З чого капсульна втулка?

Тема у розділі 'ВНП', створена користувачем FOKER717, 7 гру 2014.

1. FOKER717

FOKER717 Obergefreiter

Повідомлення:
    71
    Адреса:
    Україна, центр
    Добрий вечір! Ще літом попалася така капсульна втулка з гільзи снаряда. Такої ніколи не бачив. Висота - 70мм ; діаметр - 28мм ; діаметр трубки - 15мм. До гільзи з ЗИС 3 - не підходить. Цілу знайшов на позиції батареї ЗИС 3. Розібрана попалась на городі. По маркуванню є догадки по виробнику - Англіцька, 42 року.
    Хто що скаже. Дякую наперед!!!

Images:

Изображение 042.jpg
    Изображение 043.jpg
    Изображение 044.jpg
    1. Хвіст від міни 60 мм. Стан та розміри дивитись на фото.
      150 грн.
    2. (в наявності 9 шт.)
      Макет масо габаритний осколкової гранати РГО, навчальна. Виготовлена в СРСР 1988 р.. Колір: олива. В...
      400 грн.
    3. (в наявності 15 шт.)
      Макет 200 гр. тротилової шашки СРСР 91 р., оригінальних розмірів та в оригінальному восковому папері...
      250 грн.
    4. Хвіст від міни. Стан та розміри дивитись на фото.
      130 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Макет гранаты РГО. В отлично состоянии. Полностью пустая и безопасная. С родным взрывателем УДЗ. Ц...
      1250 грн.
  2. 1ahtung1

1ahtung1 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.479
    с гильзы 57мм или больше англия.

FOKER717 подобається це.
  3. FOKER717

FOKER717 Obergefreiter

Повідомлення:
    71
    Адреса:
    Україна, центр
    Спасібо! Гуглив, попадаються похожі втулки і Чехії, і США і Англіїї само-собою, але такої - найн, невезьоть.:confused: Ахотілося б знати які саме гарматки тут гостювали, раз вони ще й такі безсовістні ... хай йому грець!!! :D
    Може в когось є ссилки по капсулях чи по маркіровці!!

4. 1ahtung1

1ahtung1 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.479
    стрелка на капсуле это 100% англия.

5. FOKER717

FOKER717 Obergefreiter

Повідомлення:
    71
    Адреса:
    Україна, центр
    Я з Вами повністю згодний, логотип /|\ - Royal Аrrow, що в переводі - Королівська стріла,- це тільки Англія. Можливо і завод Royal Laboratory . Я хотів сказати по формі похожі і місцем під ключ :).
    Є на продаж викидають Англійські арт. гільзи з похожими капсулями, алє дуже рідко, і в цьому, і в нестачі інфи - вся загвоздка. Може я й не правий, а мені щось не везе. А безіменною - не хотілося б залишати.
    Так не має ні в кого ссилочок, бо я мабуть не там шукаю!!!

6. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.174
    Адреса:
    Київ, Україна
    ....

Images:

15Mk5Bn78SyG.jpg
    Mk5G.jpg
    FOKER717 подобається це.
  7. FOKER717

FOKER717 Obergefreiter

Повідомлення:
    71
    Адреса:
    Україна, центр
    Дякую Вам за його молодшого родича! Вже веселіше, хоч з калібром вияснилося
    Думаю калібр 76мм і в мене, а пушка чи що воно за Мк5 - не клеється.
    Пишуть танки Черчіль, були модель Мк5 гуляли й на Курській битві, і багато де лендрозлазились, та тільки калібр цієї моделі був - 57 мм, не вписується.
    Зенітні пушки були 76 мм, серії тільки з Мк10 по Мк24, не вписується.
    Збігається калібр із моделлю лише протимінної артилерії лінійних кораблів. Чорт його вже знає, може по ставку й корабель плавав:eek:.
    Знайшов на свою голову.:smile_1:

8. Дервиш

Дервиш General-major

Повідомлення:
    5.428
    Адреса:
    .
    Вот такая схемка. Но на ней No. 15 Мk3. Больше ничего не нашел...

Images:

№15.jpg
    FOKER717 подобається це.
  9. FOKER717

FOKER717 Obergefreiter

Повідомлення:
    71
    Адреса:
    Україна, центр
    Велике дякую за схемку, тепер знатиму що в середині, і взагалі не байдужим колегам, що відгукнулися!!!!
    Виходить Мк-Маrk-варіант використання, як втулки так і гармати. Як воно в англічан заплутано. Якщо цей варіант втулки (Мк5 і Мк3) збігається з варіантом використання цієї 76.2мм пушки Ordnance QF 17
    то виходить МК5 - варіант танкової пушки, а значить і гільза танкова; тоді Мк3- для десантних суден флота. https://ru.wikipedia.org/wiki/QF_17_pounder
    Отже на даний момент вердікть такий, Мк5 - це танк Ахіллес — англійська модифікація американської протитанкової самоходно-артиллерійської установки 3in Gun Motor Carriage M10 періоду Другої світової війни.
    300px-M10-Achilles-latrun-1.jpg
    Це якщо я нічого не наплутав:D.

10. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.174
    Адреса:
    Київ, Україна
    Втулка називається - №15 Мк.5 використовується при спорядженні патронів для 76-мм гармат.
    Мк.5 - не тип гармати, а модифікація самої втулки...
    :)

FOKER717 подобається це.
  11. FOKER717

FOKER717 Obergefreiter

Повідомлення:
    71
    Адреса:
    Україна, центр
    Я з Вами згодний, тільки ніяк не дожену - ця втулка №15 Мк.5 використовувалась тільки в одному виді гільз, чи в гільзах різних калібрів?. Моя мета - вияснити для історії, що ж воно там було за НЛО, що за англійська техніка.
    А я вже зрадів, чуть точку не поставив, що це був у моїх краях в 43-му танк Ахіллес, а Ви йому прямо в п,яту!!:smile_12::D