Бомж тур у країну тролів (частина 4)

Тема у розділі 'Подорожі', створена користувачем Боб67, 10 січ 2019.

  1. Боб67

    Боб67 Leutnant

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    18
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    28
    Повідомлення:
    1.263
    Адреса:
    Вол.Вол.
    20.08.18
    Без поспіху зібравшись, ми знову стояли з висунутою рукою та піднятим вгору пальцем в напрямку Осло. Одна машина протягом 15 хвилин - середня тривалість хоча б якогось трафіку на цьому шляху. Та свою машину ми все ж таки дочекались і молодий, веселий хорват, що всю дорогу нецензурно спікав англійською через те, що шпрехає до нас німецькою, відвіз нас у саме Осло.
    [​IMG]
    Одне з найбагатших міст світу вражає своєю стриманістю. Жодного пафосу і хмарочосів. Привітно і зі смаком. До речі, їхали в Осло з мрією нормально помитися в місцевому кемпінгу, бо до цього перебивались струмками і умивальниками в туалетах.
    Прийняти душ без абоненту на проживання виявився неможливо. Нас, брудних та втомлених, це не зупинило. І якщо душі були автоматизовані на вмикання за допомогою спеціальної картки, то умивальники так і просились скористатися їх послугами. Ми ще й фен собі знайшли крутий - сушки для рук в туалеті. [​IMG]
    Далі події розвивались повільно та щиро - прогулянка вечірнім Осло, зустріч на даху театру з українцями, що мігрувати в Італію, пошук місця під намет. І в результаті чудову локацію ми собі приватизували - паркова галявина у центрі Осло, неподалік від Королівського палацу - резиденції норвезького короля.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    21.08.18
    Прокинулись від звуків собак, яких вигулювали біля нашого намету.
    Вирішили зганяти з Осло у Швецію. Заїхали у Стрьомстад, де сіли на судно, яким назад повернулись у Норвегію, в містечко Саннефіорд.
    До речі, паром користується популярністю серед норвезьких пенсіонерів, які безтурботно катають повсякчас , аби дешево закупити алкоголю та цигарок у Duty Free (таак, у наших зовсім інші турботи).
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Далі пішки дістались зупинки безкоштовного автобуса в аеропорт. Там і розклали намет, де провели останню скандинавську ніч.
    Висновок один - країна тролів точно впізнала своїх)
    Пригоди пригодами, а що ж там з бюджетом?) Як нам вдалось врятувати свої гаманці і викласти лиш по 50 євро за тижневий вікенд у одній з найбагатших країн світу? Отже..
    ▪️Квитки на літак -Gdańsk - Sandefjord-Torp - 9 євро ; Sandefjord-Тorp - Warszawa - також 9 євро .
    ▪️У межах країни пересувались автостопом (люди легко сприймають цю тему).
    ▪️Середня вартість громадського транспорту у норвезьких містах - 4 євро. Цих витрат легко можна уникнути, якщо пересуватись на своїх двох, тип паче, що міста невеликі і подивитися є на що всюди.
    ▪️ Вартість квитка на паром Стрьомстад-Саннефіорд - 5 євро (при попередній реєстрації - 3, проте ми це зрозуміли пізніше).
    ▪️ Намет та ніч у знайомої нашого друга скасували потребу витрат на житло. Також можна скористатися каучсерфінгом, і окрім житла отримати ще й нових друзів.
    ▪️Шоколад та ще деякі смачні ніштяки дала в дорогу Маргіт. Основну частину їжі привезли з Польщі. Купували хліб, колу та рибні консерви. Загалом це були наші основні витрати - 27 євро.
    ▪️Вода абсолютно чиста у кожному джерелі та крані, що дозволяло нам економити в середньому 2 євро на кожній пляшці набраній таким шляхом.
    ▪️ До речі, про пляшки) є лайфхак для таких же волоцюг - в Норвегії можна їх здавати у спеціальні автомати, і натомість отримувати чек з відповідною кількістю грошей, якими можна на касі отримати готівку або ж оплатити покупку.
    Так і вижили. А проте чи має значення бюджет, якщо найважливіші цінності у моментах, коли серце палає щастям?)
    ️️
    Маленька порада від молодих бродяг : іноді варто позичити кілька днів у себе для себе, і просто перевернути світ - зібрати важкий рюкзак і вийти у далеку дорогу, що так лікує захаращену свідомість та втомлену душу.

    Автор: Рубаха Ніна
    Фото: Danny Jer, Андрій Торган
     
    Kapsul_Zunder, pavelns, АЛЕКСЕЕВ та 23 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Спроектовано для професійних атлетів, щоб допомогти їм зберігати прохолоду під час інтенсивного трен...
      95 грн.
    2. Австрийской спальный мешок Goldeck в форме "мумия" используемый в вооруженных силах Австрии. Имеет...
      1650 грн.
    3. Утеплён достаточно неплохо, как минимум на +5/+10 градусов комфорт (родной бирки нет, но утеплитель...
      400 грн.
    4. (в наявності 6 шт.)
      Для тих, хто часто буває у відрядженнях, походах, робочих поїздках або не проти сам зробити дрібний...
      215 грн.
    5. Бивакзак (Биви) Gore-Tex DPM Состояние: близкое к новому Материал: мембрана Размер: Large Альтернати...
      3500 грн.
  3. olega5

    olega5 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.108
    Адреса:
    Украина
    Чудова смілива подорож, поздоровляю! Позапрошлим літом проїхатись по Норвегії на мотоциклі коштувало в 30 разів дорожче) Зустрічали таких мандрівників з рюкзаками, що по декілька разів приїздять до цієї чудової країни з безкоштовними туалетами з гарячою водою)
     
    pavelns, Vsenko Lapich, sputnik71 та ще 1-му подобається це.
  4. Такімура

    Такімура Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.684
    Адреса:
    Украина Харьков
    Я за,авто ,гопроха ,што дальше??)