Цікавився раніше дуже по цій темі,навіть хотів придбати такий екземпляр у колекцію,яким було нагороджену усьго лише 7361 солдата! Багато дуже перечитав усього і багато де побував.Як виявилось це справа неблагодарна,бо щоб придбати таку річ можна звязатись із дилером чи колекціонером із Німеччини який віднайде сім"ю і буде домовлятися про покупку.А дізнався я такий факт,що були випадкі коли сім"я підробляла хрест,без особливих зусиль,уся документація чи свідоцтво про вручення(нагородження) у них є,далі вони ідуть до хорошого ювеліра чи у представництва де раніше проводилось виготовлення і замовляють копію,або навіть декілька і сміливо продають свою сімейну реліквію!Буває і так!Мені пропонували в Німеччині за 7500евро,я подумав і вирішив,що така річ яка коштує як цілий хороший автомобіль мені непотрібна і краще буду обмежуватися копією! Я звичайно невеликий експерт,щоб щось казати на рахунок оргінальності таких речей,але більш як упевнений що ваш Рицарь дуже хороша копія і за якістю виконання мені дуже подобається,якщо будете продавати готовий купити по ціні копії,приблизно 200-300євро. Проте щиро бажаю щоб ваш предмет виявився оргіналом!!!
Фото нормальные как по мне. Всем откликнувшимся спс-предмет приобретен. Если у кого то еще будут такие"копии", в таком исполнении, возьму в любом количестве. С ув.
P.S. Читать комментарии "спецов" на райбе = хорошее настроение! P.P.S. Иногда лучше молчать, чтобы у людей оставалось нейтральное впечатление о Вас.
Если хорошо поискать то можно и за 7000 тыр найти. Klein самый дешевый производитель из маркированных крестов.
"тыр" - это обычно тысяч рублей. )) Не соглашусь, Кляйн - это как правило боевое награждение. Не идет ни в какое сравнение с 935 "4".
Ну конечно 7 тыс. эвро. А вот насчет боевого награждения это, что то новенькое. Откуда такая интересная инфа.
Наличие клейма обязательно в соответствии с распоряжением от 1939 г., но если продукция шла в частную торговлю, то обязательное клеймление LDO было введено позже.
Поведайте пожалуйста, от куда у Вас такая информация, что обязательное клеймение было введено с 1939 года... это что новенькое. Вопрос конкретно касается клеймения Железного креста: RK, ЕК1, ЕК2.