Иловайск-2014. Страшная правда. Полный фильм

Тема у розділі 'Документальне кіно', створена користувачем Alex WaY, 2 вер 2018.

  1. Alex WaY

    Alex WaY Major

    Повідомлення:
    2.720
    Адреса:
    ☢Красный Полураспад☢ zp
    Фильм Ростислава Шапошникова об Иловайской трагедии

     
    Berkut245, minitarn3838 та kopal подобається це.
    1. Преложу редкую книжку - "Словарь терминов по эксплуатации и ремонту". Министерство обороны СССР, "Во...
      50 грн.
    2. Назви, країни, міста, мапи, вартість за союзу-19 руб. -показник...
      100 грн.
    3. Вот такой справочник, тираж 1200 экз. ДСП. Основная часть посвящена Германии 2 периодов 1 мир. и 2 м...
      1300 грн.
    4. (в наявності 5 шт.)
      Хорошие состояние, все листы присутствуют.
      100 грн.
    5. Наставление для инженерных войск Полевая фортификация (пф43) Фортификационные и водные препятствия ч...
      600 грн.
  2. Штурм

    Штурм Oberst

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    406
    Лоти
      на продажу:
    27
      продані:
    728
    Повідомлення:
    10.008
    Адреса:
    OSTWALL
    Просмотрел, но ничего эксклюзивного не увидел. Море нестыковок в комментариях и снятом видео. К примеру, с 55-ой минуты идет съемка захваченного (судя по комментариям бойцов) российского танка. А чуть позже, на броне этого же танка, видны две белые полосы (применялись нашими войсками как опознавательные).
    С 1.16 идет осмотр подбитой МТЛБ, комментируются найденные вещи: каска, разгрузка, найденный "Винторез", причем все берется без опаски, свободно. Зато потом, тело обнаруженного российского солдата, никто не досматривает, а лежащее на обочине снаряжение уже не трогают, потому что "может быть заминировано"!!!
     
  3. kopal

    kopal Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    Київ
    Нестыковок нет там никаких. Фільм скомпільовано з раніше вже публікованих відеоматеріалів.
    Автор в коментах описує історію з захопленням і перефарбуванням в знаки АТО кацапського танка. Сьогодні він їх додав.
    Колона "мотолиг" кацапів нормально розбита. Потім наші колони були розбиті. На відео на 1.51.00 знято кацапські війська (окопи, техніка). В кінці 2 БМД-ки кацапів знято. Як на мене цього цілком достатньо для оголошення війни (військового положення). Але не з нинішньою владою торгашів смерттю бордель на Донбасі буде закінчено. За пости в ЗМІ про командування (Хомчака, Берези, Філіна) автор отримував погрози, попросив і отримав політичний притулок в США. Оператора Воробйова 39 днів протримали в полоні із-зі викладеного ним сюжета про танк. Знущання над ним можна знайти на Цензорі. Раджу коментувати цей фільм на youtube, щоб він був в тренді, а не похорони кобздонів та півника смаженого з Донецька.
     
    minitarn3838 подобається це.
  4. Штурм

    Штурм Oberst

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    406
    Лоти
      на продажу:
    27
      продані:
    728
    Повідомлення:
    10.008
    Адреса:
    OSTWALL
    Где выложен, там и комментирую. Советы про комментарии похорон, надеюсь, не в мой адрес ?
     
  5. Alex Richter

    Alex Richter Старший санитар-модератор

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    106
    Лоти
      на продажу:
    8
      продані:
    195
    Повідомлення:
    19.168
    Адреса:
    Украї́на
    Это не состыковка это история.Захваченный танк служит в ВСУ.
     
    Helmut Raiser подобається це.
  6. Berkut245

    Berkut245 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    450
    Адреса:
    Україна
    Не служит, к сожалению. Был брошен во время прорыва, попал в руки сепарам. Они его сначала выдавали в сюжете рашатудей за польский Т-72, пока не приехали настоящие владельцы и не надавали по харям. Танк остался у сепаров, используют как учебный.
     
    swills та Alex Richter подобається це.
  7. kopal

    kopal Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    Київ
    Никаких переходов на личности, "в тренде ютуба", к моему большому сожалению, проводы копченого петуха в землю. А мог бы быть этот фильм. Причем комментариев море (свыше 3 тысяч на сейчас).
     
    Штурм подобається це.
  8. Штурм

    Штурм Oberst

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    406
    Лоти
      на продажу:
    27
      продані:
    728
    Повідомлення:
    10.008
    Адреса:
    OSTWALL
    Давайте по-порядку: 1. Если танк только что захвачен и бойцы ведут его осмотр, комментируя принадлежность находок к российской армии, то белых полос на нем и быть не может.
    2. Если он уже служит ВСУ, то к чему этот видеообзор с находками ? Его уже должны были несколько раз пересмотреть и передать доказательства наверх, для документирования.
    Именно это и есть не состыковка. Фильм, снятый по "горячим следам" и смонтированный из разновременных кусков - две абсолютно разные картины.
     
  9. feniks1

    feniks1 Stabsgefreiter

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    14
      продані:
    18
    Повідомлення:
    461
    Полоски могли и быть т.к. РФ при вторжении косила под ВСУ.
     
  10. Berkut245

    Berkut245 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    450
    Адреса:
    Україна
    На этот танк полоски нанесли ВСУ, чтобы его не сожгли как вражеский во время движения с места захвата на позиции. Потом им усилили противотанкистов, которые сожгли мотолыги. Подмога, правда, была только пулемётом - пушка не работала.
     
    von Goltz, Ланкастер, Maksim Chubarov та 2 іншим подобається це.
  11. swills

    swills Obergefreiter

    Рейтинг:
    -2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    323
    Адреса:
    Ukraine
    Россияне ездили с белым флагом и повязки были белые, чем нас и ввели в заблуждение в Червоносельском, когда выходили из Иловайска. (2014 29 августа).
     
  12. shug

    shug Hauptmann

    Повідомлення:
    2.188
    По Захвату танка. Его захватили одни,передали другим. Потом перегнали и когда отремонтировали нанесли опознавательные знаки,затем уже показывали журналистам. МТЛБ,разгрузки,Винторез это другая история.
    По книге Зиненко Р.


    «24 серпня нам була поставлена задача зайняти оборону в Агрономічному. У підпорядкуванні були сапери — 21 боєць 91-го ОПОЗ, 51-ї ОМБр та БМП-2. Я не пам’ятаю з якої частини була ця БМП. Командир БМП мав позивний «Леший». Ми розмістили цю беху в розваленому будинку на правому фланзі Агрономічного в напрямку Моспиного. І коли 25 серпня на нас вийшла РТГр росіян, то саме Леший, за командою полковника Ковальського, вискочив в фланг росіянам та, обстрілявши з 30-міліметрової гармати російський танк Т-72-Б3, вивів з ладу систему управління танка. Але саме головне, що один бронебійно-запалювальний трасируючий снаряд потрапив в запасний масляний бак танка, і масло загорілося. З підстреленої машини повалив чорний дим, і екіпаж танка втік».
    Ворожа техніка відсунулася назад. Залишився
    46
    лише танчик, в якого по корпусу і навколо нього палає вогонь. Пройшов певний час, і полум’я загасилося. Трава навколо танка обгоріла і пішла горіти в інший бік.
    Танчик стоїть рівно... всьо навколо нього вигоріло — травичка чорненька зробилася. Я почав мостити міну, яку ми з собою принесли, під гуся (гусениця танку), думаючи репати, аж раптом один з бійців (боєць 93-ї ОМБр Іраклій Кутелія. — Авт.) каже: — Та навіщо його репати? Давайте заберем з собою.
    Боєць-тракторист побачив, що я безпечно кругом лазю і заспокоївся. Він залазить в того танка, а інші бійці залазять біля ствола і переховувались за баштою, оглядаючи усе навколо. Боєць там щось посмикав, і танк рушив з місця.
    Наступного дня від штабу приїхали військові і говорять: «Ми танка забираємо. Ось вам ящик з пострілами до РПГ». Вигрузили вони нам той ящик з зарядами до гранатомету; сіли на наш танчик і погнали його на той опорний пункт 39-06. (Водій Іван Маклаков, який належав до 133-го окремого батальйону охорони і обслуговування, тричі привозив на військовому УАЗі від штабу генерала Хомчака людей, які намагалися запустити двигун трофейного танка, але їх спроби були невдалими. Лише наступного дня керівник бронетанкової служби військово-оперативного ко
    50
    мандування «Південь» полковник Євгеній Сидоренко зміг з ним впоратись. — Авт.) І ми знову залишилися зі своїми зарядами до гранатометів чекати наступні колони з технікою. От така от історія захоплення того російського танка».
    На момент, коли я до нього підійшов, танк вже стояв з заглушеним двигуном. Мені пояснили, що двигун заглох і завести його не можуть. Причина була в тому, що у росіян змінили систему запуску танка. Раніше танк Т-72 мав (основний метод) повітряний пуск, а у Т-72-Б3 — через електроклапан. Танк був кинутий російським екіпажем з працюючим двигуном. Саме тому нашим бійцям і вдалося його перегнати. А після того, як двигун заглушили, ніхто не міг його запустити через те, що не знайшли цей самий електроклапан запуску двигуна. Я заліз у танк і виявив, що це новітня російська модифікація Т-72-Б3, яка надійшла на озброєння російської армії у 2012 році. Особливість цієї модифікації полягає в тому, що вона мала тепловізійний приціл у командира і у навідника танка типу «Сосна-У». Приціли були пошкоджені нашим вогнем. Після невеликого ремонту ними було можна користуватися. Також у танка не працювали тепловізори і не працював стабілізатор гармати по вертикалі. В усьому іншому танк був повністю справний. Серед інших речей ми виявили в трофейній бойовій
    51
    машині документи, які свідчили про те, що танк належить військовій частині Російської Федерації № 54096.
     
  13. Штурм

    Штурм Oberst

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    406
    Лоти
      на продажу:
    27
      продані:
    728
    Повідомлення:
    10.008
    Адреса:
    OSTWALL
    Извините, в чем Вы меня пытаетесь убедить ? В том, что я знаю и без Вас ?
    Что фильм сделан из отдельных фрагментов, не связанных друг с другом ? А потом слеплен воедино, как непрерывный процесс ?
    Именно это я и назвал НЕСТЫКОВКОЙ.
    Теперь о системе запуска двигателя танка Т-72:
    Кто и чего рассказывал автору, я не знаю, но Т-72 запускается ТРЕМЯ способами, не включая систему внешего запуска от другого источника и запуска с буксира.
    1. Запуск с аккумуляторов ( кстати, он и является ОСНОВНЫМ методом). Во всяком случае, за четыре года в училище и пять лет в войсках, на должности командира танкового взвода, танки запускали именно так.
    2. Воздушный запуск ( причина его НЕОСНОВНОСТИ банальна: стравливание воздуха из баллонов )
    3. Комбинированный ( аккумулятор и воздух)
    Кнопка МЗН (маслозакачивающего насоса) и кнопка СТАРТЕР находятся рядом друг с другом. Потому как запускаются они двумя пальцами левой руки. И я далек от мысли, что кнопку включения ЭЛЕКТРОПНЕВМОКЛАПАНА спрятали так далеко, что ее сложно было найти.
    Другой вариант объяснения этого факта банален: просто, среди бойцов, не было ни ОДНОГО, кто был бы знаком с этими тонкостями. Даже опытный БОЕЦ-ТРАКТОРИСТ, который был бы просто ТРАКТОРИСТОМ, не смог бы этого сделать. А вот любой из служивших в танковых войсках: механик-водитель, наводчик орудия и командир танка - запросто. Так понятно будет ?
     
    restler09 подобається це.
  14. shug

    shug Hauptmann

    Повідомлення:
    2.188
    Не ,я Вас ни в чем не убеждаю.Фильм сделан из кусков.Наснимали роликов,а потом их соединили.
    Я просто процитировал,как танк захватили и все. В книге даже схема есть. Я не танкист, я мех.вод. БМП. Она запускается точно также,как Вы и указали. Там основной метод комбинированый.И кнопки стартера и МЗН рядом. Значит я бы смог :D
     
    Штурм подобається це.