Камради можливо пишу гуано...но мені цікаво і думаю будуть камради яким теж буде цікаво .... квадрат 20х20 м. найдено куча взриваків до шпрінг.... та колотухи....1 фауст кляйн... а цікавить іменно: по середині всього цього похоже на воронку.... кругом неї багато запчастин anz29, всередині була труба фауста на бруствері сама голова....все інше кругом.... Що б могло бути на цьому місці.? в паінті намалював приблизну картину лісу ....можливо хто підскаже чи могли б тут бути мінні поля? Від рускої арт. до німецького окопа приблизно 600м. Якщо щось не зрозуміло ....постараюсь написати краще ...за малюнок вибачаюсь
можливо сапери проводили розмінування території,все було скинуто на одне місце і підірвано...про це свідчить те,що все знайдене знаходилось навколо "воронки"....,але ж тоді все було б деформовано від вибуху...можливо потрібно розширити радіус пошуку!?...
Доброго ранку. Не біля Львова часом копаєте? Дуже зацікавило. Мої знахідки майже аналогічні. За виключенням пряги і якихось предметів внизу на фото біля запалу до Рдутловського - все те ж саме і у немалих кількостях. Теж все навколо великої воронки. Навіть взриваки з зеленим маркуванням такі ж (оприділили, що до димовух, до колотушок), жопки від сигнальних патронів і все інше. Думаю там де Ви копаєте, і Перша, і Друга війни були. Знахідки ж і по 1-й, і по 2-й. А щодо знайдених взриваків, то можливо у німаків робоча заначка була наприклад в окопі, поруч рванув снаряд, заначку і накрило землею, трохи порозкидало. Десь так. У мене тих же знахідок в рази більше. Це вже маленький складик.
Ну я не можу бути впевнений що це воронка ..там кругом і сліди ПСВ є ...ця воронка могла і бути по ПСВ... рваного немає нічого ....детони навіть є що були у використанні....найдені трішки дальши від цього збросу... завтра буду пробувати розширяти ...там буде видно... доречі в тому лісі найдений вже 3 фауст і знайшовся 1 рваний шрек
І Вам доброго) Ні не Львів це Тернопільщина... біля запалу залишки губної гармошки....так це від диму кд... найдено тоже в пристойній кількості приблизно 25-30шт... Так там було 2 війни....ну не думаю що заначка... Значить так : кругом воронки тільки АНЗ 29... запчастини до всіх взриваків..... та фауст ...решта ЗЗ.ДЗ.. СМІ.З35 в інших місцях не в купі все....радіус 20м...можливо 25.. Похваліться фото)
dfg Хорошие находки! почти весь набор нем. минных взвывателей! только аккуратно... тот взрывак что со шнуром с кд!
Ну такого думаю точно не знаюду ЗУЗ рідкість?=) та і в наших краях я дивуюсь як таке накопав...боїв то таких не було... можливо розкажете щось про мінні поля?
да сейчас и не поймешь. Я тоже находил похожее место. С десяток-полтора ZZ35, допники, взрываки к колотухе и рядом наш хабар. Может наши прихватила ганссаперов кто его знает.
Сьогодні трішки походив в радіусі так нічого і не знайшов ...куча осколків і і пфенінг 10 бронзовий ....біля нього СМІ.З 35 є ще шанси шукати в цьому лісі ?