Камради, здоров! Власне, побачив у "Продажу..." такі ось кульки.... Автор позиціонує їх як різноманітні 7,92мм... Але...мене дещо дивує конструкція низки з них... Напр., з №1, 5, 7. Невже вони від Маузерів??? Конструктив -- ІМНО, зовсім не гансівський... Допоможіть розвіяти сумніви! З повагою
1 - німецька бронебійка "S.m.K.H." із серцевиною з карбіду вольфраму; 5,7 - можуть бути Спрінгфілди (М1906), якщо матеріал томпак.
Причому продавець охрестив їх всі (в т.ч. №1 ) "кулі від мосінки"... Вочевидь, помилився... Щодо №7 -- дещо здивувала відсутність канелюри взагалі...
Не видно який матеріал, можливі варіанти: - томпак - Спрінгфілд (але так, має бути канелюра); - мельхіор - мосінка; - біметал - Маузер, або мосінка, треба обмірювати та зважувати, але то малоймовірно, бо не видно іржі.
Яке там донце, доречі? Як з конічною воронкою - то мосінка. Але таке враження, що там лише оболонка кулі, а свинцю немає. Та можу помилятись.
х/з, у мене теж лише ця фотка... Дійсно, схоже на горілу оболонку... З фотки випливає приблизно таке: №1 - німець-супер-бронебій. №2 - ніби стандартна СС №3 - пшеко-чехословацька важка №4 - німець №5 - ... може й мосінка, біметалева... №6 - теж наче "важкий" німець... №7 - х/з шо...без канелюри, без сліжів керніння... Якщо є доповнення - камарди, сигнальте!
Я бы идентифицировал их следующим образом: 1 - 7,9х57 пуля SmKH (Германия) 2 - 7,62х54Р - пуля Д (СССР) 3 - 7,9х57 пуля SС (Польша), хотя может быть и чешская пуля - на фотке плохо видно покрытие 4 - 7,9х57 пуля sS (Германия, или Бельгия, Литва, Венгрия и т.д.) 5 - 7,62х54Р пуля Л обр. 1930 г. (СССР) 6 - 7,62х54Р - пуля Д (СССР) 7 - возможно 7,62х54Р пуля Л обр. 1908 г. (Россия или СССР)