунктів Первомайське, Водяне та Невельське на Авдіївському напрямку.
    Угруповання Повітряних сил Збройних Сил України продовжує відбивати ракетно-авіаційні удари та повітряні напади противника, ефективно здійснює прикриття критичних об’єктів України.
    Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила понад 30 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також військових об’єктів.
    Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління, логістичного забезпечення, знищення засобів протиповітряної оборони, вогневих засобів та живої сили противника. За минулу добу завдано ракетних ударів та здійснено вогневе ураження по пунктах управління різного рівня, складах з боєприпасами стратегічного рівня, районах зосередження бойової техніки та особового складу, районах зосередження та вогневих позиціях підрозділів артилерії, а також інших важливих цілях.

    У результаті ефективного вогневого ураження по районах скупчення противника поблизу населених пунктів Семенівка та Куп’янськ Харківської області, російські окупанти зазнали втрат. Знищено один із польових складів з боєприпасами, живу силу противника, а також військову техніку. Втрати уточнюються.
     
    Карапузик, antsu88, Gasser та 6 іншим подобається це.
  11. Олег ОК

    Олег ОК Oberleutnant

    Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    загальні бойові втрати противника від 24.02 до 05.09 орієнтовно становлять:
    • особового складу – близько 49800 (+300) осіб ліквідовано
    • танків – 2068 (+19) од.
    • бойових броньованих машин – 4459 (+29) од.
    • артилерійських систем – 1157 (+10) од.
    • РСЗВ – 294 (+0) од.
    • засобів ППО - 156 (+0) од.
    • літаків – 236 (+0) од.
    • гелікоптерів – 206 (+0) од.
    • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 867 (+3) од.
    • крилатих ракет – 205 (+2)
    • кораблів/катерів – 15 (+0) од.
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 3286 (+10) од.
    • спеціальної техніки – 107 (+1)
     
    Карапузик, Столетов, tms та 17 іншим подобається це.
  12. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.054
    Адреса:
    Ukraine
    Завтра буде 50000 !
     
    Sergius_, Atmel, TOR та 26 іншим подобається це.
  13. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.209
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ Робота артилеристів 53 ОМБ ім. князя Володимира Мономаха.
     

    Images:

    IMG-2d7fb89b61d6c789090fae31a643d31c-V.jpg
    tms, antsu88, Дэв та 27 іншим подобається це.
  14. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    580
    Адреса:
    Сокальщина
    Працює розвідка.
     
    Славко Кара, АЛЕКСЕЕВ, Beruyk0791 та 35 іншим подобається це.
  15. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    upload_2022-9-5_13-54-43.png
    Украинский расчет ракетной залповой системы «Град» за работой.
    upload_2022-9-5_13-55-45.png
    Так выглядит залп с украинских позиций из РСЗО «Град» на передовой в Донбассе
     
    АЛЕКСЕЕВ, Beruyk0791, Карапузик та 17 іншим подобається це.
  16. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Морські піхотинці Військово-морських сил ЗСУ 4 вересня знищили російський штурмовик, танки та склад з боєкомплектом.

    Джерело: Військово-морські сили Збройних сил України у Telegram

    Дослівно: "Протягом минулої доби українські морпіхи знищили штурмовик Су-25, 4 танки та склад з боєкомплектом".
     
  17. Олег ОК

    Олег ОК Oberleutnant

    Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    У ході операції розвідники знищили склад із бюлетенями для "референдуму". Також зафіксовано пожежу в кількох місцях дислокації окупантів у Кам'янці-Дніпровській.

    У тимчасово окупованій Кам'янці-Дніпровській Запорізькій області бійці спецназу Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили базу Федеральної служби безпеки РФ (ФСБ) і місце зберігання бюлетенів для псевдореферендуму. Внаслідок спецоперації на кількох об'єктах виникла пожежа, яку російські сили не можуть загасити досі. Про це в понеділок, 5 вересня, повідомила пресслужба ГУР на своєму сайті.
    "Знищено та суттєво пошкоджено низку об'єктів, які окупанти використовували як місця базування", — повідомили у відомстві.
    За даними ГУР, зокрема, горить будівля управління Державної казначейської служби, а склад, на якому зберігалися бюлетені, підірвали зсередини, внаслідок чого всі матеріали було знищено.
    Крім цього, спецназ знищив базу ФСБ, співробітники якого охороняли склад із бюлетенями. Точна кількість ліквідованих і поранених окупантів ще уточнюється — тих, кому вдалося вижити в результаті операції, евакуювали в напрямку тимчасово окупованого Криму.
    Після дій спецназу ГУР окупаційна адміністрація в місті запровадила жорстку комендантську годину з 07:00, над Кам'янкою-Дніпровською були помічені російські військові гелікоптери.
    У відомстві зазначили, що мирне населення міста під час спецоперації не постраждало.
     
    АЛЕКСЕЕВ, Столетов, tms та 22 іншим подобається це.
  18. doccc

    doccc Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.013
    Адреса:
    Галичина
    Мешканці звільненого Високопілля вітають наших піхотинців.
     
    АЛЕКСЕЕВ, Beruyk0791, Магуа та 38 іншим подобається це.
  19. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Херсонщина. Звільнене Високопілля. Трофеї.
     
    АЛЕКСЕЕВ, Beruyk0791, Столетов та 16 іншим подобається це.
  20. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Херсонщина. Звільнене Високопілля. Трофеї( друга).
     

    Images:

    305510006_5814460785245408_7767356928230033583_n.jpg
    305513397_5814460728578747_5807500883182127662_n.jpg
    АЛЕКСЕЕВ, Kfz, Карапузик та 21 іншим подобається це.
  21. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Працює Байрактар.
     
    Beruyk0791, Карапузик, tms та 6 іншим подобається це.
  22. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Працюють Наші піони
     
    Beruyk0791, Карапузик, Sig Sauer та 16 іншим подобається це.
  23. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Трофейний БТР 80
     

    Images:

    305390334_420212736875724_107256617843669314_n.jpg
    Beruyk0791, Карапузик, tms та 11 іншим подобається це.
  24. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    24 бригада: знищений бліндаж, бойові машини та десяток козломордих створінь
     
    АЛЕКСЕЕВ, Beruyk0791, Карапузик та 13 іншим подобається це.
  25. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Злые птицы.
     

    Images:

    304947500_10159022413234010_7662903214552162611_n.jpg
    Gogi 514, АЛЕКСЕЕВ, Beruyk0791 та 44 іншим подобається це.
  26. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.259
    Адреса:
    Коростень Украина
    Оперативна інформація станом на 18.00 05.09.2022 щодо російського вторгнення

    Слава Україні! Триває сто дев’яносто четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.
    Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.
    Зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.
    В акваторії Чорного моря в готовності до застосування і далі перебувають носії крилатих ракет морського базування “Калібр” противника.
    Протягом поточної доби ворог здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню та понад 25 авіаційних ударів з метою ураження військових та цивільних об’єктів на території України.
    Противник завдав авіаударів по районах населених пунктів Залиман Харківської області; Дмитрівка, Богородичне, Зайцеве, Кодема, Соледар, Яковлівка, Красногорівка Донецької області та Дорожнянка Запорізької області.
    На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.
    На Сіверському напрямку обстрілів зазнали прикордонні райони населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.
    На інших напрямках противник, задіюючи наявні засоби вогневого ураження, продовжував обстріли військової та цивільної інфраструктури, а саме:
    на Харківському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Уди, Одноробівка, Соснівка, Дементіївка, Нове, Питомник, Борщова, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Момотове, Байрак, Слобожанське, Гусарівка, Мосьпанове та Чепіль;
    на Слов’янському напрямку – Краснопілля, Вірнопілля, Дібрівне та Богородичне;
    на Краматорському напрямку – Донецьке, Пискунівка, Крива Лука, Сіверськ та Спірне;
    на Бахмутському напрямку – Миколаївка, Веселе, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кодема, Зайцеве та Майорськ;
    на Авдіївському напрямку – Олександрівка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка і Мар’їнка;
    на Новопавлівському напрямку – Вільне Поле, Времівка, Новомихайлівка та Керменчик;
    на Запорізькому напрямку – Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Гуляйполе, Червоне, Кам’янське.
    На Південнобузькому напрямку противник зосереджується на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій, продовжував обстріли в районах населених пунктів Квітневе, Шевченкове, Любомирівка, Новогригорівка, Посад Покровське, Українка, Прибузьке, Лимани, Лупареве, Мирне, Олександрівка та Таврійське.
    За наявною інформацією, командування військових частин 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ проводить заходи примусового переведення особового складу строкової служби на контракт, що унеможливлює їх звільнення з військової служби протягом трьох років. Крім того, на зазначену категорію не поширюються одноразові виплати за підписання таких контрактів, що значно знижує морально-психологічний стан особового складу.
    Ворог продовжує вчиняти протиправні дії в Херсонській області. Так, російські окупанти відключили Каховську ГЕС, що спричинило знеструмлення частини Херсонської та Запорізької областей.
    Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, утримують визначені рубежі та не допускають просування загарбників вглиб території України.
    Наші захисники успішно відбили спроби наступу ворога в районах населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Покровське, Бахмутське, Лозове, Спартак, Соледар, Зайцеве та Семигір’я, а на Краматорському напрямку мали тактичний успіх та вибили ворога з раніше зайнятих ним позицій.
    Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України відбиває ракетні та авіаційні удари противника, ефективно здійснює прикриття критичних об’єктів на території України.
    Протягом поточної доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала понад 15 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також інших військових об’єктів ворога.
    Ракетні війська та артилерія Сил оборони продовжують вогневу підтримку дій наземних угруповань військ.
    За уточненими даними підтверджено втрати ворога. В результаті успішного вогневого ураження в районі населеного пункту Куп’янськ Харківської області окупанти втратили вбитими та пораненими понад 100 військовослужбовців, знищено дві бойові машини. В місті Херсон уражено понад 30 військовослужбовців та 3 танки противника; а в районі Антонівського мосту і переправи знищено зенітний ракетний комплекс та шість вантажівок ворога.
    Успішні дії Сил оборони призвели до виведення з ладу переправ в районі Херсона та вчергове звели нанівець спроби агресора відновити перекидання військ через річку Дніпро.
    Здатність перемагати – дух нашої нації! Робимо перемогу разом!
    Слава Україні!
     
    Останнє редагування: 6 вер 2022
    Igor 21, Oprishok, Bulwinkin та 5 іншим подобається це.