Україна вислизає із пазурів московських попів.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем анатолий., 8 вер 2018.

  1. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    У Почаївській Лаврі УПЦ МП приїжджий з Російської Федерації чернець отримав високу посаду заступника намісника монастиря.

    [​IMG]

    цьогоріч з нагоди Різдва Христового інформаційні ресурси Почаївської Лаври крім святкового послання намісника обителі митрополита Володимира вперше підготували російськомовний відео-ролик з привітаннями благочинного Лаври (по своїй суті – друга особа у монастирі після намісника). Ним виявився ієромонах Захарія, який приїхав в Україну з Краснодарського краю Російської Федерації.

    [​IMG]

    Журналістам вдалось віднайти деякі біографічні дані на високосановника української святині з РФ.У інтерв’ю
    російському виданню «Вера – Еском. Христианская газета Севера России» ієромонах Захарія повідомляв, що прибув в Україну з міста Апшеронськ Краснодарського краю, де його батько володіє будівельною компанією. Чернече життя він розпочинав у Тімашівському монастирі РПЦ, де у 2003 році був пострижений у монахи та пробув дев’ять з половиною років, потім переїхав в Україну. У Почаївській Лаврі він впродовж декількох років сповідав приїжджих паломників та був помічником економа (керівника господарства) монастиря – відповідав за будівництво, ремонтні роботи, опалення, електрику і т. д. На початку 2020 року у інтерв’ю, опублікованому сайтом «Русская народная линия», ієромонах вже представлявся благочинним Лаври, себто заступником намісника – митрополита Володимира.
    Вочевидь, зважаючи на перенесені не так давно операцію на серці, інфаркт та поширення інформації про погіршення здоров’я митрополита Володимира, в УПЦ МП розуміють неминучість потреби заміни керівника Почаївської Лаври. А тому ймовірно наперед готують вигідного керівництву кандидата з РФ ієромонаха Захарія, медійно розкручуючи його персону.
     
    valdemars подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Б/В, гладкий (під гуму 9мм), додаткові фото по запиту., деактив по узгодженню з покупцем.
      1000 грн.
    2. (в наявності 12 шт.)
      Ефективний аерозольний перцевий балончик універсального розміру для самозахисту від агресивних твари...
      265 грн.
    3. Газовий балончик Терен-4M МПК, CS Виробництво 02/24 Сертифіковані
      185 грн.
    4. Ракетниця в ідеальному стані, як з заводу. Без люфтів, пошкоджень чи корозій. В рідному мастилі. Буд...
      15000 грн.
    5. В нормальном рабочем состоянии, люфт барабана в пределах нормы, ствол нарезной, револьвер мощный 220...
      4000 грн.
  3. Камча

    Камча Major

    Повідомлення:
    2.977
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Перед Пасхой, кацапской поповщины вам в тему.
    "Монашки" девочки целочки
    в деле...
    Недобиток свидельствует
     
  4. NIA

    NIA Oberst

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    82
    Повідомлення:
    3.619
    Адреса:
    Поділля
    Це знатний @.здун,зазвичай такі під пивнухою ошиваються,щоб нахаляву напитися вішаючи лапшу дурням які за це наливають.
     
    valdemars, Ph@ntom, сіроманець 78 та 2 іншим подобається це.
  5. Камча

    Камча Major

    Повідомлення:
    2.977
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    https://myrotvorets.center/criminal/fomenko-viktor-nikolaevich/
     
    valdemars та kelt подобається це.
  6. kelt

    kelt Oberst

    Повідомлення:
    4.890
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    очень интересно про "ринатлеонидовича", который, судя из слов этого сепера
    "...карты автомобильных дорог на заправках, как призы раздавал" и по
    которым сепарасты в итоге пристреливались ... смотреть с 1:22
     
    Dmitriy1976 та Камча подобається це.
  7. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Верховний суд уперше ухвалив рішення про законність виходу релігійної громади з юрисдикції Української православної церкви Московського патріархату та входження до помісної Православної церкви України.

    Джерело: пресслужба ПЦУ

    Дослівно: "6 квітня 2021 року відбулося судове засідання Великої Палати Верховного Суду з розгляду справи №910/10011/19 щодо законності зміни релігійною громадою с. Сутківці, Хмельницької області свого підпорядкування – виходу з юрисдикції Російської Православної Церкви в Україні (яка іменує себе УПЦ) та входження до Православної Церкви України.

    За результатом засідання було ухвалене рішення про законність такої зміни підпорядкування.
    Таким чином найвищою судовою інстанцією України вперше з початку активного процесу переходів релігійних громад України з Російської Православної Церкви в Україні до Православної Церкви України, прийнято рішення, яким підтверджено можливість та законність таких переходів і відхилено заперечення Російської Православної Церкви в Україні проти цього".

    Деталі: 6 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій вручив предстоятелю об’єднаної Православної церкви України Епіфанію томос про автокефалію.

    23 лютого того ж року релігійна громада с. Сутківці, Хмельницької
    області провела загальні збори, на яких прийняла рішення перейти з УПЦ МП до ПЦУ.

    Проте, "не бажаючи переходити до Православної церкви України з усією релігійною громадою та фактично діючи проти волі самої релігійної громади, її настоятель звернувся до суду з позовом, в якому вимагав визнати цей перехід незаконним".

    Господарський суд Києва у лютому 2020 року ухвалив рішення на користь настоятеля релігійної громади в Сутківцях. Апеляційний суд згодом залишив це рішення без змін.

    Проте Велика палата Верховного Суду за результатом касаційного розгляду скасувала попередні
    рішення суддів і відмовила у задоволенні позову повністю.

    Велика палата Верховного Суду, по суті, підтвердила законність рішення релігійної громади с. Сутківці про перехід з російської православної церкви в українську, заявили в ПЦУ.

    Це рішення є першим, ухваленим найвищою судовою інстанцією України у низці судових спорів щодо зміни підпорядкування, ініційованих УПЦ МП, яку в ПЦУ називають Російською православною церквою в Україні.

    Із початку 2019 року УПЦ МП ініціювала більше 100 судових процесів щодо законності зміни православними релігійними громадами України свого
    підпорядкування.

    В ПЦУ вважають, що рішення Великої палати Верховного Суду тепер має враховуватися у спорах, які стосуються переходів православних релігійних громад України з РПЦвУ до ПЦУ, та уніфікувати підхід судів України у їх вирішенні.
     
    Камча, Ph@ntom, Komo та 3 іншим подобається це.
  8. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    В Болгарії суд став на бік урядовця, який назвав патріарха РПЦ Кирила агентом КДБ

    [​IMG]

    Болгарський суд визнав, що візит патріарха Російської православної церкви Кирила в Болгарію у 2018 році фактично був візитом політика, а не священнослужителя, та не побачив наклепу в словах тодішнього віце-прем’єр міністра Болгарії Валерія Симеонова, який назвав Кирила агентом КДБ.
    Таке рішення ухвалив Софійський районний суд від 17 березня, про нього болгарські ЗМІ повідомили лише вчора.

    3 березня 2018 року в Болгарії відзначали 140 річницю Сан-Стефанського мирного договору. Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов висловив подяку всім народам, які допомагали Болгарії 140 років тому.
    Зокрема, листи зі словами подяки за визволення Болгарії під час російсько-турецької війни 1877-1878 років було надіслано урядам Польщі, Румунії, Чорногорії, Молдови, Фінляндії, України - на знак вдячності націям, представники яких загинули за свободу Болгарії. З нагоди свята відбувся парад, на якому президент Болгарії Румен Радев так само висловив вдячність всім народам, які боролися з Османською імперією.

    Московський патріарх Кирило у відповідь розкритикував виступ болгарського президента, підкресливши, що Болгарія має дякувати лише Росії.

    На висловлене Кирилом невдоволення позицією болгарської
    "Доведено, другосортний радянський агент з КДБ. Той самий, що сказав, що права людини - це нова єресь. І він ще наважується чинити правосуддя над болгарським президентом. І цей хитрун має мені щось казати?", - заявив Симеонов.

    В суді Симеонов роз’яснив, що його поведінка не могла завдати протиправної шкоди, оскільки це був коментар щодо поведінки представника іноземної держави та його висловлювання не як духовного та релігійного лідера, а як очільника іноземної делегації, при цьому критична оцінка його мотивів та проявів з політичних питань була зроблена Симеоновим у якості представника уряду Республіки Болгарія.
    Він заявив, що позивач не мав повноважень захищати іноземні суб'єктивні права, крім того, що не обговорювались інтереси російської православної громади, а також догми релігії та канонічні суперечки, а його твердження є частиною публічної дискусії з важливого для громадськості питання, і в цьому випадку право на висловлення думки має перевагу над занепокоєнням окремих громадян з цієї теми.

    Позивачем в справі був Еміл Міланов – генерал запасу Міністерства внутрішніх справ Болгарії, лідер проросійської громадської організації "Міжнародна слов’янська громада - Перун-2000", секретар Руху "Русофіли", а також голова Політичної партії "Відродження
    Болгарії".

    Суд відкинув звинувачення та постановив стягнути із заявника 150 левів (близько 75 євро) судових витрат.
     
    VAVYLON, Камча та Ph@ntom подобається це.
  9. former

    former Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    57
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    91
    Повідомлення:
    1.616
    Адреса:
    гКиев пр.Перемоги 95
    Достойный последыш царя фердинанда Он и внешне на него похож
     
  10. Камча

    Камча Major

    Повідомлення:
    2.977
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Кацапські попи в Україні. Цікаві факти

    З 35:00
     
    valdemars та анатолий. подобається це.
  11. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Зустріч Блінкена з Епіфанієм: митрополит ПЦУ розкрив деталі розмови
    [​IMG]

    Митрополит Православної церкви України Епіфаній розповів, про що розмовляв з державним секретарем США Ентоні Блінкеном під час їхньої зустрічі в Києві.
    Пряма мова: "Вдячний Держсекретареві за вдумливу розмову. Принцип свободи віросповідання був покладений в основу розбудови США, і його захист залишається одним з пріоритетів. На окупованих Росією територіях свобода віросповідання постійно брутально порушується, тому важливою є міжнародна увага до цієї проблеми. В розмові з Держсекретарем також обговорили питання становлення й розвитку Православної церкви України".

    [​IMG]
    : Зустріч відбулася 6 травня. На її початку Епіфаній і Блінкен взяли участь у церемонії вшанування загиблих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам’яті. Далі глава американської дипломатії відвідав кафедральний Свято-Михайлівський собор.
    [​IMG]
    Особливу увагу під час зустрічі також було приділено "важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності".

    Також було обговорено плани наступних двосторонніх контактів.

    [​IMG]

    Епіфаній висловив особливу вдячність Сполученим Штатам "за тверду підтримку України в протидії зовнішнім викликам та консолідацію міжнародної спільноти в боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави".
     
    Check.Ua подобається це.
  12. рост1972

    рост1972 Oberleutnant отпуск

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    10
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    1.764
    Адреса:
    Хмельницька область
     
    valdemars, zabrodianin, GRABER та 4 іншим подобається це.
  13. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Эта церковь достойна умереть.

    Айдер Муждабаев высказал свое мнение относительно УПЦ.
    Скандальный руководитель телеканала АТР Айдер Муждабаев, которого СК РФ объявил в международный розыск, считает, что Украина не будет независимой до тех пор, пока Украинская православная церковь физически не исчезнет с территории страны.
    Об этом он заявил во время эфира на своем YouTube-канале.
    Журналист считает, что пока УПЦ существует в Украине страна не может быть до конца независимой. По его мнению, нужно принять такие законы, который сделают существование "вражеской церкви" невозможным.
    "(УПЦ - Ред.) промывает мозги людям, как ершиком. Сортирным, выскребает все. Поэтому уничтожение этой церкви, изгнание ее с территории Украины - это просто дело безопасности государства. Я вот побывал в Буковине и знаю, чем там русские попы занимаются. Да и в Чернигов зайдите в главный храм, посмотрите на их "стенд русского мира"....где никогда украинского флага не будет ни в каком виде...церковь, которая не отпевает своих солдат, достойна помереть, в смысле уйти из Украины...пусть идут куда хотят ", - сказал Муждабаев.

    Далее он назвал участников ходов УПЦ "пророссийскими зомби" и сказал, что УПЦ на данный момент выполняет роль запрещенных телеканалов. Он выразил надежду, что будут приняты законы, которые не позволят УПЦ "вести свою пропаганду".
    "Эти рассадники русского мира должны быть закрыты", - заявил журналист.
     
    valdemars, Мансур Львович, Polisyaka та 5 іншим подобається це.
  14. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    На Тернопільщині церкви почали переходити з московського патріархату на український.
    “У нас +1 парафія!

    Раді вітати у складі єпархії та Православної Церкви України релігійну громаду села Хотовиця Кременецького району

    Парафією святих безсрібників Косми та Даміана опікуватиметься о. Володимир Очеретнюк”, – повідомляють на сторінці”, – Тернопільська єпархія Православної Церкви України.
    upload_2022-3-1_5-39-1.png
     
    valdemars, sombre, Мансур Львович та 5 іншим подобається це.
  15. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    upload_2022-3-7_4-35-4.png
    Церква відвернулася: Митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій відмовився від ордену, подарованого Путіним
     
    valdemars, ДВ762 та Georgy2020 подобається це.
  16. Maks007

    Maks007 Moderator

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    128
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    274
    Повідомлення:
    4.288
    для понимания
     
    анатолий. подобається це.
  17. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Що буде з Московським патріархатом після війни?
    Навіть не місяць триває війна, а окупанти втратили вже третину свого наступального потенціалу. Їхня економіка поступово виходить на маршрут російського корабля. В той же ж час, ми продовжуємо отримувати різнопланову допомогу від країн Заходу, що чітко говорить про перспективи цієї війни. Кремль її вже програв. Це лише питання часу, який працює на нас!

    Московська авіація бомбардує мирні міста, і серед тисяч зруйнованих об'єктів цивільної інфраструктури страждають також і культові споруди. В основному – це православні храми московського патріархату. Особливо яскраво на цій хвилі виглядає авіаційна атака на Святогірську Лавру в Донецькій області. Мабуть, в релігійному центрі московського патріархату на Донбасі були війська НАТО, нацисти чи ще гірше –
    "Правий сектор"?
    Ні. Лише духовенство і цивільні миряни.

    Як би далі не розвивалися події, очевидно, що путінська росія об’єднала наше суспільство на всі 100%. Тепер у нас найзатятіші бандерівці вже не галичани, а люди, що проживають на територіях, які московити помилково називали "новоросія". Прагнучи денацифікувати – нацифікували наш народ, і тепер ми всі націоналісти. Після війни вже не буде так, як було до. Це розуміють навіть наші діти, за майбутнє яких триває боротьба!

    Що ж буде з церквою московського патріархату? Це питання актуалізувалося, і я знаю, що єпископи моспархату шукають варіант, як викручуватися. Та цього разу не вийде вийти сухим із води, і більшість вірян та духовенства це розуміє.

    Які, , можливі варіанти розвитку подій щодо церкви-окупанта:
    1. Московський патріархат обмежиться відмовою поминати Кирила, залишаючись в підпорядкуванні РПЦ. Це призведе до стабільного відтоку парафій до ПЦУ і навіть, можливо, окремих єпископів зі своїми структурами. Але, швидше за все, відтік відбудеться лише на рівні вірян, громад і священників. Це буде шлях маргіналізації та сектантства. Будуть спроби зобразити із себе гониму церкву мучеників, але такий підхід не спрацює. Не виключаю окремі епізоди насильства, відносно заядлих москвофілів, чого б мені не хотілося. Та закономірність нікуди не дівається, копняки під зад вони отримуватимуть точно. Кажуть, що після цього мозок краще насичується киснем, і він починає працювати.

    2. Розірвуть стосунки з РПЦ та проголосять автокефалію. Це може бути як спроба порвати з Москвою, так і наказ із Кремля для порятунку структури. На мій погляд, найбільш імовірний варіант.
    Таким чином вони потраплять у свою ж пастку про неканонічність, яку багато років, як мантру промовляли в бік УПЦ КП та УАПЦ до утворення ПЦУ та отримання Томосу і після. Звісно ж, таку "автокефалію" може визнати лише РПЦ, а це буде ще одною ознакою "руки кремля". Так вони знову ж потрапляють на шлях маргіналізації та сектантства. Ще одна пастка, яка їх чекає на такому шляху – потрапляння під пряму юрисдикцію Вселенського Патріарха, який однозначно вкаже їм один єдиний напрямок на приєднатися до Української Церкви, на чолі з Митрополитом Епіфанієм, або сідати на російський корабель.

    3. Ініціюватимуть об’єднавчий Собор ПЦУ та УПЦ МП. Але тут є один момент. Запізнилися на кілька років, бо цей собор вже відбувся у 2018 році. Кожен їхній єпископ був запрошений на такий Собор, в результаті якого постала ПЦУ. Гратися в такі ігри не буде ні наша Церква, ні
    Константинопольська Патріархія.

    4. Проведуть Собор УПЦ МП і приймуть рішення про розпуск Митрополії, з метою прийняття рішень Собору від 15 грудня 2018 року. Найкращий для них варіант та найменш імовірний для реалізації. При такій схемі до ПЦУ перейдуть майже всі структури РПЦ, які існують в Україні. З окремих одиниць буде утворена маргінальна група сектантів, які спробують залишитися під омофором московської патріархії, щось типу церкви московської діаспори в Україні. Це варіант найбільш безболісний для них, але таке рішення суттєво знизить якість нашої церкви і призведе до певної внутрішньої напруги. Але я вірю в достатній рівень ПЦУ, аби поступово "перемолоти" і "повикидати" все, що не має стосунку до Церкви Христової.

    Як будуть розвиватися події ми, звісно, побачимо, але, крім спостереження ми
    вже зараз формуємо стратегію своєї роботи у цьому напрямку.

    Господь все поставить на своє місце! Слава Йому!

    P.S.: Окрему і ключову роль у цій темі може відіграти влада. Лише її грамотні дії можуть принести користь нації і державі в цьому питанні, але це вже окрема тема.
     
    Boris Pryanikov та ДВ762 подобається це.
  18. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Російська православна церква в Амстердамі першою із західних церков заявила про розрив відносин із Московським патріархатом через війну Росії проти України.

    Джерело: Російська православна парафія Святого Миколая Мірського (Чудотворця) в Амстердамі

    Деталі: На позачерговому засіданні парафіяльної ради священнослужителі одноголосно заявили, що вони більше не можуть функціонувати в рамках Московського Патріархату та забезпечувати "духовно безпечне середовище" для вірних. Вони попросили архієпископа Єлисея надати їм канонічне відпущення.
    Православні отці Амстердама направили прохання митрополиту Бельгії, Нідерландів і Люксембургу Афінагору (Вселенський Константинопольський Патріархат) прийняти їх до своєї єпархії.

    Митрополит висловив готовність розглянути прохання і вимагатиме канонічно звільнення архієпископа Єлисея.

    Парафіяльна рада вирішила підтримати цей крок духовенства і пропонує парафії наслідувати в цьому духовенство. Ця пропозиція буде представлена на спеціальних Загальних парафіяльних зборах 26 березня.
    У період перед Загальними парафіяльними зборами в храмі не буде богослужінь.

    "Це пов’язано не лише з турботою про безпеку, а й із душпастирськими міркуваннями: у цій надзвичайно напруженій ситуації було б практично неможливо досягти тієї молитовної атмосфери, якої ми прагнемо під час богослужінь", – сказано у повідомленні.
     
    valdemars, Luftwaffen, ДВ762 та 3 іншим подобається це.
  19. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Глава ПЦУ Епіфаній
    "Ми як народ не прагнемо смерті тих, хто є нашими сусідами. Але оскільки вони прийшли в наш дім, ми захищаємо свою родину, свою Батьківщину, свою землю. Наші воїни захищають усіх українців. Захищати, вбивати ворога - це не гріх. Ми захищаємо, ми не прагнемо чужого. І той, хто прийшов до нас з мечем, він від того меча і загине", - зазначив предстоятель ПЦУ.
     
    antsu88, Luftwaffen, Boris Pryanikov та 3 іншим подобається це.
  20. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з головою ПЦУ Митрополитом Епіфанієм та отримав від нього символічний подарунок - ікону Архистратига Михаїла - покровителя Києва, чиє зображення є й на гербі столиці.

    Про це Кличко написав на своїй сторінці у Facebook.

    "Зустрівся з Митрополитом Епіфанієм - предстоятелем Православної церкви України. Владика подарував ікону Святого Архангела Михаїла, який вважається покровителем воїнів, які борються за правду. А також - захисником Києва. Переконаний в тому, що ми зможемо захистити разом з нашим символом, Святим Михаїлом, наше місто від орди, яка зараз пре на Київ", - заявив Кличко.

    Він висловив впевненість, що Київ був і залишиться вільним містом,
    де живуть вільні люди, які люблять свободу і ніколи на коліна не стануть.

    Владика Епіфаній благословив киян на захист свого міста.

    "Ми разом і надалі будемо протистояти ворогу, і неодмінно перемога буде на нашому боці. Тому нехай Господь благословить сьогодні кожного киянина на захист, дає силу, здоров’я і натхнення далі протистояти тим викликам, які випали на нашу долю", - зазначив він.
     
    valdemars подобається це.
  21. tuman

    tuman ☣️ ℭанитар ☢️ Клуб взаимопомощи

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    67
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    133
    Повідомлення:
    5.008
    Адреса:
    ЮГ. В.Лепетиха
    Камрады , прошу написать про поведение попов в нынешних реалиях на местах разных конфессий из личного опыта и наблюдений . Может у кого есть живое общение и наблюдения , а не интернетные баннеры .........
    Притомила пропаганда и фейки .
    Прошу , напишите только то что лично знаете .:beer:
     
    valdemars, ДВ762, роман!!! та ще 1-му подобається це.
  22. Boris Pryanikov

    Boris Pryanikov Oberleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.695
     
    valdemars, antsu88, ДВ762 та ще 1-му подобається це.
  23. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.054
    Адреса:
    Ukraine
    В Харькове Греко католицкая волонтерит во всю ,
    Все маленькие которые раньше называли сектами ( баптисты, церковь креста и т.д.) которые помогали наркоманам и алкошам сейчас все на своих бусиках волонтерят это 100% ! С Харькова никто не уехал все тут.
    То что именно происходит в самих церквях лучше не рассказывать уже в пару прилетело. С УВ
     
    ДВ762, анатолий. та tuman подобається це.
  24. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.054
    Адреса:
    Ukraine
    В начале была проблема с большим потоком беженцев но вроде справились и те кто хотел уехал , из Харькова много попало в Франковск ехали сразу на адреса.
    Сейчас проблема с брошенными пенсионерами ((((
    Почты и совбезы не работают пенсии нет , много подбитых домов с оставшимися бабушками и дедушками и инвалидов сидят без света но уезжать не хотят сейчас вот они в основном под опекой. С УВ
     
    valdemars, antsu88 та capt.A.Smollet подобається це.
  25. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.054
    Адреса:
    Ukraine
    Пожалуйста если у кого Есть в знакомых или просто знаите про одиноких стариков и инвалидов сбрасывайте адреса в волонтерские чаты это очень помогает. С УВ
     
    valdemars, tuman, Omikron та ще 1-му подобається це.
  26. анатолий.

    анатолий. General-leutnant

    Повідомлення:
    15.920
    Адреса:
    Крутого хутора
    Митрополит Київський Епіфаній закликав духовенство і мирян громад Московського патріархату послідувати Томосу.

    Джерело: Звернення Митрополита Епіфанія.

    Пряма мова: "Знову повторюю заклик Священного Синоду до братів і сестер, які поки що перебувають в підлеглості Московському патріархату: єднаймося навколо Києва, єднаймося в Помісній Православній Церкві України!

    Не чекайте, доки з Москви вам дадуть дозвіл чи настанову – ракети і бомби, які з облудним благословенням очільника РПЦ Кирила зараз скидають на вас російські військові, вже є відповіддю "русского міра".
    Цією відповіддю є ваші обстріляні, спалені, знищені храми. Цією відповіддю є мовчання Кирила на злочини російської армії в Маріуполі, Харкові, Чернігові, в десятках інших міст та сіл України".
     
    valdemars, antsu88 та ДВ762 подобається це.