Згадаємо старі,добрі часи,як колись було.Коп-90-х.

Тема у розділі 'Знахідки', створена користувачем Shtirlitc, 14 гру 2012.

1. Shtirlitc

Shtirlitc Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    87
    Повідомлення:
    2.009
    Адреса:
    Stanisławów Ghetto.
    Ось настала чергова холодна і довга зима.Для одинх копарів це серйозна копо-ломка,для інших ностальгія,спогади за тим чудовим часом,коли можна було копати будь де і неоглядуючись назад,без прибора,(особливо і небуло їх,окрім всім відомого військового ІМП,з котрого я і починав) озброївшись однією тільки лопатою і рюкзаком для різноманітного,цікавого хабору!В моєму випадку це було на початку 90-х,а саме почав я займатися цим хоббі в 1994 році."Захворів" від одного старшого дядька місцевого,котрий з головою мене в це втягнув,про що зараз і нешкодую,тому як є що згадати на старість літ.Пройшло вже багато часу,аж довгих 18ть років,але цікавість і потяг із роками незгасають,а навпаки.Хоча всі знають,що зараз скрізь і знахідки вже не ті що були тоді,а бажаючих копати з кожним роком збільшується.Хтось заради інтересу спортивного,хтось щоб поповнити свою домашню колекцію,хтось щоб на цьому побільше "срубить бабла",тобто таким чином собі заробити на існування,або можливо на безтурботне і щасливе життя на широку ногу.Це вже кому як пофортунить.Особливо останніми роками,коли у вільному доступі в продажі є багато фірмових,закордонних і вітчизняних металодатекторів і різноманітних аксесуарів та обладнання,до тієї справи.

Вирішив я створити подібну тему,тому як такої на цім форумі ще небуло,а тема буде цікава гадаю для всіх,як для новоспечених копарів так і для сторожил,котрі почали копати в 90-х,або навіть ще раніше!Також просьба до тих,хто має фото з "мильничок" тих часів про цікаві знахідки,можите викладати тут та доповнювати тему!
    Так як я почав цю тему,з себе і почну.Хоча фоток збереглося не так вже і багато до сьогоднішнього дня.Але викладу на ваш огляд те що збереглося в мене в закромах,тепер це вже історія,котру незмінити,а так часом би хотілося.
    Прикарпаття,друга половина літа,1996 р.На фото я із колегою,та самопальним прибором,котрий мені зробили на замовлення,місцеві "паяльники-самородки",за енну суму.Глибина пошуку-10-15см,кольорові та чорні метали,про дескрім можна було тільки мріяти та інші навороти.На той час це було фест,в порівнянні із тим що взагалі ніяких небуло і небуло ніде купити навіть саморобки,принаймі у нас в окрузі.

На фото було знайдено 15ть мінометок російських,та багато ручних венгерських гранат,та кілька сотень набоїв до Манліхера,котрі в кадр непопали.Було це все добро підірване на другий день там де і знайшлося групою саперів-спеціалістів із Чернівців,ми були присутні на підриві.Незабутні враження.:smile_6::smile_12:

41 користувачам це сподобалось.
    1. (в наявності 9 шт.)
      Предложу зарядки (машинку для заряжания патронов) к магазинам МР-38/40 (новодельные). Произведено на...
      2200 грн.
    2. пружина невідомо чи ціла.
      300 грн.
    3. “Заряжалка” для магазина под пистолет-пулемета МР-38/40 “Шмайсер”. Качественная европейская копия. П...
      4500 грн.
    4. В отличном состоянии
      2000 грн.
    5. Стан дуже гарний. Замикач працює.
      2500 грн.
  2. Shtirlitc

Shtirlitc Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    87
    Повідомлення:
    2.009
    Адреса:
    Stanisławów Ghetto.
    Коп 1998-го,вже новий вдосконалений прибор,але також саморобний.Штанга розроблена та сконструйована,мною особисто із водяних пластикових труб.Відчуття та азарт пошуку вже набагато кращі.
    В пошуці,покищо сигналів цікавих голяк:
    Незабаром і перша небезпечна знахідка,20 см. глибини, 80-ка Венгерська мінометка у 90% фарбі із чорнильними клеймами,невідказник.Було акуратно зроблено ММГ,та поповнено свою домашню колекцію.

П.С.Пишіть та доповнюйте тему цікавими фото із знахідками тих часів,а також короткий опис та пояснення до фото,якщо звичайно в когось такі є.:smile_8:;)До модераторів:якщо нетам вліпив тему,прошу перенести у відповідний розділ.

33 користувачам це сподобалось.
  3. чейз

чейз Stabsgefreiter

Повідомлення:
    203
    Адреса:
    Украина
    90-е-смутное время, а вот 80-е:smile_12:
    Линии обороны в полный рост копали и без всяких металлодетекторов:eek:
    И метеллистов тогда не было-разный хлам валялся на поверхности:):)

1 людині також подобається це.
  4. Shtirlitc

Shtirlitc Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    87
    Повідомлення:
    2.009
    Адреса:
    Stanisławów Ghetto.
    Тоді ще небуло інтернету і компутерів і сайтів тематичних,щоб у когось щось розпитатись,поділитись досвідом.На цім фото я із тим дядьком,мій наставник і учитель,сіли перепочити,водички попити із джерела сірководневого,цілий день ходили у два металодетектора,по його,на той момент "жирних місцях".І скажу що був досить непоганий результат,просто фото погубилися із знахідками.Мені 17ть,йому 43ри,він почав коп у 87мому!У копі вік ролі неграє,головне місця хабарні знати.
    Фото:

22 користувачам це сподобалось.
  5. Чур

Чур Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    845
    Адреса:
    границя
    Дайте, будь ласка, ще фото, дуже цікава тема.
    З пов. Чур

1 людині також подобається це.
  6. Shtirlitc

Shtirlitc Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    87
    Повідомлення:
    2.009
    Адреса:
    Stanisławów Ghetto.
    Спасибі,треба тепер їх шукати по старій адресі проживання,як неяк 18ть років минуло з того часу,як я почав займатися пошуковою діяльністю.Багато фото загублено часом,безвозмєздно!В ті роки дійсно були знахідки,не те що зараз сохран і конкуренції практично ноль.Як тільки знайду фото,обовязково викладу!

До речі,тема общаковська,як хтось має фото із знахідками,можуть бути і чорнобілі,то викладайте в цій темі,але датовані 80-90ми роками пошуку!Підтримайте тему,можливо є хтось ще на форумі із копарів старої закалки,як кажуть!?

Komplekt, ASKOT1, Шльома та 4 іншим подобається це.
  7. Shtirlitc

Shtirlitc Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    87
    Повідомлення:
    2.009
    Адреса:
    Stanisławów Ghetto.
    Ось знайшов кілька стареньких фото з 1997-1999 років.За якість перепрошую наперед,але розгледіти цілком можна.
    Фото Прикарпаття,1999,на фото я із копаним,вдало реставрованим Берданом,не ММГ звичайно.Який коп може бути без зброї,мало лі,це ж 90ті лихі,для мене були.
    Знахідки переді мною,щоправда стан гуано,в окопі був зброс мінометок,штук 10ть,там і були закопані.Того дня нам неперло,були і тоді такі дні.

13 користувачам це сподобалось.
  8. Shtirlitc

Shtirlitc Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    87
    Повідомлення:
    2.009
    Адреса:
    Stanisławów Ghetto.
    Ну необійшлося без пошуку і в горах Карпатах!Без особистої зброї не на крок,тим більше в гори,можуть трапитися на шляху недоброзичливі тамтешні аборигени!
    Горби,село Дземброня 97го.На задньому плані простягається чорногірський хребет,добре видно гору Смотрич,трохи вліво всімвідома гора Піп-Іван.
    Тут знахідки були скромні,пряги РІА,набої Арісаки,в магазинах жовтенькі,штики Мосіна,царські гвинтівки Мосіна,в недуже стані,брали заради запчастин.
    На копі тут був тоді три тиждні,винаймав апортаменти в низу,в місцевого населення,на коп звичайно день в день,подекуди траплялись і грибочки,ягоди,гогодзи.Поєднував приємне із корисним.Хабар додому відправляв таємним посильним,на авто.
    Ціль була одна тоді добратися до гори Смотрич і прилеглі території і по можливості їх вибити.
    Хоча добравшись в 5:00 ранку до самої гори,були ми з напарником в легкому шоці,тому що гадали що будемо перші цесю снотливу гірку порпати,а виявилось зовсім нетак.Тут уже ступала нога брата із детектором.Коли піднялись трохи вище,побачили безліч копаних кимось до нас ямок навкруги,двотижневої давнини приблизно,обидно.
    Ми не сильно засмутились з цього приводу,тому як ще було роботи там непочатий край нам і після нас.
    Але і ми з гори додому із пустими руками тоді непішли,благо що погода була соняшною.
    Ось короткий перелік,що було знайдено за кілька днів перебування на горі:пряги РІА і Венгри в досить хорошому стані,колотухи,саперки,гудзики різні,штики,бутилочки биті і цілі,різноманітні ручні гранати,куски шкіряних ременів з амуніції,досить бадьорих,черевики солдатів,ну і необійшлося без кісток.Буквально куда небудь втикнути лопату там і кістки,а про настріл годі і говорити було,цілих набоїв в магазинах було вдосталь,навіть небрали,бо небуло куди вже напихати те добро.Бункери були цілі із перекриттям над головою,( в них і ночували 4ри дні ),викладені гарно із гірського каменю,на позиціях збереглися забиті колики із колючкою на них і скрізь під ногами була тота колючка і настріл Мосіна та Манліхера,порожні банки від консерв,осколки.Окопи були в півросту,хоть зараз воюй.Хотіли пофоткати то всьо,але сирість гірська зробила свою справу,сіли батарейки у "мильниці".
    Після того,кілька років поспіль туди повертався,ще було за чим.Але із кожним приїздом,було все більше свіжих слідів нашого побратима.

19 користувачам це сподобалось.
  9. Rscorpion

Rscorpion Oberstleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    3.020
    Адреса:
    Західна Україна , перед горбами
    Молодець друже.:beer: Супер тема.:smile_12:
    Думаю з часом розростеться.

2 користувачам це сподобалось.
  10. Партизан2008

Партизан2008 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Вот к сожилению все фото что остались от лихих 90-эх. если ты имел такой прибор как клюшка то копать было не перекопать скока.. Кстате на фото самый первый пулемет что я нашол. правда не комплект был ..
    С ув.

Images:

52EE68EC-9DF6-4482-9E40-55BB8F45CAB5.jpg
    B65CE97C-7ED5-49E1-BA1B-7CCD3055677A.jpg
    67C7D6CE-AAC3-4479-80A4-5DB6C1CDDE8C.jpg
    88947366-149B-48BB-9E20-6F206F2231A6.jpg
    9DF416E4-09D1-4226-8093-AB7637F64E56.jpg
    22 користувачам це сподобалось.