Приветствую. Жетон периода Первой мировой. 1-я рота 1-го батальона подготовки пополнения 58-го пехотного полка.
Жетон зразка 1915 року. Георг Штіннер, адреса: громада Кальтвасcер, округ Любен (Сілезія, дану територію загарбали поляки за підсумками Другої світової) http://www.lueben-damals.de/kreis/kaltwasser.html 23.4.1889 р. н. жетон видано в 1 роті 1 запасного батальйону 58 піхотного полку Штіннер, який мав звання рядового (Wehrmann), разом зі своєю ротою був переданий до складу бригадного запасного батальйону №17 (Brigade-Ersatz-Bataillon Nr. 17), де прослужив до 28.09.1914 р., коли бригаду розформували. На зворотній стороні болванки є напис олівцем, який проблематично розібрати, але явно йдеться про нові місце служби та номер жетону (з невідомої причини їх вказали таким способом, а не набили належним чином).
Вітання дякую за інформацію жетон був знайдений біля Івано-Франківська в лісі на позиціях 1 світової.З Повагою!
Я так думаю, що роту Штіннера після розформування бригадного запасного батальйону №17 (Brigade-Ersatz-Bataillon Nr. 17) як тимчасової та недовготривалої структури повернули назад до запасного батальйону піхотного полку №58, а дещо пізніше включили до гарнізонного полку №3 Познані (Besatzungs-Regiment Nr. 3 Posen), який пізніше перейменовано в III батальйон піхотного полку № 331. Даний полк входив доскладу 166 піхотної бригади 83 піхотної дивізії, яка в 1917 р. починаючи з червня вела бої на території Галичини та Буковини. Це все гіпотеза, а фактичне місце служби написано на зворотному боці, але його проблематично розібрати.