Дякую за увагу до теми По вищевказаним версіям передивився вже купу зображень, та нічого схожого не знайшов(
я теж дивився, і якщо ви шукаєте ідентичні вироби їх ви можете не знайти, хоча такі могли бути в історї. розглядайте функціональні варіанти. імхо...
Шукаю не ідентичні, а хоч трохи схожі. А по функціям тут підходить декілька варіантів. Моя думка, що там таки щось потерло цю річ. Це видно по "планочці" зверху, де сходиться "серце". От якби знайти хоч віддалено схожу річ...А то для мене і призначення, і період поки що загадка (
от саме через потертість в місцях де могли бути ремні, предмет і був визначений як розподілювач ремнів. багато є варіантів і думок, можливо були якісь супутні знахідки які по стилю можна перенести в один період? це допомогло б віднести річ до якогось конкретного століття. а по середині сходу двух промінів серця це посріблення чи блік?
от як по моєму йшли ремні. виходячи з цього, я думаю що це розподілювач, по періоду 19-20ст рос імп. а от перша картинка з гуглу по функціональній схожості.
Не блік, але стосовно посріблення є сумніви, бо такий колір зустрічав на предметах з оловянистої бронзи. Хоча може й посрібленні, знахідку ще не чистив.
Стосовно потертостей - найбільше виражене воно ось в цьому кутку, через що й наштовхує мене на сумніви, стосовно таких розпо ділювачів, які схожі по функціоналу. Таких я теж вже багато передивився. Хоча цю версію точно не відкидаю.
General Vlasiv думаю вы близки к истине. Да, может не под тем углом крепились ремни, но смысл один и тот же. Тоже так думаю. FloOder по потертости справа, обведенной вами красным квадратом, скажу что она образовалась банально от перекоса ремня при носке чего-то увесистого, хотя видно по центру четкий износ от последнего(естественное положение)! Все-таки остаюсь при своем мнении что это часть подвеса для ХО. ИМХО.