Доброго часу : Піднятий на місці розбитого штуга з Дивізії СС Гогенштауфен Чому Гогенштауфен одразу відповім що інших есесманів там не було хто в темі то знає що вони йшли на Деблокаду фортеці Тернопіль, Жетон з нержавійки запасного полку СС так розумію що доукомлектовували перед відправкою на фронт Бачу багато спорів по цих нержавіючих жетонах і розумію те що вони дуже рідкісні
Не дуже зрозуміло мета створення теми? Показати? Продати? Взнати інформацію ? Від відповіді залежить в який розділ переїде ваша тема.
Поділитись знахідкою, почути думку людей , чи піднімав хтось такі, дякую за запитання розумію що трішки схибив з розміщенням потрібно було в знахідки) з повагою Олександр
Я не є якимось експертом в темі жетонів, але щось колекціоную, щось продаю, та й потрохи цікавлюсь даною темою. Як на мене, жетон оригінальний. Та й враховуючи, що виготовлений з нержавійки, стає ще більш особливим. Вітаю з гарною знахідкою.
Не пам'ятаю де, але колись читав, що для Люфтваффе, Панцерваффе та Крігсмаріне жетони вигтовляли з нержавійки - колись знаходив, але чисті.
...вибачайте ? а де на жетоні особистий номер, група крові, і (насамкінець) № підрозділу цЕ-цЕ ??? наприклад :
...і про "плуги". найслабше місце на нім.жетоні : плуг "складАє"/згинає от тут ОДИН РАЗ... (зустрічалося...)
...І що ? 352-й табельний номер солдата НІЯКОГО запасного танкового батальйона цЕ-цЕ ? З.ЬІ. ...І взагалі - Чом би Вам не виставити цю желЄзочку у профільну тему ?? (особисто мені вона шось трохи не подобається ??) https://reibert.info/forums/erkennungsmarken/
Ви думаєте що уся ця тема і предмет створені щоб втюхати фуфло? Такі випадки тут вже були Чердакінг військовополонених з горою зрізаних кітельних орлів.
Ну ви дали запитання де номер дав вам конкретну відповідь, де решта і чому його там нема мені не відомо тому цей жетон тут, І він тут не з метою продажу Можу припустити що це був виключно запасний полк при дивізії тому так мало інформації Я не збираюсь вам доводити його оригінальність мова тут не про то , як вам не подобається то дайте 100% інформацію але бачу ви не є спеціалістом широкого профілю в данній темі
Ще на рахунок групи крові ви би мали знати що шифровка Bld це є група крові чому вона там не вибита після крапок це вже інша історія і припущення чому
...нЕ-нЕ - "Bld." це НЕ група крові, а графа, де вона МАЄ БУТИ набита, якщо Є таб. номер. (...і має вигляд - "0", "А", "В", "АВ")
Щоб жетон подобався, то треба хоч якесь мінімальне розуміння по цій темі мати .... Це танковий "навчальний центр" SS, після якого можно було потрапити у будь який відповідний підрозділ. (З будь яким номером)) ) Ось жетон з "навчального центру" зв'язківців SS. Має подібну, за змістом, набивку: https://reibert.info/lots/zheton-ss-zv-yazkoviy.1329657