Извините, может не в тот раздел. Но не подскажете от куда взяти потолки воинских званий в КГ "Днепр". Протсто интиресно за ккаким принципом они составлялись. Просто меня интерисует УПА, и когда я зашёл на сайт "Повстанець", то был удивлён, что у реконструкторов звания очень заниженые и не соответсвуют действительным.
Потолки званий в КГ "Днепр" взяты из штатно-должностных списков немецких вооруженных сил, с которыми можно ознакомиться здесь: http://chrito.users1.50megs.com/kstn/kstnmain.htm и доработаны под реалии реконструкторского движения.
А в других это надо спращивать у их командиров... Если Вас интересует мой клуб на период войны во Вьетнаме, то да, там такая же система!
В РККА на отделение один сержант, один-два ефрейтора - заместитель командира, может быть ещё один... Отделение 10 человек. На 10 человек 3 комсостава - это что - мало разве? По-моему большего количества командиров не нужно... И так 1/5 1/3 командиры...
раз за "Повстанця", то це до мене. 1 - в УПА в основному використовувалася функційна система призначень. в одному з наказів я читав про підвищення звань, то у нас ще й завищені 2 - з нашій групі ввів звання для деякого стимулювання. 3 - коли придумував розподіл, брав більше навмання. але зараз з"явилися деякі дані, що дозволяють з більшою відповідністю надавати звання. до статуту ще не вніс. якщо є якась інформація по званням в УПА, буду дуже вдячний.
to Ulmar А откуда такой интерес к потолку званий? Всё равно если поступишь на "службу" в одно из реконструкторских соединений начнёшь с найнизшего чина!
Billy_Kid Ну интересно человеку. Всетаки лучше знать чем не знать Плох тот солдат который не мечтает...
1.Вся річ у тім, що "плох тот украинец, который не знает своей армии". Чи хо ча б не цікавиться ними. У нас було багато армій, УПА одна з них. 2. На рахунок рангів в УПА. Відштовхуючись від звань у відділі (сотні) Бурлаки "Ударники-94", то ранги були наступними: Командир сотні - Хорунжий Почот Командир почоту - Старший булавний Виховник Булавний Санітар - Старший булавний Інтендант - Старший вістун Бунчужний - Старший вістун Ланка зв'язку: Старший зв'язковий - ? 3хЗв'язковий - Старший стрілець Польова жандармерія: Командир ПЖ - Булавний Жандарм - 1.Вістун 2.Старший стрілець (всього 7 чоловік) Чота Чотовий - Старший булавний Виховник - Вістун Санітар - Вістун Інтендант - Вістун 3хЗв'язковий - ? Капелян Рій Ройовий - Старший вістун Заступник ройового - Вістун Кулеметник - Вістун Санітар - ? 8хСтрільців
Лучше звание меньше, да подразделение лучше. Можешь хоть генерал-хорунжего себе повесить и отношение больше чем к покемону и гоблину не заслужишь. Период гордых полковников без полков вроде, к счастью не затронул, славные ряды украинских реконструкторов, хотя покемонизм гоблинообразных явление не проходящее и переодически случающееся.
Система військових ступенів в Групі "Повстанець" Стрілець - призначається всім воякам після складання(до присяги допускаються при наявності мінімального комплекту амуніції). Ройовий - призначається звання ст. стрілець(при наявності 5-10стр.) та вістун(при наявності 10-12стр.). Один червоний пасок на рукаві. (Рій з 10 чоловік очолював старший вістун, а у вас лише вістун, і то тільки рій має більше 10 чоловік. Старший стрілець не може очолювати рій так як він не є підстаршиною.)Чотовий - призначається звання вістун(при неповній чоті - 2 рої) та ст. вістун(при повній чоті 3рої). Два червоних паски на рукаві. (З цим можна погодитись. Чоту з 4 роїв складав старший булавний, але у вас повну чоту очолює старший вістун) За особливі заслуги та активну роботу у клубі можливе підвищення до наступного ступеню. (можливо я і не правий на рахунок рангів, зважаючи на цей пункт. Можеш пояснити за які заслуги підвищують ранги, щоб хоча б трішки наблизитись до тих що я навів) Хотів би ще дізнатись які ранги будуть мати у вашому відділі: заступник ройового, кулеметник, санітар та зв'язковий відштовхуючись від ваших рангів?
добре, Ulmar. читай оце щоб не бути голослівним. я відсканю таблицю з нової книжки Музичука, Марчука(твоїх земляків) "Українська Повстанча Армія" і викладу на сайті(давно хотів це зробити). шкода, але то не конкретний наказ. від тої таблиці поки і буду відштовхуватися. якщо у тебе є наказ по УПА виклади і я перероблю згідно з ним. наскільки пам"ятаю, в тій таблиці ройовий - вістун. по 6-ти місяцях - ст. вістун
У мене є том "Літопису УПА". Який точно зараз в інеті пошукаю. Може і ссилочку найду. І є в мене ще в табличному варіанті. Я прикріпив.
це, напевно, основне видання Літопису? дякую за таблицю. переглянув. таки дійсно підтверджується таблиця з книжки Музичука. все на вихідних буду правити статут. може собі чергове звання надам
І знову оф-топ. Як проходять тактичні ігри. Мене цікавить як відбувається постріл? Чи використовуються якісь пітарди, чи просто кричать: "Ти вбити!"
І знову оф-топ. Як проходять тактичні ігри. Мене цікавить як відбувається постріл? Чи використовуються якісь пітарди, чи просто кричать: "Ти вбити!" Будь-ласка. Але я вже непам'ятаю що означають цифри в амуніції.