жетон

Тема у розділі 'Третій Рейх', створена користувачем vitya_2015, 18 кві 2021.

1. vitya_2015

vitya_2015 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    465
    Адреса:
    Одесса, Украина
    Доброго дня. Прошу подсказать по жетону, что за жетон, такого еще не видел. Спасибо.

Images:

IMG_5998.JPG
  2. Цікаві лоти

1. Кинжал SA Gebr. Christians (Christianswerk), Solingen. ============= Кинжал - в отличном состоянии...
      72500 грн.
    2. Кортик Kriegsmarine. ----------- Практически в идеальном состоянии. Без дефектов. Производитель : Хё...
      80000 грн.
    3. cо стояние хорошее . щечки целые . не точен . шата клинка нет . родная кожа на клинке
      5700 грн.
    4. Оригінальна кнопка для штик ножа Маузер К98. В хорошому стані, є клеймо, за потреби додам фото.
      550 грн.
    5. Немецкий К-98, довольно редкий производитель, точился, в нормальном состоянии, не копан, гаражное хр...
      2550 грн.
  3. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Жетон німецький ПСВ зразка 1915 Року,три місця служби солдата:перше-гвардійський обозний запасний абтайлунг/3 ескадрон,друге-6? польовий повітроплаваютий загін,третє-371 повітроплаваючий загін В.А.(цю набивку не досить розумію пізніше може уточню,що за підрозділ)

4. vitya_2015

vitya_2015 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    465
    Адреса:
    Одесса, Украина
    Щиро дякую Вам! Це я так розумію дирижабль?

5. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    давно читав,вроді дирижаблі(аеростати там по другому писались)Тепер дивіться добре придивився до набивки,то 2 місця служби а не 3.Друге місце служби 6-й польовий повітроплаваючий загін/повітроплаваючого загону( B. A. = Bekleidungsamt -відділ і склад речового забезпечення) і номер жетона 371.(така в мене догадка):beer:

Кайзеровский офицер та vitya_2015 подобається це.
  6. vitya_2015

vitya_2015 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    465
    Адреса:
    Одесса, Украина
    Спасибі велике за допомогу!

Buntara подобається це.
  7. vitya_2015

vitya_2015 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    465
    Адреса:
    Одесса, Украина
    накопав, скорочення в німецьких документах)))

B. A. = Badeanstalt топ. бани, купальни.
    B. A. = Bekleidungsamt отдел и склад вещевого довольствия.
    B. A. = Belagerungsanleitung наставление по осаде крепостей.
    B. A., BA = Berichtanweisung наставление по составлению донесений; указания о порядке составления и представления сведений.
    B. A. = Beschaffungsamt управление заготовок вещевого довольствия.
    B. A. = Bespannungsabteilung отделение конского запаса и запряжек.

Кайзеровский офицер подобається це.
  8. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    його перша спеціалізація обозник,то логічно що чимось подібним він і там займався і в загоні(з обозу часто забирали і в інженерні війська,а з інженерних могли також і у війська звязку).А абревіатура то таке різні є-B. A. = Bekleidungsamt - управление вещевого снабжения,вобщем десь працював при речовому забезпеченню там.А то Вам посилання почитати в цілому про авіацію https://ru.wikipedia.org/wiki/Имперские_военно-воздушные_силы_Германии https://ru.qaz.wiki/wiki/Luftstreitkrafte

Кайзеровский офицер та vitya_2015 подобається це.
  9. vitya_2015

vitya_2015 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    465
    Адреса:
    Одесса, Украина
    Ваша версія логічніша. Вдячний. Я звідси скопіював інформацію, http://www.maparchive.ru/index.php/2011-12-16-14-10-41.html

враховуючи невелику кількість тих дирижаблів, та відповідно обслуговучого персоналу, можу вважати жетон не дуже частим? бо виставив в підрозділ "Скільки коштує", а там тиша.

10. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Я бачив,важко щось сказати,то що не частий то так,в мене для прикладу в фотоархіві усіх разом і дирижаблів,аеростататів,аеропланів(літаків),десь з десяток буде.А ось чи то комусь нагально потрібно,то вже питання,жети ПСВ не користуються популярністю,короче ставте з якогось малого старту,а там чекайте бажаючого буде він чи ні,а також врахуйте ще і стан побило жетон за життя одначе.

Кайзеровский офицер, kyltic та vitya_2015 подобається це.
  11. vitya_2015

vitya_2015 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    465
    Адреса:
    Одесса, Украина
    дякую!)

Егор Задорожный подобається це.