"Волынская резня",ч.2 - небольшое расследование.

Тема у розділі 'Національні партизанські формування', створена користувачем doccc, 31 жов 2013.

  1. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Необхідне пояснення до попереднього.
    Вся польська література на тему ВР-43 ділить чітко і безапеляційно- ПОЛЯКИ- ЖЕРТВИ і УКРАЇНЦІ- РІЗУНИ.
    Польський сейм у своїй постанові ломиться далі за межу абсурду- ГРОМАДЯНИ ІІ РП- ЖЕРТВИ і УКРАЇНЦІ- РІЗУНИ.(Абсурд у тому, що всі українці, русини, тутейші- теж громадяни ІІ РП).
    Ми поділили ПОЛЯКІВ на 5 категорій-
    Поляки- осадники ( демобілізовані з ВП етнічні поляки, які прибули у село у 1924-1927 рр. і якась мала частина- етнічні поляки, які поласилися на 25 га землі і статус "піонерів дикого сходу" та "оброньцув Кресув Всходніх"). Кубійович дає- 150. Ми нарахували- 153.
    Поляки польські ("масло масляне"? Ні! Це поляки, які переселилися в село у кінці 19- на початку 20 ст. і мають явне коріння у етнічній Польщі. Вони ще не забули ні мови ні звичаїв ні етнічної ідентифікації). Їх на село було зо три десятки.
    Поляки- кольоністи (суть їх у тому, що вони поселилися в селі у19 ст., коли село ЗАНОВО відроджувалося після турецького володіння. Ось це якраз МАЗУРИ. Вони говорили диким українсько-польсько-мазурським суржиком, ходили до костьола раз в рік- до церкви ближче, а Бог один, та і ідентифікували себе МАЗУРАМИ. Таких було- біля 130.
    От вони і дають у Кубійовича 160 ПОЛЯКІВ. В нашому підрахунку- 166.
    Не вистачає ще коло 90 осіб?
    Так, є ще одна цікава категорія-
    Латинники. (Частково- ті ж мазури.Оточені українцями, вони переймали мову, побут, звичаї – все, крім релігії ( і то не завжди) й декларованої приналежності до поляків. Частково- українці-русини, які через якісь преференції переносили паличку в метричній книзі ГКЦ в сусідню клітинку і ставали католиками. Паличку у попередній клітинці закреслювали жирним Х. Так в селі їх і називали- ХРУНІ.)
    Шляхта- (Потомки здебільшого вільних людей (військових), які переважно не зуміли або й не намагалися підтвердити свій статус в умовах Австро-Угорської імперії ХІХ ст., задовольняючись декларативним (часом з демонстрацією грамот, які давно втратили силу чи й не мали її) проголошенням своєї уявної вищості над потомками кріпаків. Більшість з них для підтвердження свого статусу майже чи повністю полонізувалися, але поведінка їхня визначалася тільки збігом обставин.) Кубійович дає- 160 разом з латинниками.
    70 надлишку? Ні, вони залишилися в селі, пішли у РСЧА і ВП.
    Після цього пояснення закономірне запитання- ТО СКІЛЬКИ У СЕЛІ БУЛО ПОЛЯКІВ? Чесно відповім- НЕ ЗНАЮ.
    Червінс(ь)кі, Марковс(ь)кі, Тишковс(ь)кі, Березовс(ь)кі, Пшоновс(ь)кі, Вербіц(ь)кі, Кровіц(ь)кі, Краєц(ь)кі- це пра(7 раз)дідові, дідові, татові і мої односельчани, сусіди, однокласники.

    Ще одне закономірне питання- А УКРАЇНЦІ?
    Їх було коло 9 сотень.
    Скільки їх загинуло, в яких арміях яких держав, скільки їх винищили в тюрмах, згноїли в таборах, спалили в хатах і криївках, СКІЛЬКИ З НИХ НА СОВІСТІ ПОЛЯКІВ- ДРУГЕ ПИТАННЯ.

    ЗАРАЗ НА ПОРЯДКУ ДНЯ- ПЕРШЕ- АРГУМЕНТОВАНО ДОКАЗАТИ, ЩО ПОЛЯКИ СКАЗИЛИСЯ І ЇХ ПРЕТЕНЗІЇ- СКАЗ.
    НЕ ДОКАЖЕМО ЗАРАЗ- НЕ ДОКАЖЕМО ВЖЕ НІКОЛИ.
     
    LySS, GOODerian, Tiger Tigren та 8 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Штык нож Вермахта с накладками Длина клинка 252 мм Кнопка рабочая Вопросы, доп фото
      1000 грн.
    2. 3 штыка, все больше таких не будет. Штыки в очень хорошем состоянии, ножны подмяты. Шо маємо то маєм...
      11500 грн.
    3. Копанный. Ножны в комплекте.на ножнах есть свичи и трещины
      1200 грн.
    4. ножны на шашку ркка глубина 82 см. дерево липа обтянуто кожей сшито чулком шов ровный смотрите фото...
      4000 грн.
    5. По фото
      1200 грн.
  3. Seroff

    Seroff Feldwebel

    Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    Таке фото зробив в урочищі Червоне, де Джуринський водоспад і замок, колись було село Червоноград, якраз південь Тернопільщини. Там є дитячий табір, бабусі,які там працюють,розповіли,ще цей пам'ятник поставив поляк, який звідти родом. На жаль,напис не можна прочитати,але наскільки пам'ятаю, дата там була лютий 1945 року. Спитав у бабусь про ті події, розповіли,що були спалені польські хати, українців попередили про акцію. Спитав хто - бабусі відповіли що то німці (та скільки тут до тієї Німеччини:))
     

    Images:

    31072011213.jpg
  4. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Каструм Рубрум, Черлений Городок, Червоногород (польська калька Червоноґруд), тепер- ЧЕРВОНЕ. Чарвоноград- це Львівська область, як і Красне.
    табличка.JPG
    Не спішіть(а спішите- напишіть!)- це наступний розділ моїх розвідок!
     
    prust та Seroff подобається це.
  5. Seroff

    Seroff Feldwebel

    Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    Мені власне більш немає чого написати, так що із задоволенням прочитаю ваше подальше дослідження
     
  6. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Як «сотворити» ГЕНОЦИД?

    Патерностер «кресов’яків» і «кресоносців»- «Геноцид, здійснений націоналістами українськими над поляками в воєводстві Тарнопольскому 1939-1946», автори- Генрик Команьскі і Штефан Сєкірка. Рік видання 2006. Книга видана спонсорським коштом Канцелярії Президента Польщі, уряду воєводства Дольношльонского, «Ради Охорони Пам’яті Боротьби і Мучеництва», Головного Управління «Товариства любителів Львова і Кресів Всходніх»…
    Якщо вірити підсумковій таблиці з названого вище твору польських авторів, у Заліщицькому повіті станом на початок 1939 р. - 14,8 тис. католиків(поляків). Цього якраз вистачає, щоб «українські різуни» «вирізали» 3,5 тисячі і вигнали 10,5 тисячі поляків. Ще й залишаються «сліди» - 0,8 тис. поляків в запасі.
    А ще ж були 2,3 тисячі осадників?! Це ж вони в люті морози 1940-го з «ласки» уряду СРСР і «за сприяння» НКВС опинилися в Сибірі! Про них польські дослідники чомусь навіть не згадують…
    А ще вивезені тоді ж і туди ж поляки-«куркулі», дрібні урядовці, лісники. Стаття «Moї Kреси» Станіслава Скрипника - уродженця Бураківки, поміщена в «Кресовому сервісі інформаційному» №5 за 2015 р., дає цифру - 26 польських родин, 106 осіб з одного села! Це не осадники (вони жили в Костюшківці і Білій Кошиловецькій) - це жителі села!..
    Перед ними щезли в Катині, Чорткові, Осташкові (місця масових знищень поляків) кадрові офіцери і підофіцери Війська Польського та офіцери у відставці, жандарми, офіцери Корпусу Охорони Пограниччя, поміщики, урядовці. Скільки їх було і щезло? Не знаємо…
    В березні 1944-го розчинилися в світах «доблесні аґенти» польського підпілля в усіх німецьких карних, господарських, адміністративних структурах. І «фольксдойчі» не чекали «караючого меча» Народного Комісаріату Внутрішніх Справ СРСР і Народного Комісаріату Державної Безпеки СРСР! А їх було не одиниці й не десятки, хоча, ймовірно, і не тисячі! На жаль - більш-менш повна статистична інформація нам недоступна, і Український Інститут Національної Пам’яті не квапиться ні оприлюднити її, ні хоча б натякнути, що володіє нею. Іван Патриляк, фахівець з історії українського націоналізму, доктор історичних наук, декан історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка у своїй статті «Співпраця польського населення Волині з німецькою окупаційною адміністрацією як чинник в українсько-польському конфлікті» подає цифри: «На Волині польські чиновники займали 80 % посад в окупаційній адміністрації на рівні генерал-комісаріату, 60 % – на рівні гебітскомісаріатів, 60 % – у німецьких господарських і торгівельних структурах…».А в Галичині? А кількість? Не знаємо…
    Ще одна «дірка» - мобілізація. Скільки було мобілізовано через військкомати? Тернопільський історик і краєзнавець, доктор гуманітарних наук Сергій Ткачов у праці «Польсько-український трансфер населення 1944-1946 рр. . Виселення поляків з Тернопілля» подає кілька цифр - у Товстенському районі з 3 травня до 15 червня 1944 року призвано 942, у Заліщицькому- 631, всього 1573 поляки. Це - у Військо Польське. А в Робітничо-Селянську Червону Армію хіба їх не призивали? А всього в 1944-му? Не знаємо…
    Хто знає, скільки чоловічого люду, крім фактичних інвалідів, було виловлено в прифронтових селах «людоловами» ( спеціальними командами армій у смузі своїх дій) наприкінці квітня-травні 1944-го, ДО початку роботи військкоматів (була ж і така «мобілізація» - напряму, без влади і військкоматів)? Відловлювали, відправляли в армійські ЗСП, нашвидкоруч вчили «науку побеждать» (якщо був час) і - «В атаку!». Тих, що вижили, зачислювали в штат (і повідомляли додому). Ми не знаємо навіть, де ще в районі були такі «облави»!
    Здобич «людоловів» у Слобідці – 54 чоловіки. Третину з них у селі вже не впізнали на фото, зробленому десь дорогою до Ярмолинець! Скільки з них було поляків (їх відсортували в Білій Церкві)? Не знаємо… Але ж вони були!
    Скільки було мобілізовано зі 120 бійців Червоногородської роти Армії Крайової у Військо Польське і Робітничо-Селянську Червону Армію, якщо довелося чинити вишкіл перестарілих, юнаків та дівчат, аби довести число до півроти? Не знаємо…
     
    GOODerian, prust, Ніколаускасс та ще 1-му подобається це.
  7. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Єдина цифра, яка нам доступна, - на 20 червня 1946 р. у Заліщицькому і Тлустенському районах переселено в Польщу біля 9,2 тис. з бажаючих 9,4 тис. поляків.
    Баланс виходить ось який. 2,3 тис. вивезених у Сибір осадників плюс 1,6 тис. мобілізованих у Військо Польське, плюс 9,4 тис. виїхали у Польщу - всього 13,3 тис. вибуло за межі Заліщицького району. В залишку - ПІВТОРИ ТИСЯЧІ!
    Кубійович дає розшифровку по своєму, об’єднуючи шляхту з латинниками але фінальна цифра відрізняється всього на 50 душ- 2955 поляків, 2295 осадників і 9, 5 тисячі латинників.
    Отже, виходить, що всі підсумкові «табелі»(таблиці), які з’явилися після 2007 року, - блеф. У примітці до таблиці за матеріалами «людобуйства» на «південно-східних кресах Другої Речі Посполитої 1939-1947 рр.», виставленої новітніми польськими кресов’яками в інтернет-мережі, натрапляємо на такі цифри: 3105 вбитих, з яких, орієнтовно 1600 із сіл, інформація про «геноцид» із яких відсутня. Блеф! І таблиця з «Документальной фотовыставки» «ВОЛЫНСКАЯ РЕЗНЯ: ПОЛЬСКИЕ И ЕВРЕЙСКИЕ ЖЕРТВЫ ОУН-УПА»- така ж цифра… Теж блеф!
    Але ж цифра Команьскі-Сєкірки - 1505?!.

    А поляки, знищені Радянською владою у 1939- 1941 рр.?
    А поляки-куркулі, урядовці, лісники, вивезені разом з осадниками (лише з Бураківки – 106!)?
    А поляки-колаборанти ( ті, що співпрацювали з німецькими окупантами в господарських, адміністративних і карних структурах, «фольксдойчі»)? Вони хіба не втекли з німцями в 1944-му?
    А поляки, які були мобілізовані в Робітничо-Селянську Червону Армію?
    Скільки їх було і ЩЕЗЛО? Кому вірити?!

    Відкидаємо як неймовірне число 1505 (кількість вбитих).
    Залишаємо 1004, прізвища яких встановлено.
    Все? Та ні, не все! Якщо візьмете рахівницю і ретельно додасте цифри в колонці з загальною сумою 1004- виявите НЕДОСТАЧУ. Небагато- 91. Всього 9%! Це ж дрібниця! Кожна одинадцята жертва- блеф!

    Залишаємо як базу для досліджень 913 «устальоних назвіск(встановлено прізвища)».
    Тільки як базу! Бо ціну цієї «бази» читачі вже взнали, коли читали нашу першу розвідку в газеті.
    Ось ці дев’ять сотень - ймовірна кількість населення З ОЗНАКАМИ ПОЛЬСЬКОГО ЕТНОСУ, вбитих у Заліщицькому районі в час українсько-польського протистояння в 1943- 1945 рр.!

    Та є ще одна обставина, яка дозволяє зменшити (вже ВТРОЄ ЗМЕНШЕНУ!) цифру «жертв» - перевірка в конкретних селах. Для цього потрібні мінімальні знання адмінподілу місцевості і пам’ять на прізвища.
     
    GOODerian, Tiger Tigren, CAM та 3 іншим подобається це.
  8. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Ще в 2010 р., коли з ініціативи «Всеукраинской общественной организации «Правозащитное общественное движение «Русскоязычная Украина»» і «Товарищества Увековеченья Памяти Жертв Преступлений Украинских Националистов (Польша)» Україною з грандіозним шумом але мінімальним успіхом в кількох містах з відчутним впливом російськомовної частини населення пройшла «документальная фотовыставка» «ВОЛЫНСКАЯ РЕЗНЯ: ПОЛЬСКИЕ И ЕВРЕЙСКИЕ ЖЕРТВЫ ОУН-УПА» ми звернули увагу на дивний збіг - однакові фото в Костюшківці Чортківського та Бураківці Заліщицького повітів. Одна і та ж людина вбита одночасно в двох місцях! Далі - більше! Коли роздобули том Команскі-Сєкірки, хвиля ажіотажу вже спала, і на перший план вийшов збір інформації, на основі якої й стало можливим це розслілування. От при роботі над нею і сплили знову збіги прізвищ, чисел і дат в різних місцевостях.

    Куточок Заліщанщини - Червоногород, Нирків, Нагіряни, Торське, Цапівці.
    Списки жертв.
    Почнемо з Червоногорода.
    1. Бушта Тереза (3 роки), вбита 2.02.1945 р. в Червоногороді і в Нагірянах.
    2-5. Камізеліч Антоні, Залєвскі Ян, Завадска Марія (3 роки), і Жолинскі Зигмунт - вбиті 2.02.1945 р. в Червоногороді і в Ниркові.
    6-7. Лесюк Антоніна і Фалькович Целіна - вбиті 2.02.1945 р. в Червоногороді і в 1944 р. чи 1945 р. в Ниркові.
    8. Ванджула Тетяна - вбита в 1945 р. в Червоногороді та в 1944 р. чи 1945 р. у Ниркові...
    9-10. Кобилянскі Йозеф з Ниркова (немає в списках) і Стецкі Алоізій - вбиті в 1945 р. у Червоногороді і невідомо коли в Цапівцях серед 15 бійців Істребітєльного Батальйону з невідомим лейтенантом.
    11. Вартанович Каетан. Цікава особа! Врахований у списку вбитих невідомо коли в Червоногороді, і там же в 1943 р. (спецвипуск №3 «Тероризм на Поділлі» польського бюлетня «Глоси Подолян» вже згадуваного «Товариства любителів Львова і Кресів Всходніх»), 24.02. 1944 р. в Ясенові Пільному (польський інтернет-сайт «Генеалогія. Станкевичі з друзями») і в лютому 1945 р. в Ясенові Пільному (книга «Кресове Покуття. Річ Посполита ормянська» М. Агоспсович).

    Щодо тих, які входять до числа ідентифікованих жертв двічі (логічно було би виключити):
    Нагіряни – 1, Нирків -7, Червоногород – 3.
    Ще 14 - із загального числа вбитих в Червоногороді з очевидної причини, 40 прізвищ жертв нумеруються від 1 до 54 з пропусками!
    Залишиться в Червоногороді 37 прізвищ вбитих, похованих в спільній могилі, а також 17 поранених (з них двоє померли в госпіталях).
    Не хочемо юродствувати, але…Де ж поховані «голі спотворені зв’язані колючим дротом тіла», які припливали по річці Джурин мимо Червоногорода, як свідчить кресов’ячка Марія Шуба? Проводжали поглядом: хай пливуть далі?..
    Отже в Ниркові з 32 вбитих залишиться 25.
     
    GOODerian, Tiger Tigren та prust подобається це.
  9. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Підчагрик.
    Вбиті в листопаді 1944 р. одночасно в Підчагрику (в середині 40-х років ХХ ст. - хутір майже точно посередині між Цапівцями і Нирковом на краю лісу Салова, адміністративно належав до Ниркова) і Підчагрику, який (за Команьскі-Сєкірко) належав до Торського(?). Ще раз близьке число -27 (але вже без прізвищ) додано до вбитих у грудні 1944- січні 1945 рр. з датою 27 листопада безпосередньо в Торському.
    1-5. Бардецка (Білінска) Софія і 4 дітей;
    6-8. Білінска (Висоцка) Анеля, Білінска (Колябінска) Рудольфіна і син;
    9-11. Висоцка Текля і 2 дочки;
    12. Колябінска (Вербіцка);
    13-16. Кавецка Ельжбета і 3 дітей;
    17-19. Лукашка (Юращик) Текля і 2 дітей;
    20-22. Розборовска Євгенія, чоловік і дитина;
    23-24. Заблоцкі Петро і дружина;
    25-28. Заблоцка Ядвіга і 3 дітей;
    29. Юращик (Заблоцка) Франціска;
    30. Вроблевска Текля;
    31. Мотичка з лісництва Салова.

    31 жертву залишаємо в Нирківському Підчагрику.
    З числа відомих вбитих необхідно виключити Торське (Підчагрик) – 31.
    З числа невідомих вбитих- Торське – 27.
    Для збільшення рахунку відомих жертв в підсумковій таблиці Заліщицького району включено ще раз- просто Підчагрик - та ж 31 жертва.
    З підсумку таблиці- виключити 31 відому жертву.

    Вузол Червоногорода- Ниркова- Торського на цьому не закінчується. Ще- Торське.
    1. Франкель Чеслав загинув в жовтні 1943 р. біля маєтку Чагор Чортківського повіту. Він же загинув 10.02.1944 р. в Бураківці. Названий вище Інтернет-сайт Станкевичів інформує, що це Теребовлянський повіт. Насправді ж фільварок Чагор належав до громади Слобідка Кошиловецька.

    Виходить, якщо скрупульозно проаналізувати опрацьовані джерела, таблиці, то число жертв суттєво зменшується: Червоногород- з 54 до 37 вбитих, Торське - з 160 до 102 вбитих; Нирків - з 32 до 25 вбитих і з 5 до 3 поранених; Підчагрик - з 31до 0… Підсумок: з 277 до 164 вбитих.
    Три села дають 43 «мертві душі» «устальоних назвіск» (встановлених прізвищ – В.М.), зі 199 і 113 «ілосць (кількість – В.М.) замордованих» з 277! Забудемо про «ілосць замордованих».
    913 мінус 43 дорівнює 870. Це тільки 5 сіл з 47!

    Ось так ліпиться «геноцид»!
     
    GOODerian, prust та Ніколаускасс подобається це.
  10. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Трохи відійду в сторону( історики- вперед!).
    Мій "улюблений" zaxid.net.
    ’Чи увійде Україна до Європи з Бандерою на прапорі?’
    Про потребу корекції політики пам’яті в Україні
    Марек Войнар
    https://zaxid.net/chi_uviyde_ukrayina_do_yevropi_z_banderoyu_na_prapori_n1430245

    Доволі цікава постановка питання!
    Виходить, що українська вина вже доведена, винні вже визначені і вже покарані, от тільки чомусь українці (не галичани і волиняки, а всі українці!) чомусь впираються так, що їх треба ПОСТАВИТИ В ПОЛОЖЕННЯ.

    Те, що "Волинська різня- 43" такий собі сферичний кінь у рожевому вакуумі- вже ніхто і не згадує!
    До речі- вже два тижні я не можу додавати коментарі до статей на zaxid.net.
    Здається. в рубриці "их нравы" в часи СРСР це називалося цензура?
     
    GOODerian та prust подобається це.
  11. Seroff

    Seroff Feldwebel

    Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    Історична правда на цю тему
     
    GOODerian подобається це.
  12. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    Сидіти майже півтори години, щоб дізнатися- є хоч якась відповідь на мої запитання? У мене їх просто нема.
    Ось ці мої запитання-
    1 Яка кількість жертв "волинської різні" НА ВОЛИНІ і НЕ НА ВОЛИНІ?
    2 Яка кількість жертв "волинської різні- 43" У 1 ПОЛОВИНІ 1943 РОКУ і НЕ У 1 ПОЛОВИНІ 1943 РОКУ?
    3 Яка кількість "ЖЕРТВ" НА ВОЛИНІ, НЕ НА ВОЛИНІ, у 1 ПОЛ 1943 і НЕ У 1 ПОЛ 1943 НЕ Є БЕЗВИННИМИ, БЕЗЗАХИСНИМИ ЖЕРТВАМИ ТРАГЕДІЇ (ВІЙНИ, КОНФЛІКТУ, ПРОТИСТОЯННЯ), а є РІВНОЗНАЧНИМИ УЧАСНИКАМИ.
    4 ЯКА КІЛЬКІСТЬ "ЖЕРТВ" є КОЛАБОРАНТАМИ З НІМЦЯМИ, СОВІТАМИ?

    ЗАСТЕРЕЖЕННЯ- НЕ ЗГІДНО СЄМАШКО, ІСАКОВИЧА, КАЧИНСЬКОГО, а ЗГІДНО УІНП, УКРАЇНСЬКИХ ІСТОРИКІВ!

    Є хоч натяки на відповідь?
     
    GOODerian та Tiger Tigren подобається це.
  13. WOLODYMYR

    WOLODYMYR Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    118
    Адреса:
    ТЕРНОПОЛЬСКАЯ-БОРЩОВ
    "Ярослав Васильович (Царук) ... , співпрацює з Українським Інститутом Національної пам’яті, безпосередньо – з його керівником Володимиром В’ятровичем."
    http://volodymyrrada.gov.ua/pryvitaly-z-urodynamy-yaroslava-tsaruka.html
    Може і дійсно Вятрович щось шукає і збирає не "під спідницею"?
    Може і дійсно чогось діждемося? Скоріше би!
     
  14. Soni*ka

    Soni*ka Schütze

    Повідомлення:
    2
    Незнаю кому написать помочь найти моего деда Патиюк Александр Григорович с Бильчаки Ровенская обл Березновский рн убит в рн Дерманка- Бильчаки 1945-1947 г перепись 47уже небыло живых.Был по рассказу покойн бабушки председателем или секретарем в сел совете на Дерманке или Бильчаки рядом с/с Маренин.Нашла это был Людвипольский рн Костополськой больше неизвестно
     
  15. Teodor Pauli

    Teodor Pauli Leutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    106
    Повідомлення:
    1.289
    Адреса:
    Львів
    GOODerian, lisnuk14, prust та 2 іншим подобається це.
  16. Soni*ka

    Soni*ka Schütze

    Повідомлення:
    2
  17. ribbentrop

    ribbentrop Oberst

    Повідомлення:
    3.702
    Адреса:
    General Bezirk Weißruthenien, Hauptgebiet Minsk
    Камрады, сразу признаюсь, тему полностью не прочитал, прошу извинить, но! Имею что сказать...
    Еще до закрытия первой темы понял, что статья https://uglich-jj.livejournal.com/57674.html по которой проводилось расследование- фейк. Дело в одной единственной фотографии из статьи, вот этой-
    5020143037_2.jpg
    и в ее описании в статье: "В тот же день , 22 января 1944, в селе Буще бандеровцы убили и вот эту женщину с 2 детьми (польская семья Попель) . Но они сами виноваты. Они же, все трое, были неправильной национальности."
    Эту фотографию знает каждый, мало-мальски интересующийся ВОВ и ВМВ.... Была она и во всех учебниках по Истории в моем детстве- только называлась по-другому, а именно
    Пятилетнему Ване Швецову г. Бердянск нацистские изверги вырезали на лбу звезду, а затем убили его 1943 г.

    ЕСЛИ В СТАТЬЕ ИСПОЛЬЗОВАНА ХОТЬ ОДНА ФОТОГРАФИЯ, НЕ ИМЕЮЩАЯ К НЕЙ НИКАКОГО ОТНОШЕНИЯ, ИСПОЛЬЗОВАНА УМЫШЛЕННО, ИБО НЕ УЗНАТЬ ЭТУ ФОТОГРАФИЮ НЕ ВОЗМОЖНО, ПРИЧЕМ С ПОДПИСЬЮ, ЦИНИЧНОЙ И СКОТСКОЙ, ТО И СТАТЬЯ ВСЯ ЯВЛЯЕТСЯ ДЛЯ МЕНЯ ВБРОСОМ И ФЕЙКОМ, НАПРАВЛЕННЫМ НА СТРАВЛИВАНИЕ ЛЮДЕЙ, РАЗЖИГАНИЕ РОЗНИ.

    Я даже читать ее не стал дальше после этой фотографии, мне-все понятно. И о статье, и о авторе... Камрад doccc провел большую работу, но делать этого в принципе, необходимости не было. Все ясно итак, только по одному эпизоду с фотографией. С уважением ко всем вам!:beer:
     
    GOODerian, kopal, prust та 3 іншим подобається це.
  18. Viktor1986

    Viktor1986 Feldwebel

    Повідомлення:
    883
    Адреса:
    Львів, Україна
    Дякую за інформацію.
     
  19. Teodor Pauli

    Teodor Pauli Leutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    106
    Повідомлення:
    1.289
    Адреса:
    Львів
    Про польські маніпуляції з цифрами.
    Кривавий баланс. Скільки загинуло під час польсько-українського конфлікту?
    http://www.istpravda.com.ua/articles/2018/07/12/152692/
    "...українсько-польський конфлікт був типовою антиколоніальною війною українців проти "малої" імперіалістичної держави, якою була міжвоєнна Польща і якою її хотіли відродити польські правлячі еліти та більшість польського населення сучасної Західної України."

    Нарешті дочекалися від українських істориків використання терміну "антиколоніальна боротьба українців проти поляків", що виключає поняття геноциду в діях перших щодо других.
     
    Останнє редагування: 13 лип 2018
    LySS, GOODerian та doccc подобається це.
  20. Teodor Pauli

    Teodor Pauli Leutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    106
    Повідомлення:
    1.289
    Адреса:
    Львів
    doccc та Viktor1986 подобається це.
  21. Viktor1986

    Viktor1986 Feldwebel

    Повідомлення:
    883
    Адреса:
    Львів, Україна
    GOODerian, Teodor Pauli та doccc подобається це.
  22. Tiger Tigren

    Tiger Tigren Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    1.181
    Ніщо так не заважає творцям "геноцидів", як статистика та факти(((. Нажаль, ми, українці, вже нічого не доведем((( Правда НІКОГО не цікавить((.
     
  23. Viktor1986

    Viktor1986 Feldwebel

    Повідомлення:
    883
    Адреса:
    Львів, Україна
    GOODerian та Teodor Pauli подобається це.
  24. Teodor Pauli

    Teodor Pauli Leutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    106
    Повідомлення:
    1.289
    Адреса:
    Львів
    GOODerian, Ruff, Viktor1986 та ще 1-му подобається це.
  25. Viktor1986

    Viktor1986 Feldwebel

    Повідомлення:
    883
    Адреса:
    Львів, Україна
    GOODerian, lisnuk14 та рональд подобається це.
  26. Viktor1986

    Viktor1986 Feldwebel

    Повідомлення:
    883
    Адреса:
    Львів, Україна
    GOODerian подобається це.