Під враженням від зустрічі з письменником та істориком Дмитром Малаковим. Надзвичайно позитивна ЛЮДИНА ,саме так, великими літерами! Проста в спілкуванні ,без снобізму чи зверхності,після спілкування з якою на душі залишилося якесь дивне відчуття чистоти та світла. Дмитро Васильович люб"язно запросив мене до своєї домівки на Лук"янівці,ми дуже багато обговорювали історію забудови Липок прибутковими будинками,Ванич дізнався багато цікавого щодо маловідомих фактів з життя та творчих здобутків архитекторів Владіслава Городецького та Сергія Григор"єва. Оказується,так званий будинок з химерами на вул.Банківській ,точніше- його зовнішні стіни спочатку були блідо -жовтого кольору,а не звичайного для сьогодення сірого. Дуже багато як зовнішних ,так і внутрішніх елементів будинку було безжально зіпсовано під час невмілої реставрації на початку 2000-х років. Дмитро Васильович розповів,що будинок ,в якому я мешкаю ,був побудований в 1935-1936 роках як помешкання для співробітників ...НКВС під час перенесення столиці України з Харкова до Києва.Я дійсно пам"ятаю,як ще за часів СРСР на будинку була така табличка,на якій було написано щось на кшталт:"Пам"ятка архітектури. Будинок працівників НКВС".Далі обговорили творчість старшого брата Дмитра Васиьловича- Георгія Малакова ,відомого українського художника,оригінали деяких з робіт якого мені пощастило сфотографувати з люб"язної згоди господаря . Під кінець зустрічи автор зробив дарчі написи з автографом на деяких своїх книжках,що я приніс з собою . П.С. До НКВС моя родина і я сам не маємо жодного відношення ))
Добра справа зустрічатися з такими чоловіками! Ванич,відшукай тепер Лесь Сергійовича,увійдеш в історію.Я вже багато років мрію з Митцем зустрітися.
Доброго здоров`я Сан Ванич! Цікавлюся творчістю Г. В. Малакова. Зокрема цікавить книжкова графіка. Збираю книги з його оформленням. щоб видати альбом присвячений цьому художнику. У мене до Вас велике прохання: чи не змогли б Ви поділитися фотографіями картин художника, які були дозволені Вам сфотографувати Дмитром Васильовичем? Буду дуже Вам вдячний. З повагою
Треба брати портвейн і кров"янку та йти шукати митця десь на Майдан бо він десь там поряд проживає . Ось з 2хв 20сек він розповідає шо живе поряд з Майданом , там далі цікаво про каменюки і підарасів