2.Ersatz Maschinen(Gewehr) Kompanie/Armee Korps IX.4(2.рота пополнения пулеметчиков Армейского Корпуса,плохо видно толи корпус 9й.,толи это часть ландштурма,да и перед корпусом чето стоит,вобщем концовку бы лучше сфоткать не помешало,тода пазл сложем,а если Вам суть до конца не важна,ну то и так пусть будет,приблизительно,что это я указал.)Жет образца 1916 года,вверху жета имья фамилия владельца,а также место проживания(адрес и такое прочие),ну и год рождения,вобщем всё как обычно
Да,обратка 2е место службы,его R.E.J.R.2 1.M.G.K.(Reserve Jnfanterie Regiment.2/1.Maschinen Gewehr Kompanie(2 резервный пехотный полк/1 пулеметная рота),думаю что резервный полк,хотя такое сокращение R.E.вижу впервые на пех полках,занесем пока в эксклюзив может где еще такое написание вспливет.
Вобщем то,что вижу то так 2.Masch.K. IV?.A.K. NR.IX.4.(то шо 2 рота относится к 4?корпусу то понятно,а вот загадка для меня NR.IХ.4-такое письмено характерно к батальйонам ландшурма.,может 2е место службы,или перевод одтуда в учебную пулеметную роту,а делее в резервный пехотный полк).
Да,не зачто.Кстате,розгадал,что такое E.,тото думаю не спроста там стоит,ато оказивается Reserve-Ersatz-Infanterie Regiment.2,оказуется был и 2й резервный и 2й резервный-эрзац,короче масло-масляное,мне это не понятно,зачем ставить аж 2 представки указывающей на резерв и тут же и запас,но там на верху им командуванию виднее.Вот еще бы понять IХ.4,что такое,если это ландштурм бат,то зачем его туда еще дали,да и это NR.-типа Нумер к чему.Пулеметчиков много видел,да и ландштурмистов,но чтоб так,вобщем будем думать ище.
Ну,буде можливiть то зробiть крупнiше фото,ато недуже зручно пiдставляти рiзнi варiанти незнаючи,що там стоїть насправді.Наразi моя думка що ландштурм бат.А чи цiкавий сам жет,ну як сказати,як кулиметник,то среднє потрапляють деколи і вони,а ось щодо абревіатури R.Е.J.R.,то можна сказати,що рідкісний,так як згідно енциклопедіі їх було тільки 4 таких полка,це і пояснює чому я раніше таких абревіатур ніколи не бачив,а ось звичайних резервних з абревіатурою-R.J.R ци R.I.R,то скільки хош.
Помив його, важко сфоткати нічого не видно. Можливо завтра як підсохне і при деному світлі. Нище як би сусід по бліндажі, поруч попавсь. Ще є з того місця житони.
ех,запізнився,хотів Вам написати,що відставити,вже не треба додаткових фото,я все зрозумів,так як і думав.Значить жет номер 1-(Paul Riedel/Berlin-Weissensee/Strasburgstrasse.100/9.5.1900/2.Ers.Masch.K.IV.A.K.NR IX.4/RE.J.R.2/1.M.G.K.),Пауль Рідель/Берлін(Вайссензее)/Штрасбургштрассе.100/9.5.1900/2 рота поповнення кулеметників 4 го Армійського корпуса,номер IX.4-то ладштурм батальйон,а третє місце служби-2 Резервний-Запасний піхотний полк,1 кулеметна рота).Побачив,що чоловік 1900 р.н.,це приблизно 17 років значить розпочав службу з ладштурма,потім кулеметна учебка,далі резервний запасний піхотний полк,кулеметна рота.Проживав в Берліні(район Вайссензее),вулиця Штраcбургштрассе.100 Слідуючий жетон-(Neinz Schönewald/Hersfeld/15.4.98/I.Ers.Batl.J.R.,3.K.),Хайнц Шьоневальд/Херсфельд/15.4.98/I.Батальйон поповнення,якогось піхотного полка(номер утрачено).,3 рота.Проживав в місті Херсфельд(земля Гессен).Отже,другий чоловік на 2 роки старший від першого,та і жетон у нього старшого зразка,у першого чоловіка він зразка 1916,а у другого зразка 1915 року.Остальні жети,якщо треба,теж можу написати коротко,хто такі є.
3й жет-(Franz Podema/Tangermünde/1.10.70/Ers.Batl.Landw.J.R.66/4.K./Rekr.Dep./R.E.R.2/3.K.),Франц Подема/Тангермюнде(місто земля Саксонія-Ангальт)/1.10.70./Батальйон поповнення 66 Ландвер піхотного полка/4 рота/Рекрутське депо,тобто призовний пункт/далі 2й Резервний Запасний піхотний полк/3 рота.Тобто спершу призовний пункт,1 місце служби запасний батальйон ландверного полка,2 місце служби все той же 2й резервний запасний піхотний полк.4й-жет-(Adam Stein/Dittershaussen/31.7.96/Ers.Batl.J.R.167/4.K.),Адам Штайн/Діттерсхаузен-район муніципалітету Fuldabrück в районі Кассель,Гессен,чи округ Швальмштадт в Швальм-Едер-Крайс,Гессен/31.7.96/Батальйон поповнення 167 піхотного полка/4 рота.