Доброво,надайте кращi фото(бо погано видно)якщо вiн вас iнтересує,а коли ні то скажу навскидку так,що це німець вроді би зразка 1916 року,набит нестандартно зверху вниз тобіш перехід інфо з верхньої на нижню половинку,а пише там вроді якийсь учебний батальйон якось піхотного полка,4 рота.Вгорі на верхній половинці дані солдата імя,прізвище ну і звідки родом.
Fritz Ackmann/Grossenmarze Kr.(eis)Blumberg/Ers(atz)Bat(aillon) L.J.R.60/4.Komp.(anie).Це те що розгледiв,може якi не точностi будуть,но то таке..,гляну ще з компа хiба як буду в дома,може що ще краще роздивлюсь,а поки що так. 60 й чи 66 ландверний пiхотний полк(якщо звiсно L не до батальйона вiдноситься),ну або теж саме тiльки пiхотний полк,4 рота.Ну i повторюсь на рахунок набивка характерна для зразка 15, зразки 15/16 i 16-рокiв були iншими,але то таке несуть важливо,чи то переробка с 15 чи такий стиль,а мо то просто розбили на двое образец 15 року гадати не будемо,також на ньому немає дати народження солдата,якось так наразі.
глянув,все по старому,зупиняємося на такому варіанті(не маючи іншого наразі)-2.ERS.BATL. J___R.60/4.KOMP(2й запасний батальйон 60-го піхотного полка/4 рота).Ну і на останок вкажу про деякі не відомі фрагменти: 1-в мене таке враження що між J і R,щось можливо стоїть,тобто якась буква та і якась надто велика відстань між самими буквами,(хоч це би було може і не правильно,але могли скажімо поміняти якісь букви місцями помилково чи ще що),2-нижче стоїть якась цифра 1.(питання вона сама по собі там стоїть чи відносится наприклад до цифри у горі подібної до 60)3-не зрозумілий мені також якийсь двохрядний набір цифр у низу-12 137 1059,якийсь з них понятно номер самого жетона,а інший що рекутського пункта,чи ще чогось,но ні самого пункта,а ні 2 місця служби я на жетоні не бачу.Вобщем то шо піхота це понятно,не докінця відомо чи звичайна,а чи ландверна,ладштурмна,резервна чи запасна,ну і номерок полка 60 не 60,а мо і 601 а чи ще який.
напевно,що не варто,жетони взагаліто чистити не рекомендується,хіба якщо для себе лишити,то ролі уже не грає,таже не знаю що порадити,крейдою намазати то напевно врядлі що проявить.Та залишить як є тай ділов то.