Подскажите пожалуйста надумал приобрести зброяр z10 вот не могу определиться с длинной ствола 20 или 16 хочется покомпактнее . Сильно ли будут различаться скоростя и джоули
якщо довжина ствола у зброяра турбує більше, ніж обрив бойових упорів на зарворах, то можна купувати. )) про швидкість і довжину палки вже давно написано - приблизно 30-35 м/с різниця 20" і 16" http://bulletin.accurateshooter.com/2015/06/308-win-barrel-cut-down-test-velocity-vs-barrel-length/
На разных патронах, с разными порохами и массами пуль, разница в скорости может быть очень вариативной. Есть интересная табличка с эмпирическими замерами на стволах 550, 415 и 350 мм. Из нее видно, что 16" ствол уже немного "маловат" для 308 и логичнее использовать более длинный. Иначе можно брать х39 и не жечь порох попусту.
ось приклади Тобто випадки системні і на разних настрілах - цілком на любителя, бо гарантії пожиттєвої не дає виробник. Да ще й за цінник 75т грн)))
де Ви на z-10 бачили обрив бойових упорів? То може в z-15 7.62*39 ! Отправлено с моего E6782L через Tapatalk
Я в свій час мав 10- в 16" то по кучності не має різниці з 20" на дистанції до 500м далі так краще 20-ка але все залежить від стрільця. В мене в групі 5 10- ок в різних довжинах але 16" як на мене саме то! Отправлено с моего E6782L через Tapatalk
Так ТС не про кучность спрашивал, а про скоростя и джоули. А так да, для пробития бумаги много джоулей не нужно. И мало кто стреляет у нас далее 300. Чем короче ствол, тем с ним проще жить.
Ооо все ясно. Наступний диванний спец! Яке зсу це гражданський варіант. Отправлено с моего E6782L через Tapatalk
Чув дзвін, та не знає де він... притяг у тему про Z-10 308 якесь Z-15 під радянський проміжний набій - ну типове сонечко. Кілька тисяч гвинтівок UAR-10 куплено по замовленю для ЗСУ і проблеми по затворам почались там - вище навіть фото є гвинтівки з МП. Логічно, що проблеми там вилізли , де люди стріляють достатньо багато і серійними набоями.
Ви хоч затвор в руках тримали? В мене були всі калібри зброяра і настріл на сволах чималий єдина у них проблема це рукожопи які не чистять як треба зброю. А проблем з десяткою ніяких нема сама надійна. А в ЗСУ вже й 7.62*39 це дифіцит. Отправлено с моего E6782L через Tapatalk
Годі сратись! Петре, оте що ви виклали давно вже відремонтовано, та перекажіть морякам щоб менше у сітці базікали.
Я з сонечками давно не сперечаюсь і нічого їм не довожу. 7,62х39 дифіцитом не були і не є, на відміну від обмежень по 5,45 (ви ж мабуть телеграми відповідні читали, або вам мали б ту інформацію довести, якщо ви мали би її отримати згідно займаної посади. В ЗСУ 7,62х39 у настільки мало у користуванні, що іноді сонечки сприймають то за дифіцит, але оскільки ви ні разу не диванний, то ви маєте знать комуі на яких посадах по штатці прописаний 7,62х39 - в них з ними проблем нема. Тільки не треба включати слон-фм і розказувати про певну кількість автоматів 7,62 в колишніх бтро, котрі стали лінійними батальонами мбр - там дещо інше, проте дифіціту не бачив.
Та я в курсі, що відремонтовано - теж знаю, але сам факт. І таке було не лише в них - там теж все поміняли. Гарантія в цивільних зразках = 2 роки. Проте я не впевнений, що аби це трапилось на 4й рік у цивільного володаря (банально не дійшов по настрілу до поломки), то виробник би так само хутко все б замінив. За цією партією гвинтівок стоїть держава і потенційне замовлення знову, тому там все не так як кругом. Взагалі у тих "котиків" є командири + контрік у бригаді - нехай самі пильнують за своїм о/с у Мережі.
Що за гоніво які телеграми, яка посада, людина спитала по z-10 у тих хто мав справу з ними тут нарисувався якийсь ПС згадав всіх і вся, ніколи не тримавши в руках і не має що сказати почав розказувати всі байки інтернета. Напевно у Вас позивний чи поганяло "сонечко" то воно й недивно. Отправлено с моего E6782L через Tapatalk
Та все з тобою ясно, раз ти досі нічого не зрозумів з написаного, бо наприклад, Annamed Player все чудово зрозумів, бо був - на відміну від тебе. Також, на відмінувід тебе, я "потримав" в руках своїх достатньо, недиванний ти наш, щоб про те мати уяву і трохи статистики.
Питання, а якого шаблону, зараз виробляють Зброяр z-10? На перших партіях був- DPMS LR-308, а зараз який?
Вроде на 3 поколении прямой участок сзади, где соединяются аппер и ловер - похоже на Армалайт, как у ДБ-10. Странно, что они к нему вернулись, когда многие компании наоборот, переходят на DPMS LR-308.
Народ, а никто не знает сколько на 16м стволе п/а дадут патроны 3ж 147гр? Данные на коробке вроде как указаны для ствола 600мм? Хочу понять на практике что мне даст такая связка по энергии относительно 7х39 сайги и бпз. У последних по таблице выше около 2к джоулей на выходе.