Іловайськ 2014........

Тема у розділі 'Пам'ятаємо і сумуємо...', створена користувачем Zews32, 29 сер 2021.

  1. Zews32

    Zews32 Schütze

    Повідомлення:
    0
    Адреса:
    Lviv
    1. Штани Тропентарн Бундес б/в в доброму стані розмір Gr 9 Штани цілі міцні форнітура вся на місці прац...
      1000 грн.
    2. Германские военные брюки.Очень крепкие и удобные брюки. Полностью целые. Хороший материал. Кто ищет...
      330 грн.
    3. Армейский китель Бундесвера в окрасе флектарн. Б/у, крепкий, но есть несколько штопок на рукавах (фо...
      220 грн.
    4. Кітель Флектарн Gr 13 б/в в нормальному стані форнітура все на місці в робочому стані Заміри Напів...
      325 грн.
    5. Китель полицейского Бавария.
      1200 грн.
  2. король джулиан

    король джулиан Leutnant

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    43
    Повідомлення:
    1.452
    Адреса:
    Lemberg
  3. Alex Richter

    Alex Richter Старший санитар-модератор

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    108
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    198
    Повідомлення:
    19.189
    Адреса:
    Украї́на
    ..............
     
  4. Joker_1981

    Joker_1981 Oberstleutnant Клуб взаимопомощи

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    887
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1.808
    Повідомлення:
    5.411
    Адреса:
    Днепр, Украина
    .......................................
     
  5. юрий макаренко

    юрий макаренко Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    34
    Повідомлення:
    3.197
    Адреса:
    Страна где не любят вату
  6. Martin88

    Martin88 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.340
  7. Otryta

    Otryta Oberst

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    13
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.614
    Вічна пам'ять Героям.......Слава Україні
     
    Иван Скрипник та Wadospyro подобається це.
  8. Serega2009

    Serega2009 Feldwebel

    Повідомлення:
    264
    Адреса:
    Київ
    ..................
     
  9. refmechanic

    refmechanic Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    405
    Адреса:
    Украина, Одесса
    .....................
     
  10. FOX24

    FOX24 Oberst

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    32
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    79
    Повідомлення:
    11.254
    Адреса:
    Київ
    Завтра вже сім років. Ну що ж , з Днем Народження нас. Це уривок з книги, посилання на неї у першому коментарі.

    29-го вихід, нам обіцяють «зелений коридор». Полонених вирішили відпустити, машини забиті майном та особовим складом. Вони клялися обіцяли зброю в руки більше не брати, сидіти дома. Збрехали, мабудь. В полоні в людини одна задача- вижити, і бажано з найменшими втратами здоров’я. Та й у нас ніхто не був готовий списати шістьох беззбройних таких самих українців. Вранці відпустили на всі чотири сторони сепарастів, догружаємо машину, складаємо посеред кузова десять трофейних протитанкових мін, півтора десятки мух, два РПО «Шмель», сепарську зброю. Не найкраще сусідство, якщо вибухне, не те що від нас, від вантажівки мало що залишиться. Грузимося в машину, розподіляємо сектора вогню. Спереді зліва сидить Олександр Семеніщев з РПК, його сектор 0-9, спереду зправа Олександр Гажур з ПК, його сектор 0-3 , ззаду зліва контролює Сергей Клименков Сергій Кліменков “Африка”, мій сектор ззаду зправа. Виїжджаємо, на 40.02 бачу, що там також не курорт був, артою поле перекопане, приєднуються наші хлопці, Андрюха «Беркут» палить наш дохлий БРДМ, їдемо на 40.01 і далі. Формується колона, «Донбас», «Дніпро-1», впізнаю Володимира Парасюка Володимир Парасюк (Parasiuk Volodymyr) та командира батальйону Дніпро-1 Юрія Березу на узбіччі, стоять хлопці, регочуть. Кандиба собі ніяк місця не нагріє. То до нас в газон залізе, то в БМП. Йому Сергій “Африка” сказав, що їхати безпечніше в броні, і його тепер дуже манить беха. Але вона вся забита десантом та речами, тіснота. Нарешті Ігорю Мельникову Игорь Мельников це набридло і він пересів до нас в кузов газона, а Кандиба в БМП залишився. По стоячій колоні починає працювати міномет, поки що з перельотом, але перенести вогонь він може в любу хвилину. Злізли з машини, залягли.
    -По машинам!!!

    Загрузились, проїхали сто метрів, зупинились. Нарешті колона рушила.
    Першим поїхав батальйон Донбас. І почалася бійня. Їх розстрілювали з усього. Танки, БМП, міномети, стрілкотня з усіх сторін. Машини горять, на дорозі поранені, вбиті, обгорілі шматки тіл. Пальба зі всіх сторін. «Кабан», «Беркут», Мишаня попереду на «Мусі» («УАЗ» таблетка) підбирають двох важкопоранених донбасівців, їдуть попереду. Зі всіх сторін по них луплять, вибухають БМП, танки. Помічаю на краю поля викопані нори. Просто дірка, землю віднесли вглиб поля. Майже не видно, прекрасне маскування. Починаю вистрілювати магазин за магазином, вистріляв «ВОГи», не одразу призвичаївся. На полюванні я стою, а звір біжить. Тут навпаки – звір на місці, я рухаюся. Вистріляв сім магазинів, перезаряджаюся, дивлюся в кузов. Олександр Семеніщенков «Хижак» непритомний, в голові куля – пройшла практично навиліт і вийшла наполовину. А він ще живий. Підіймає руку начебто почухати там, де куля… Саня Гажур його бинтує. Машин в колоні все менше, скрізь горить техніка і трупи, трупи, трупи…
    Заїздимо в Осикове. Справа, з мого боку, через ставок знову починається стрілкотня. Бачить звідки стріляють не бачу, але розумію, де знаходиться ворог. Встигаю вистріляти пару магазинів, по нам починає працювати АГС та міномет. Позаду перед нашим зілом, буквально під ним вибухає міна, бачу як знизу з двигуна потекли потоки мастила та води.
    Після того, як під автомобілем Зіл з нашими бійцями вибухнула міна, там отримали уламкові поранення троє- Водій “Васильович” Олександр Кривий Александр Кривой та Русін Андрій. Почали допомогати пораненим та зупиняти техніку, на яку можна було б пересісти. Зупинилось дві БМП-2, на них і завантажились всі. В кузові залишився вбитий Голота Юрій Васильович, воїн афганець, спокійний, холоднокровний. Йому куля під каску попала щойно колона виїхала з Многопілля. Поїхали далі доганяти колону, доїхали до нашої роздовбаної колони, підїхали до пагорба, побачили що шляху далі немає, все горить і вибухає, розвернулись і від’їхали назад. Наші з Сашою Хіміком кинули бехи, погрузили поранених на одіяла і відійшли в посадку. На шляху підібрали ще одного бійця з батальйону “Херсон”, пораненого в живіт. Через декілька годин цей поранений і наш “Миколайович” померли. Їх потім, 31 вересня, вже перебуваючи в полоні, Сергій Орищенко з товаришами виніс на дорогу, де тіла підібрав Червоний Хрест. Дві доби вони переховувалися у соняшниках, потім їх знайшов Філін, і наказав виходити на дорогу, де їх підібрав Червоний Хрест.
    По нам починають стріляти з дворів зліва, повертаюсь, щоб подивитись, чи хлопці відповідають, і бачу що перед двором на скамійці сидить дівчина, перед нею коляска з дитиною, поряд два молодих хлопці.Вийшли дебіли подивитись, як укропів розстрілюють. Мені реально захотілося цих дятлів списати, та немовля стримало, воно ж не винне, що батьки безмозглі.
    Наш танчик і беха, на подив, ще цілі. Беха чомусь не працює, гармата в небо піднята. Прорвали перші лінію засідки, вийшли з-під обстрілу. Зупинка. В люкові БМП спереді з’являється голова. Ору йому
    -Ти чого не стріляєш? Я тебе зараз зпалю нахер, якщо не будеш працювати.
    -Заклинила, не працює!
    Знову починаємо рух. Газон наш переганяє «Муха», проїжджає трохи, чути, працює беха. Під’їжджаємо, «пігулка» горить, «Кабан» в пропоротій кулею касці й Мишаня стоять на узбіччі. Немає «Беркута», загинув, згорів разом з донбасівцями… Далі підбираємо двох хлопців із 93-ї бригади біля підбитої «двійки» номер 313. Вищий, Александр Христиченко як сайгак, одним рухом в кузов застрибнув, меншого за шкірки затяг. Розповідають, що з-за крайньої хати села виїхала російська беха під українським прапором, розстріляла їх, розстріляла нашу «Муху» й відійшла. Хлопці радіють, що живі залишилися…
    З пагорба б’є КК, обидва одночасно завалились, вищий на спину ліг, нижчий на мене наліг, поряд «Док» крикнув від болю, рука розпорена, на якусь мить стало видно кістку. Ніколи не думав, що у людини такі білі кістки. З-під убитого цинк з ВОГами не можу витягти. Вибач, синку, відштовхую вбік. Цинк з ВОГами ущерть з кров’ю… Вже після війни узнав, що один з цих хлопців, Олександр Христиченко, боєць 93-ї бригади вижив. Тільки не пам'ятає тих подій. Пам'ятає тільки, як застрибнув у машину, а далі провал.
    Стріляю раз по раз в «зеленку». Наче прорвалися. Уже видно Новокатеринівку. Попереду танчик, беха. Танчик чіпляють ПТУРом, та живий, в БМП влучають, вона одразу вибухає, башта перелітає через дорогу… «Газон» з’їжджає в кювет і зупиняється. Ми висипаємося з кузова. Танчик здає назад. Хлопці ним прикрилися і почали відходити за пагорб. Від танка рикошетить снаряд і в одного з бійців буквально вибухає голова.
    А я не можу відходити, в мене Льоха Кондрашов Алексей Кондрашов поранений в ногу і в кузові нічник. Мені на нього гроші на Українському сервері мисливців усім форумом збирали, як я його кину? Починаю розуміти, що відбувається. Справа з пагорба б’ють КК і снайпер, видно місце, що вигоріло, ПТУР стоїть, до десятка сепарастів стоять відкрито і шмалять по хлопцях, як у тиру…
    Виставляю на планці 800 метрів, починаю працювати. Далеко, звичайно, для 5,45, та вибору нема. Льоха хлопець здоровий, я його хіба що покотити зможу, та й то недалеко. Кажу, щоб повз за всіма. Він спочатку поповз, а потім встав і почав кульгати. Звідкілясь намалювався Вася «Кинжал», іде, хитається, мов захмелений. Мені:
    - Давай, братан, відходь…
    А сам в неадекваті, замість того, щоб відходити узбіччям, по відкритому чеше. Працюю вправо далі. Жду, коли Льоха з Васею відійдуть.
    Перебігаю до машини. Думка про подарований прилад нічного бачення не дає спокою. Пробую залізти в машину, але по мені зразу починає працювати десяток стволів. Ні не варіант. Рюкзак під мертвим хлопцем, витягувати довго, вирішую відкрити задній борт і стягнути рюкзак разом із загиблим. Відкриваю борт з одного боку, перебігаю на інший, там ричаг, що борт відкриває, не повертається , борти майном розперло. Пробую відкрити ще раз і зразу ж падаю, дух забиває, біль в боку. Відкриваю клапан на розгрузці, вистрелює пружина з простреленого магазина. На диво майже немає болі, лише дух забитий і серце з грудей вискакує. Сиджу під машиною, розумію, що моя затія погано скінчиться. Озираюсь по сторонам, Льохи й Василя не бачу, пора й мені відходити. Вирішую відстріляти магазин і - на ривок. Висовуюся з-за машини, разів п’ять-шість встигаю вистрелити. Прилітає в каску. Думав, і голова відвалиться… Сиджу очманілий, а тут біля мене в борт тук-тук-тук. Падаю і повертаюся. Зліва за сто метрів, біля розбитої палатки під білим прапором із окопу виглядає сепар і шмалить по мені довгими чергами чомусь. Стріляю пару разів, він пірнає в окоп й більше не з’являється.
    Відходжу. Починають падати міни. Скачу, мов сайгак, під обстрілом. Помічаю під дорогою трубу, пірнаю в неї і якраз наді мною – вибух. Добряче глушить, відключаюсь на певний час. Приходжу до тями, з лівого вуха тече, перед очима - кола… Пролазю по трубі на інший бік дороги. Куди йти, куди відійшли хлопці, де наші?
    Міномети по залишках колони працюють з обох боків. Один від Новокатеринівки, другий з боку колишньої бази 39 БТрО. Пауза. Міномет з Новокатеринівки починає працювати по міномету в районі штабу 39 бата. Попадають, вибухає БК. В мене це вселяє радість. Виходить, тут купа різних підрозділів з паскудним зв’язком і повною відсутністю взаємодії. Пройшовся лісом, нікого, повернувся назад. Намагаюся зателефонувати Олександр Шиманський «Шаману», виклик не йде, та вряди-годи одну позначку на телефоні показує. Пробую відправити смс місцевому знайомому по Українському Сервері Мисливців і «Чапаю» в шпиталь. Питання одне – де наші?
    Микола, місцевий, пропонує йти на Докучаєвськ, там він підбере й відвезе. «Чапай» Yuriy V Brekharya радить на Комсомольське, там Національна гвардія. Вибираю другий варіант. По перше, не хочеться підставляти Миколу, якщо мене з ним впіймають, його вб'ють, по друге, може він вже на підвалі, а смс мені якийсь сепараст шле. На телефоні 7% заряду, запускаю GPS та OZI Explorer, дивлюся супутникові знімки, запам’ятовую, виключаю. Вирішую чекати вечора. Пити хочеться – кошмар, обезводнювання жахливе. Блін, як же ж мені хреново. Башка від болю розколюється, час від часу вивертає. Вже немає чим, а позиви постійні. В лівому вусі звук пропав майже повністю, наче я пірнув під воду на пляжі і зверху відголос якихось звуків. З правим, начеб, порядок. Думки плутаються, міркую тугувато.
    Виходжу з лісу до нашої розбитої колони в надії розжитися води. Гуде заведений танк, люки відчинені, тільки на башті позаду на залізяках видно слід від снаряду і якесь обгорівше шмаття – сідай та стріляй… Та не вмію. Не віддавати ж сепарастам, треба спалити. Сірників катма, за сто метрів на вершині стоїть МТЛБ «розбута», біля неї танкіст мертвий. Обшукую, знаходжу запальничку, в машині пробита пластикова каністра, у ній – пару літрів соляри. Забираю. Поряд ще один вбитий, повністю голий, видно що на тілі немає пухирів, одежа згоріла повністю вже на мертвому. Гарна тканина на камуфляжі, нічого не скажеш. Заповзаю на самісінький верх, спостерігаю. Одразу за вершиною, за сто метрів, сепарасти окопи риють, машини шманають. Чую голоси:
    - Здесь раненые!
    - Ходячие?
    - Без сознания.
    - Добей.
    Дві короткі черги. Тиша.
    Відходжу тихо до танка. Обливаю солярою кітель, підпалюю, закидаю в танк, каністру навздогінці в люк. Відбігаю до лісу, спостерігаю з узлісся. Він як рвоне… Башта – набік, а люк – у мій бік, метрів п’ять не долетів. Коли на танк залазив, бачив приватбанківську скарбничку на дорозі. Йду лісом туди, шукати воду. Під ноги дивлюся, шукаю міни, розтяжки, чую звук двигуна. Скарбничка стоїть заведена. Виходжу на звук, підіймаю очі, а там два чоловіки до мене спиною. Камуфляж, лаковані туфлі на босу ногу, білі пов’язки, СКС та АК на плечах. Двічі стріляю, один падає, як лантух без руху, інший наче біжить, ногами рухає. Навіщось стягую їх донизу, прикриваю бур’яном та великою гілкою. Повертаюся до машини, хапаю рюкзак, флягу з водою і ходу до лісу… Рюкзак підписаний «Сєдой». Через рік взнав, що рюкзак належав Роману Зіненко , бійцю батальйону «Дніпро-1», письменнику, який написав дві книги про Іловайськ. Втамовую спрагу, в рюкзакові консерва та три рації. Вертаюся на узлісся, їм. Ліг на спину відпочити. Тут щось як репне, аж земля загула і підо мною затряслась. Потім узнав, що то наші «Точку У» запустили десь поряд по кацапам. Не знаю, чи попали, але штука страшна. Чекаю темряви.
    Перевіряю рації. Сіли. Готуюся до нічного походу. Знаходжу метрову тоненьку гілочку. Буду перед собою прощупувати, розтяжки шукати. Що не наступлю на міну, надія лише на фарт. Знову включаю телефон, включаю GPS, починаю подумки прокладати маршрут. Найрозумніше обійти Новокатеринівку стороною. Але якою? Ближче обійти справа, через колишній 22-й блокпост. Та, по-перше, там надто низький сонях, рівне поле і в тепловізор воно наскрізь просвічується. По-друге, там Костя Прядка Костя-сапер сигналки розтягував, коли я ще на 22-му БП стояв. Пройшовся на північ до краю лісу, оглядаю поле, гору. Видно посадку, де блокпост стояв. До нього буквально рукою подати, і низина є зручна. А не пускає мене туди. От не пускає і все. Я НЕ ХОЧУ ТУДИ ЙТИ. Вирішую вірити чуйці. Як виявилося потім, не даремно. У фермера Олега біля річки росіяни стояли, і всіх, хто тією балочкою йшли, брали в полон.
    Бачу танк з десантом на броні їде по дорозі в мій бік. Прямо обліплений сепарастами. Вибір зроблено, легкі шляхи не для нас…
    Вирішую обходити зліва. Подумки прокладаю два маршрути. Зариваю сепарські стволи, свій ГП (ВОГів єднак нема), АКС танкіста, викидаю каску, шия після влучання болить немилосердно, будь-який рух приносить біль… Без каски трішки легше. Виконую подружній обов’язок – відправляю дружині смс «Все нормально. Люблю». Вона не знає, де я, я всім казав, що в Слов’янці, на кордоні Дніпропетровської та Донецької областей.
    Смеркне. Небо ясне, з орієнтуванням жодних проблем. За потреби я по азимуту до Дніпра б дійшов. Тут завдання простіше – півтора десятків кілометрів, і складніше – пройти лінію фронту зі всіма «звабами»… Рухаюся вздовж села, намагаюся триматися не ближче 150 метрів від хат. Сподіваюся, що в сепарастів такі ж поганенькі нічники, як і у нас. Є в моєму прокладеному в голові маршруті одне вузьке місце, я б там обов’язково засаду поставив. Надія лише на безлад. Справа наближається звук двигуна. Прямо на мене. Падаю в лощину, витягаю РГД, вириваю чеку. Як мені хотілося в той момент мати РПГ! БМП їде за десять метрів від мене, там дорога.
    Продовжую рух, наближаюся до найнебезпечнішої, на мою думку, ділянки шляху. Абсолютний штиль. В правій руці розчекована РГД, всі відчуття загострені. Попереду за сто метрів злітають перепілки. Стояти! Вони ніколи просто так не злітають! На них треба практично наступити, щоб полетіли… Сиджу, слухаю ніч. Наче все нормально. Попереду на висотці працює беха, справа – танк. Орієнтовно, напроти дороги на Комсомольське.
    Додаткові два орієнтири. З висотки зліва чути голоси, кричать щось один одному, між ними метрів двісті. Це хорошо. Явно дилетанти, бояться і не розуміють ночі. Очкують. Це вони не один одному кричать – це вони нам, оточенцям кричать:
    - Хлопці, ми тут, обійдіть нас!
    Рухаюсь далі, швидкість сорок кроків за хвилину. Зліва вже водосховище, по плесу пробігла лиска, злетіли крижні. Значить, підходжу до найнебезпечнішого місця. Темно, хоч в око стрель, трава вигоріла під ногами, від зорь світла мало. Гілочкою нащупую перешкоду, пробую обережно рукою. Проволочка. Переступаю…
    І тут чую запах цигаркового диму. Я вже сім років не палю, на тютюн нюх загострився ще б пак. Повний штиль. Звідкіля запах, незрозуміло. Попереду метрів за сім щось біліє. Кидаю туди гранату. Там крик в два голоси, вириваю з розгрузки ще одну, кидаю. Шмалю з автомата. Увесь магазин однією чергою… Патрони закінчуються практично одночасно з другим вибухом (як мені потім хлопці з «Миротворця» дякували за цей шухер! Вони натовпом, з пораненими не дійшли до секрету метрів сто… Стовідсотково б нарвалися).
    Біжу вперед. За каміннями лежка, два тіла, під ними сіно загорілося, освітлює обличчя. Посікло осколками, та явно азіати якісь. Молоді. Що ви тут забули? Не зупиняюся, біжу вперед. Мені потрібно, щоб справа була «зеленка», зліва гора з БМП. Орієнтир – спереду асфальт. Ось він. Лечу стрімголов… Виявляється, одразу за дорогою кювет на метр нижче. Лежу, слухаю. Тиша… Зліва шумить вода, там місток чи труба. Пригадую карту. Там якась ферма. Раптом з того боку світиться мобілка. Ага, Бог не фраєр – туди не можна. Треба переправлятися вбрід. Я не боюся, судячи з карти, там метрів три-п’ять ширини.
    Доходжу до річки, перший сюрприз – прірва метрів півтора. Обережно спускаюся, думаю нащупати ногами дно. Зриваюся, іду під воду з головою. Дно тверде, відштовхуюся, хапаю повітря, знову відштовхуюся, бронік тяженний, рюкзак тягнуть на дно, доплигую до протилежного берега, ледве вибираюся… Попереду бур’ян двометровий, беру правіше, проходжу метрів тридцять. Капость. Тут перехід через річку, каміння лежать. Це ж треба було знайти найглибше місце на всю річку. Розумію, що гарно підшумів, присів, слухаю ніч. Переді мною стежка. Вирішую «розтягтися». Кріплю зліва струну, справа на деревце хочу підвісити гранату. Перевіряю розгрузку і чманію – я тільки що другою кинув Ф-1! Стоячи, на сім метрів! Повезло… Підвішую РГД в розвилку, відломлюю вусики. Починаю рух.
    Через тридцять метрів дорога, далі абсолютно голе поле. Якщо його дивляться в нічник або тепловізор, я труп. Без варіантів… Навіть борозни ніякої немає. Відходжу метрів сімдесят, ривок. Біжу, серце вискакує, далі має бути асфальт. Ось він! Перескакую дорогу, проходжу ще метрів двісті, починається поле кукурудзи. Падаю, слухаю, відпочиваю. Позаду спрацьовує моя розтяжка. Повезло, з сепарастами розминувся на декілька хвилин. Кудись пострілюють потроху. Тиша. Скидаю з себе все, викручую з усих сил. Добре, що берці літні, з вставками з тканини, з них вода зразу витекла і вони не дуже набрякли. В мокрому йти, ногу зразу ж зітреш. Набив їх сухим листям з кукурудзи, пом'яв руками, витягнув листя. О, чудово, взуття майже сухе, можна далі йти. Вдягаюсь, шкарпетки натягую поверх штанів, взуваюсь і верх шкарпеток накочую зверху на берці. Так не зтягнуться вниз і не зітруть ногу, поки вологі.
    Зліва по Старобешевому працює міномет. Одна труба. Ліниво так, раз в десять секунд над головою високо шелестять міни. Кинув штук тридцять, перекур. Знову штук тридцять… Куди накидає? В Старобешевому вже п’ять днів сепари. Просто по селу, від нудьги? Далі наче як нейтралка, в Комсомольському «нацики». Та справа сепарські села, розслаблятися не можна. Іду потихеньку, сонях, кукурудза чергуються, як назло увесь час впоперек рядків. Намагаюся тихіше… В тому, мирному житті я не один десяток разів так підходив до кабана, якого працювали мої лайки. Та тепер все по-іншому, приз за безшумний рух не трофей. Життя…
    Справа наче якийсь приглушений голос. Зовсім поряд. І тут на весь голос:
    - А вот ещё случай был!
    І далі щось бу-бу-бу. Серце гайнуло кудись донизу, потім – до горла, в ребра гатить, як молотом. Автомат наперед, підходжу… Один хлопчина, миршавий, в камуфляжі, берцях, сам із собою говорить. Явно не всі вальти в колоді.
    - Братан, ходімо!
    Він щось розповідає про хлопців, колону, укропські «Гради». Стояти! Прислухаюся. А російська мова не наша, явно росіянська, тягнуча, акаюча. Накриває. Витягую ніж, беру лівою рукою за горло, щоб не дати крикнути. Шийка тоненька, під пальцями жилка б’ється, він затих, стоїть, не ворушиться. І так мені його чомусь жаль стало… Зовсім сопляк, ровесник моєму молодшому сину, який у нього ще розум? Відпускаю. Суки. Тварюки мерзенні… Заради своїх політичних амбіцій на забій дітей посилаєте! Перед виходом із Зеленого вчора вранці ми відпустили десяток полонених сепарастів. Я сумнівався, чи варто, можливо, треба було списати? Так це були дорослі чоловіки. А тут взагалі дитина. Біс із тобою, живи. Можливо, коли дах на місце стане, десятому закажеш – не треба в Україну лізти!
    Залишаю кацапчука, іду далі. Накопичується втома. Ноги свинцеві. Іду баштаном, знаходжу кавун, з’їдаю. І наївся, і напився. Переходжу залізничні колії, спускаюся в якусь балочку, включаю телефон, щоб уточнити маршрут. Добре, що маю звичку на полюванні носити телефон в поліетиленовому пакетику. Нормально, практично там, де й думав, попереду став і Комсомольське. Телефон здихає. Друга година ночі. Заходити зараз лячно, ще «нацики» з переляку пристрелять… Вирішую дочекатися ранку, лягаю. Але вся одежа ще волога, тепла не тримає взагалі. За десять хвилин починаю замерзати, за двадцять вже молотить так, що ні про який сон і мови нема… Підіймаюся, іду далі. Заходжу до міста, іду приватним сектором, ніде нікого, дорога увесь час догори. Включаю ліхтарик, щоб на посту раптово «нациків» не налякати, розгинаю вусики чеки на «ефці» на всяк випадок, рухаюсь далі.
    - Стояти!! Пароль!!
    - Хлопці, який у біса пароль, я із робитої колони…
    Ось я кладу ствол, ось знімаю розгрузку, насвічую ліхтариком на себе, відходжу пару метрів набік, сідаю на асфальт. Ф-1 зачепив дужкою за штани, під захистом паху не видно, витягти – долі секунди. Обережно підходять, бездумно, перекривають один одному лінію вогню. Заходять на світло мого ліхтарика, що лежить. Слава Богу, «нацики»! Ха, робокопи. Кевларові каски, окуляри, всі в однаковій формі, броніки, берці, літьоха з АПСом. Сука, в нас у баті трьох чоловік немає однаково одягнених…
    Забирають АК, розгрузку, рюкзак, відводять до військкомату. Там декілька вцілілих із РТГ 92 бригади. Розповідають, що їх розмолотили артою ще 28 серпня. З’їдаю пару печенин, відключаюсь… Засинаю і просинаюся з єдиною думкою – я що, вижив один з усього батальйону? І тут у двір заходять три бійці, серед них Станислав Полюхович Стас Полюхович. Як ми зраділи одне одному! Далі ще восьмеро, Вовка Кулінко Владимир Кулинко кульгаючий, з відстреленим пальцем на нозі, Макс Хмуренко із потрощеними уламками бехи ребрами, «Батя» з 17-го БП, іще хлопці. Напружую «нациків», щоб дали машину поранених відвезти. Телефонного зв'язку немає, світла немає, генератор то чую торохтить, але зарядне залишилось десь у газоні. Магазини всі зачинені, АТБ під охороною нацгвардії, щоб не розграбували місцеві, нікого не пускають. Але всередині хтось із робітників є, на весь магазин один касир. Мене запускають, розгублена жінка продає мені мінералку. Яка ж вона смачна. Зарядних пристроїв немає. Під воєнкоматом народу все більше. Під'їхала БМП-2, не знаю звідки чудом вибралася, з екіпажу одна людина. Розвернувся, здавав назад і вперся в стіну. Беха заглохла. Водій виліз, подивився.
    -Ну все, ж*па їй. Тепер уже ні заведу, ні швидкість не виключу. Ну та дякую, що хоч вивезла.
    В обід всі недобитки «Кривбасу», «Дніпра-1», «Миротворця», пару чоловік з 93-ї бригади, які зійшлися на ту пору, переправили «Камазами» у Волноваху. Там Дніпро-1 та Миротворець, як батальйони міліції висадили біля райвідділу, по ЗСУшників приїхали з частини поряд, кривбасівців переправили до воєнкомату. Там нарешті поставив телефон на зарядку, поїв вперше за півтори доби. Воєнком прояснює обстановку.
    -ДРГ шнирять як у себе вдома, настрої місцевих 50 на 50, так що ви дуже не показуйтесь, зброю тримайте при собі. До речі, запах від вас очі виїдає, а в нас он там душ є.
    Так це ж чудово. Хлопці зразу до нього в чергу вистроїлись. Але не встигла дійти моя черга, як воєнком сказав, що все перемінилось. Росіяни вже поряд, нас перевозять далі, зараз по нас приїде автобус.
    -Як перевозять? В мене тут у вашій лікарні поранені.
    Воєнком починає дзвонити, в лікарні нікого не привозили. Нарешті по якихось своїх каналах виясняє, що наших поранених повезли далі, на Розівку. До воєнкомата під’їздить автобус і ми їдемо далі автобусом на Дніпро. Всі місця зайняті, та нам байдуже, аби додому кинув на підлогу бронік, трофейний рюкзак і на нього вмощуюсь. На межі області зупиняємося, вистрілюємо по магазину однією чергою, віддаємо шану полеглим хлопцям. Їдемо, спілкуємося, ділимося, хто як виходив. Кажу
    -А я краєм Новокатеринівки вийшов.
    -Ми також так хотіли, але на підході там стрілянина почалася, і ми село обходили.
    Запитую:
    -Як тільки стемніло? Дві гранати, потім магазин однією чергою а потім стрілкотня на горі?
    -Так то ти був?
    -Так, ледве не нарвався, причуяв запах випадково.
    -Фартонуло. А ми натовпом, з пораненими нарвались би 100% . Дякую тобі.
    Під Дніпропетровською ОДА купа людей, дружини зі сльозами на очах, з надією виглядають своїх. Далі на Кривбас. Здаю автомат, магазини, 17 патронів. В казармі свіже м'ясо сидить, мобілізовані третьої хвилі, дивляться на нас квадратними очима. Спрінтером підвозять до автовокзалу, далі їду на Дніпро. Потім додому. В маршрутці народ від мене сахається. Брудний, вонючий, одяг у своїй та чужій крові, у капюшоні кусень сепарського мозку з кров’ю засмердів. Дома. Душ. Спати. Ввечері сіли з братом та кумом випили пива, я трішки розказав про те що там відбувається. І це було для них так нереально, неначе слухали сюжет якогось фільму. Два різних світи. Але я і пішов на війну, щоб той світ, мордор, не прийшов сюди
     
  11. gudvin696

    gudvin696 Leutnant

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.241
    Адреса:
    Украина
    ............................................
     
  12. Otryta

    Otryta Oberst

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    13
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.614
    Он выходил с под Иловайска,
    ему чуть больше двадцати,
    в руках зажатая граната
    и палец у кольца чеки.
    Он третьи сутки в окружении,
    из роты больше никого.
    И вспоминая то сраженье,
    что не похоже на кино… …
    Комбат кричал: «Держите фланги!!!»,
    а фланги сутки уж молчат,
    Их пять часов бомбили «Грады» - российской армии набат…
    Взвода на небо уходили,
    ведь после «Градов», мин поток
    Из минометов 2Б9,
    с названием нежным «Василек».
    И как стояли спина в спину,
    уже не сорок… в пятером.
    Как из зеленки выходили, под Старобешевым, потом.
    Как среди трупов затерявшись,
    где Псковский проходил спецназ,
    в тела стреляя бездыханных,
    не отводя постыдных глаз.
    Как Димка с криками: «Відходьте!
    Я їх ще трішки придержу!»
    Лег с пулеметом, вынув сошки и залп нарушил тишину.
    Он ранен был, с пробитым легким,
    ведь до своих не доползти.
    Их прикрывал осознавая,
    что здесь конец его пути.
    Десант российский окружая,
    все замыкал свое кольцо,
    Ребята с боем прорывалась,
    из зоны действия АТО.
    Команда штаба: «Выходите! Для вас создали коридор».
    В котором их, как будто в тире,
    лупили снайперы в упор.
    И вы поверьте очень страшно,
    оставить и не хоронить,
    Друзей с которыми не раз ты,
    старался пайку разделить.
    Он выходил с под Иловайска,
    ему чуть больше двадцати,
    в руках зажатая граната
    и палец у кольца чеки.
     
    Останнє редагування: 29 сер 2021
    Иван Скрипник, Wadospyro, Ronirod та 7 іншим подобається це.
  13. Alex Richter

    Alex Richter Старший санитар-модератор

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    108
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    198
    Повідомлення:
    19.189
    Адреса:
    Украї́на
    1. Абашин Герман Едуардович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    2. Аксененко Олег Олександрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Загинув 20.08.2014
    3. Алексанич Олег Іванович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    4. Андріюк Євген Олександрович, 8-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    5. Антонов Вадим Віталійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 10.08.2014
    6. Атаманчук Роман Віталійович, Добровольчий Український Корпус. Загинув 29.08.2014
    7. Бадіченко Станислав Сергійович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    8. Бакка Олексій Вікторович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    9. Балагланов Павло Юрійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    10. Балакшей Микола Миколайович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    11. Баланчук-Фанштейн Олексій Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    12. Банас Юрій Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    13. Баранов Роман Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    14. Батраченко Руслан Володимирович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    15. Безручак Андрій Іванович, 28-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    16. Безщотний Юрій Володимирович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    17. Бережний Юрій Олександрович, 91-й окремий полк оперативного забезпечення. Загинув 29.08.2014
    18. Береза Роман Віталійович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 10.08.2014
    19. Березовий Микола Вікторович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Загинув 10.08.2014
    20. Беца Ігор Миколайович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    21. Білець Петро Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    22. Білий Василь Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    23. Білінський Зорян Михайлович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    24. Бірюков Роман Ростиславович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    25. Бойко Юрій Миколайович, Головне управління НГУ. Загинув 10.08.2014
    26. Бондарчук Олег Вікторович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    27. Бонцевич Сергій Степанович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 10.08.2014
    28. Борищак Олексій Андрійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    29. Бражник Володимир Анатолійович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 29.08.2014
    30. Бризгайло Сергій Володимирович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    31. Брик Дмитро Юрійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    32. Брус Тарас Романович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    33. Бугайчук Сергій Анатолійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    34. Буравчиков Олексій Юрійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    35. Бутирін Антон Володимирович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    36. Василюк Олександр Анатолійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    37. Ваховський Андрій Миколайович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    38. Ващишин Олег Анатолійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    39. Вільковський Володимир Вікторович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    40. Вовненко Богдан Володимирович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    41. Вовченко Олег Павлович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 29.08.2014
    42. Войчук Олександр Анатолійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    43. Волков Микола Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    44. Волкотруб Віталій Юрійович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    45. Воронов Сергій Євгенович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    46. Габчак Іван Миколайович, 55-а окрема артилерійська бригада. Загинув 29.08.2014
    47. Гажур Олександр Анатолійович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    48. Ганя Іван Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    49. Гарасимчук Ігор Степанович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    50. Гладков Андрій Валерійович, Оперативне командування «Південь». Загинув 29.08.2014
    51. Глуходід Олександр Вікторович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Помер від поранень 30.08.2014
    52. Головчак Сергій Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 27.08.2014
    53. Голяновський Руслан Вікторович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    54. Горай Олексій Зигмундович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    55. Горовенко Ігор Сергійович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 16.08.2014
    56. Горячевський Олександр Олександрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» ГУ МВС України в Дніпропетровській області. Загинув 19.08.2014
    57. Графа Олександр Іванович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    58. Грачов Олексій Георгійович, Оперативне командування «Південь». Загинув 29.08.2014
    59. Гребінський Олег Вільямович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 29.08.2014
    60. Грицик Роман Васильович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    61. Губа Яків Миколайович, Оперативне командування «Південь». Загинув 29.08.2014
    62. Гуменюк Микола Олександрович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    63. Данилевич Роман Миколайович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 24.08.2014
    64. Данів Михайло Богданович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    65. Данілов Дмитро Анатолійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    66. Дем'яник Сергій Валерійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    67. Денисов Дмитро Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    68. Денщиков Андрій Анатолійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    69. Деребченко Андрій Васильович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    70. Деркач Олександр Петрович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    71. Джадан Іван Миколайович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    72. Джевага Сергій Олександрович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    73. Діллер Роман Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    74. Дмитренко Віктор Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    75. Долгов Ігор Олександрович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    76. Древаль Олексій Вікторович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    77. Дремлюх В'ячеслав Анатолійович, 7-й окремий полк армійської авіації. Загинув 29.08.2014
    78. Дрьомін Андрій Сергійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Загинув 10.08.2014
    79. Дрьомін Ярослав Павлович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    80. Дубовик Руслан Вікторович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    81. Дудка Юрій Андрійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    82. Дятлов Сергій Володимирович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    83. Дьячков Юрій Анатолійович, 55-а окрема артилерійська бригада. Загинув 25.08.2014
    84. Ємельяненко Ігор Володимирович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    85. Єсипок Андрій Анатолійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    86. Єщенко Віктор Васильович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    87. Жабінець Олександр Михайлович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 24.08.2014
    88. Жайворонок Богдан Сергійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    89. Жеков Максим Петрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 26.08.2014
    90. Журавленко Андрій Анатолійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    91. Заграничний Валентин Анатолійович, 73-й морський центр спеціального призначення. Загинув 28.08.2014
    92. Засєкін Вадим Олександрович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    93. Затилюк Олексій Олександрович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    94. Зелінський Василь Аркадійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    95. Зелінський Гавриіл Вікторович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    96. Зіноватний Віталій Вікторович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    97. Зінченко Олексій Володимирович, 73-й морський центр спеціального призначення. Загинув 17.08.2014
    98. Зранко Дмитро Олексійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    99. Івкун Василь Дмитрович, 7-й окремий полк армійської авіації. Загинув 29.08.2014
    100. Ілляшенко Віктор Володимирович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    101. Ільгільдінов Дмитро Фарідович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    102. Ільїн Віталій В'ячеславович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    103. Ільяшенко Роман Ігорович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    104. Іонов Вячеслав Анатолійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    105. Іщук Володимир Степанович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 26.08.2014
    106. Кабалюк Дмитро Васильович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    107. Калакун Віталій Анатолійович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    108. Каліберда Артем Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    109. Калінін Сергій Володимирович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    110. Камаганцев Анатолій Валерійович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору» Загинув 03.09.2014
    111. Карабінович Андрій Михайлович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    112. Карасик Олександр Іванович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    113. Карбан Дмитро Сергійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    114. Карнаух Віктор Вікторович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    115. Карпенко Геннадій Григорович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 24.08.2014
    116. Карпенко Олександр Григорович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    117. Катанов Віктор Володимирович, 55-а окрема артилерійська бригада. Загинув 25.08.2014
    118. Катрич В'ячеслав Степанович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    119. Кириєнко Юрій Володимирович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    120. Кирилов Антон Сергійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    121. Кифоренко Борис Борисович, 121-й окремий лінійно-вузловий полк зв'язку. Загинув 29.08.2014
    122. Кіктенко Гордій Олексійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    123. Кіпішинов Геннадій Юрійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 20.08.2014
    124. Клевчук Іван В'ячеславович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    125. Клименко Євген Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    126. Коваленко Олег Миколайович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    127. Ковальов Владислав Вікторович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 29.08.2014
    128. Ковєшніков Сергій Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    129. Колдунов Єгор Олександрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    130. Коломієць Віталій Валентинович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    131. Комаров Ігор Олексійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    132. Коновалов Юрій Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    133. Корнафель Євгеній Вадимович, 73-й морський центр спеціального призначення. Загинув 16.08.2014
    134. Король Віталій Вікторович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    135. Королюк Андрій Петрович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    136. Косовчич Юрій Іванович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    137. Костюк Віталій Валерійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 19.08.2014
    138. Костюк Володимир Миколайович, 73-й морський центр спеціального призначення. Загинув 29.08.2014 (за документами - 31.08.2014)
    139. Котовий Сергій Феліксович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    140. Коцюк Руслан Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    141. Кравцов Роман Анатолійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    142. Красов Дмитро Володимирович, 73-й морський центр спеціального призначення. Загинув 13.08.2014
    143. Крепець Леонід Петрович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    144. Кривенко Максим Ігоревич, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    145. Куденьчук Іван Миколайович, 502-й окремий батальйон РЕБ. Загинув 29.08.2014
    146. Кузьма Микола Володимирович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    147. Кузьмін Дмитро Вікторович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    148. Кузяков Артем Володимирович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 20.08.2014
    149. Куліченко Володимир Миколайович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    150. Курносенко Микола Юрійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    151. Курочка Анатолій Михайлович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» ГУ МВС України в Дніпропетровській області. Загинув 19.08.2014
    152. Курука Сергій Іванович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 27.08.2014
    153. Куценов Олександр Сергійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    154. Кушіль Олександр Дмитрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    155. Кушнір Ігор Миколайович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    156. Лавошник Юрій Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 18.08.2014
    157. Лепетюха Василь Васильович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    158. Литвинський Юрій Олексійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 10.08.2014
    159. Лифар Анатолій Петрович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    160. Лихогруд Андрій Григорович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    161. Ліщинський Станіслав Сергійович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 20.08.2014
    162. Лобжин Олександр Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    163. Лобов Дмитро Олексійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    164. Логвиненко Василь Васильович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    165. Ложешніков Володимир Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Помер від поранень 31.08.2014
    166. Лотоцький Олег Михайлович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    167. Лучук Роман Олександрович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 26.08.2014
    168. Ляшко Андрій Андрійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    169. Ляшук Максим Володимирович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 29.08.2014
     
    bobikas, Ph@ntom, Yako та 4 іншим подобається це.
  14. Alex Richter

    Alex Richter Старший санитар-модератор

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    108
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    198
    Повідомлення:
    19.189
    Адреса:
    Украї́на
    170. Мазур Павло Валерійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 29.08.2014
    171. Макаренко В'ячеслав Володимирович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    172. Маламуж Олександр В'ячеславович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    173. Малиш Віталій Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    174. Мартьянов Дмитро Андрійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    175. Марфіч Михайло Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    176. Марченко Денис Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    177. Матущак Юрій Віталійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    178. Мельник Валерій Ігоревич, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    179. Мельничук Євген Анатолійович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    180. Милащенко Василь Олексійович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    181. Мирошниченко Олександр Іванович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    182. Михальчук Віктор Олексійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    183. Міщишин Віталій Анатолійович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    184. Момотюк Дмитро Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 24.08.2014
    185. Москаленко Володимир Васильович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» ГУ МВС України в Дніпропетровській області. Загинув 19.08.2014
    186. Мостика Андрій В'ячеславович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    187. Мотичак Роман Миколайович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 10.08.2014
    188. Мочалов Олександр Ігорович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    189. Набєгов Роман Валерійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    190. Назаренко Дмитро Анатолійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    191. Назаренко Дмитро Миколайович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    192. Наумов Вадим Олександрович, 1-а бригада оперативного призначення, Північне ОТО НГУ 01.09.2014
    193. Нечепуренко Костянтин Володимирович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    194. Нещерет Сергій Анатолійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    195. Ніколенко Анатолій Володимирович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 20.08.2014
    196. Ністратенко Сергій Олександрович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 29.08.2014
    197. Обидєнніков Ярослав Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    198. Ольховський Андрій Олексійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    199. Омелянюк Андрій Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    200. Оніщук Юрій Віталійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    201. Ончуров Сергій Олександрович, 28-а окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    202. Остроушко Денис Валерійович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    203. Павляшик Микола Анатолійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    204. Пазин Тарас Іванович, 7-й окремий полк армійської авіації. Загинув 25.08.2014
    205. Палига Володимир Михайлович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    206. Палій Олександр Володимирович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 10.08.2014
    207. Панченко Дмитро Миколайович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    208. Пасічник Олександр Валерійович, 8-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 26.08.2014
    209. Паславський Марк Грегорі (Маркіян Григорій), 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 19.08.2014
    210. Пацино Дмитро Вікторович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ» УМВС України в Івано-Франківській області. Загинув 29.08.2014
    211. Пелипенко Дмитро Миколайович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    212. Перепічка Олег Григорович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    213. Петихачний Леонід Михайлович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    214. Петренко Павло Іванович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    215. Петров Євген Анатолійович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    216. Петров Сергій Олександрович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    217. Пєшков Олег Анатолійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 25.08.2014
    218. Письмений Ілля Леонідович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    219. Півоваренко Павло Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    220. Погорєлов Михайло Анатолійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Загинув 29.08.2014
    221. Погорілий Віктор Сергійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    222. Погорілий Олексій Валерійович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    223. Польський Дмитро Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    224. Помінкевич Сергій Петрович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 29.08.2014
    225. Попель Андрій В'ячеславович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    226. Посполітак Андрій Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    227. Потапчук Станіслав Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    228. Пошедін Максим Віталійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    229. Придатко Дмитро Миколайович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    230. Приходько Володимир Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    231. Прокоп'єв Євген Вікторович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    232. Прокуратов Максим Борисович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 26.08.2014
    233. Прохоров Микола Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    234. Пушкарук Володимир Сергійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 23.08.2014
    235. Ревуцький Артем Михайлович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    236. Ринкун Володимир Борисович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    237. Ровенський Дмитро Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    238. Розуменко Артем Олександрович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    239. Романенко Олександр Трохимович, 2-й Батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 19.08.2014
    240. Романов Іван Валентинович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Загинув 10.08.2014
    241. Романов Федір Анатолійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    242. Романцов Ігор Сергійович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    243. Русак Олександр Олегович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Загинув 23.08.2014
    244. Русін Андрій Миколайович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    245. Рябов Руслан Костянтинович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    246. Ряженцев Сергій Геннадійович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 24.08.2014
    247. Савченко Василь Іванович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 26.08.2014
    248. Савченко Роман Михайлович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    249. Савчук Андрій Вікторович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ МВС України у Дніпропетровській області. Помер від поранень 31.08.2014
    250. Сагайдак Юрій Михайлович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 24.08.2014
    251. Саксін Андрій Михайлович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    252. Салівончик Руслан Сергійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 29.08.2014
    253. Самосадов Олександр Сергійович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 29.08.2014
    254. Сацюк Олександр Миколайович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 29.08.2014
    255. Світличний Олександр Григорійович, Оперативне командування «Південь». Загинув 29.08.2014
    256. Севостьянчик Дмитро Олександрович, 55-а окрема артилерійська бригада. Загинув 29.08.2014
    257. Семеніщенков Олександр Анатолійович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    258. Сергєєв Олексій Віталійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    259. Сивий Олександр Анатолійович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 29.08.2014
    260. Сидоренко Сергій Іванович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    261. Сищенко Сергій Миколайович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 31.08.2014
    262. Сінько Ярослав Олегович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    263. Слободянюк Роман Олександрович, 3-й окремий полк спеціального призначення. Загинув 29.08.2014
    264. Смірнов Сергій Геннадійович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    265. Снітко Андрій Володимирович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Загинув 20.08.2014
    266. Сова Анатолій Андрійович, 72-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    267. Сокуренко Роман Олександрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» ГУМВС України у Київській області. Помер від поранень 22.09.2014
    268. Соловйов Роман Юрійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    269. Солодовнік Євген Олегович, 121-й окремий лінійно-вузловий полк зв'язку. Загинув 29.08.2014
    270. Сороковий Олександр Анатолійович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 27.08.2014
    271. Співачук Олександр Володимирович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    272. Столярчук Мирослав Станіславович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 29.08.2014
    273. Сторчеус Руслан Олександрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 25.08.2014
    274. Стрюков Владислав Геннадійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    275. Сухенко Максим Володимирович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    276. Сухомлин Дмитро Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    277. Тарасюк Богдан Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    278. Тарасюк Олег Андрійович, Добровольчий Український Корпус. Загинув 10.08.2014
    279. Тарасюк Олексій Васильович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    280. Татомир Володимир Степанович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    281. Тафійчук Сергій Володимирович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 18.08.2014
    282. Тендітник Ярослав Володимирович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    283. Тимощук Кирило Володимирович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    284. Тімошенков Дмитро Сергійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    285. Тітенко Володимир Олегович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    286. Ткачук Сергій Андрійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    287. Толкачов Віталій Михайлович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    288. Томілович Денис Григорович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 29.08.2014
    289. Трофімов Олексій Володимирович, 17-а окрема танкова бригада. Загинув 29.08.2014
    290. Троценко Ігор Анатолійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    291. Троценко Максим Миколайович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    292. Ульяницький Олег Миколайович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    293. Ус Артем Володимирович, 1-а бригада оперативного призначення, Північне ОТО НГУ. Загинув 29.08.2014
    294. Усенко Володимир Всеволодович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    295. Усс Степан Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    296. Уткін Олександр Анатолійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 20.08.2014
    297. Ушаков Едуард Анатолійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    298. Ушаков Павло Геннадійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    299. Федчишин Анатолій Миколайович, Добровольчий Український Корпус. Загинув 10.08.2014
    300. Халус Руслан Петрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    301. Харченко Євген Борисович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    302. Харченко Максим Борисович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 28.08.2014
    303. Харченко Роман Олегович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 18.08.2014
    304. Хіньов Ігор Павлович, 28-а окрема механізована бригада. Загинув 21.08.2014
    305. Ходак Віктор Григорович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    306. Хомчук Олег Васильович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    307. Хорольський Антон Петрович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 26.08.2014
    308. Видалено - помилкове включення.
    309. Цедік Антон Ігорович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    310. Цибенко Віктор Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    311. Цуркан Дмитро Володимирович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУМВС України в Київській області. Загинув 29.08.2014
    312. Чернов Олександр Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    313. Чижов Юрій Миколайович, 42-й батальйон територіальної оборони «Рух Опору». Загинув 29.08.2014
    314. Чолокян Артур Ашотович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 29.08.2014
    315. Чорний Сергій Миколайович, 92-а окрема механізована бригада. Загинув 28.08.2014
    316. Шаригін Артем Віталійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон» УМВС України у Херсонській області. Загинув 29.08.2014
    317. Шахник Євген Юрійович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    318. Швець Михайло Олександрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    319. Шевченко Володимир Олексійович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 24.08.2014
    320. Шевчук Андрій Сергійович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 30.08.2014
    321. Шевчук Сергій Іванович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    322. Шепелюк Олексій Борисович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    323. Шилік Анатолій Вікторович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 25.08.2014
    324. Шиян Андрій Вікторович, 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас». Загинув 29.08.2014
    325. Шкарівський Сергій Олександрович, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас». Загинув 19.08.2014
    326. Шмалій Валерій Олександрович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 24.08.2014
    327. Шолуха Віктор Григорович, Рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України в Волинській області. Загинув 29.08.2014
    328. Шумейко Микола Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    329. Юрковець Ігор Володимирович, 121-й окремий лінійно-вузловий полк зв'язку. Загинув 29.08.2014
    330. Яковець Роман Михайлович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    331. Яковлев Олег Миколайович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    332. Ярмолюк Олександр Петрович, 51-а окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    333. Яровий Володимир Валентинович, 39-й батальйон територіальної оборони «Дніпро-2». Загинув 24.08.2014
    334. Ясногор Сергій Володимирович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    335. Перов Артур Дмитрович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 18.08.2014
    336. Алексеєнко Вадим Миколайович, 40-й батальйон територіальної оборони "Кривбас". Помер від поранень 20.09.2014
    337. Васін Михайло Валентинович, 55-а окрема артилерійська бригада. Загинув 29.08.2014
    338. Гречаний Олександр Васильович, 93-я окрема механізована бригада. Загинув 29.08.2014
    339. Дзингель Денис Андрійович, 51-а окрема механізована бригада. Помер від поранень 12.10.2014
    340. Комісар Володимир Юрійович, Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1". Загинув 29.08.2014
    341. Конопацький Сергій Васильович, 40-й батальйон територіальної оборони "Кривбас". Загинув 29.08.2014
    342. Пугач Ігор Володимирович, 51-а окрема механізована бригада. Зник безвісти 25.08.2014
    343. Шматченко Михайло Олексійович, 93-я окрема механізована бригада. Помер від поранень 28.05.2015
    344. Перепелиця Олександр Юрійович, 7-й окремий полк армійської авіації (прикомандирований до складу 2-ї БТГр 51-ї ОМБр). Загинув 29.08.2014
     
    bobikas, von Goltz, Ph@ntom та 8 іншим подобається це.
  15. Лера ОУН-УПА

    Лера ОУН-УПА Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    14
      продані:
    24
    Повідомлення:
    627
    Адреса:
    Озирнись навкруги, ми - скрізь!
    Вшанували пам"ять загиблих хлопців і в нашому районі... Пам"ятаємо.......................................................
    [​IMG]
     
    bobikas, Ph@ntom, Otryta та 4 іншим подобається це.
  16. von Goltz

    von Goltz Moderator

    Повідомлення:
    36.372
    Адреса:
    Festungskommandantur Libau
    ...........................................................
     
  17. Kirill1036

    Kirill1036 Oberleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    1.725
    Адреса:
    Украина
    ......................................
     
  18. Luftwaffen

    Luftwaffen Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    1.031
    Адреса:
    Украина
    ..................................................................................
     
  19. ANARXIST

    ANARXIST Oberleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    1.757
    Адреса:
    Украина, Краматорск
    .......................
     
  20. МТех

    МТех Stabsfeldwebel Клуб взаимопомощи

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    1.183
    Адреса:
    Одесса
    .......................
     
  21. ДАГОТ

    ДАГОТ Major

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    2.899
    Адреса:
    Украина
    ......................
     
  22. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.429
    Адреса:
    Україна
    ................................................