Живучість кулелійок Lee. Опитування.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем BogdaM, 23 лют 2017.

1. BogdaM

BogdaM Stabsgefreiter

Повідомлення:
    351
    Адреса:
    Ternopil, Ukraine
    Хочу для власних потреб придбати ще одну лійку Ліі, дуже вже зручно працювати.
    Однак, з огляду на матеріал самої форми (алюміній) задумався над питанням ресурсу їх живучості, тобто цікаво скільки конкретна лійка (при бережливому єссно ставленні) може відлити куль.

Цікаво почути думку камрадів.

Моя лійка Lee під "вульгарну" .312 160gr - відлито 800шт., деструктивні зміни відсутні. Присутні зовнішні потертості, потемніння і т.п. сліди використання, які, наразі, на зручності роботи та на якості відлитих куль не відображаються.

Xelga84 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Продам однозарядну гвинтівку калібра 22WMR виробництва Угорщини Lampagyar Budapest. В стволі 6 нарез...
      15000 грн.
    2. Продаю комплекс Steyr Mannlicher SSG08 кал.338 Lapua Magnum. Комплекс складається з: - приціл DELTA...
      350000 грн.
    3. Продам комплекс DB 15 в калібрі 223 (5.56). Комплекс складається з: - карабін DB15; - приціл Trijico...
      180000 грн.
    4. Снайперська гвинтівка Haenel RS9 G29 338LM (ЛЕГЕНДАРНА СНАЙПЕРСЬКА ГВИНТІВКА НІМЕЦЬКОГО БУНДЕСВЕРУ)...
      660000 грн.
    5. Насобиралась кучка непонятных деталек от прицелов, дробовиков и т.д. Что угодно могло попасться. Нек...
      100 грн.
  3. Xelga84

Xelga84 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    91
    Адреса:
    Київська обл.
    Доброй ночи, у меня лейка Lee, разные, самая старшая отработала 3 года, отлито 6-7 тысяч, пока нормально, не скрою видно что не вчера куплена, но со своими задачами справляется на ура. А вообще тема интересная, может кто и подскажет какой реально ресурс, нигде не указано.
    С Уважением.

4. igorzoloto28

igorzoloto28 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    396
    Добрий вечір! така сама лійка,більше 10 000, ще працює,але вже хочу замінить. Думаю,працювала б довше,але на початку ,не маючи досвіду,я її трохи закатував.

Xelga84 та Рост76 подобається це.
  5. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Доброй ночи, я свою укатал на 5 000 шт. тоже Lee під "вульгарну" .312 160gr, с час уже 4 разных лейки с самой ранней отлил порядка 6 000, еще держится на уровне, дешевле отлить лишнюю пульку чем менять лейку, главное не перегревать и не применять особо силу, направляющие видел как меняли.
    С Уважением.

igorzoloto28 та Xelga84 подобається це.
  6. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Для новичков особенно и полезно! меньше будет поломанных инструментов и надежд, играет роль температура и состав свинца из которого льют. А ресурс леек нигде производителем не указан. Причина банальна, ни кто не знает кто и как будет експлуатировать, видел как металлические каленые через 200-300 отливок выбрасывают, знал бы сфотографировал бы, ну разбирали бойцы их молотком, не свое не жалко.
    Удачи, с Уважением.

igorzoloto28 та Xelga84 подобається це.
  7. igorzoloto28

igorzoloto28 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    396
    Вот это и есть главный рецепт длительной жизни пулелеек.

8. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Доброго здоровья, для удобства роботы сделал себе киянку, (молоток деревянный) не разбивает метал, а диформируеться корпус молотка, поменять дерево дешевле, да и вес можно подобрать любой.
    С Уважением.

Xelga84 подобається це.
  9. BogdaM

BogdaM Stabsgefreiter

Повідомлення:
    351
    Адреса:
    Ternopil, Ukraine
    Я користуюсь резиновою кияночкою. На кшталт ось цієї, але в мене двостороння, з одного боку біла резина, з іншого чорна, різної твердості. Зручно.

Images:

12.jpg
  10. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Буду дома сфоткаю, выложу у меня их несколько, резиновый мне не понравился.
    С Уважением.

11. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Доброго здоровья, не ругайте сильно и не смейтесь, я не жлоб просто самый быстрый и дешёвый вариант на быструю руку.
    Фото1018.jpg
    С Уважением.

Xelga84 та igorzoloto28 подобається це.