https://df.news/2024/01/19/u-ierusalymskij-tserkvi-osviatyly-vodu-na-richtsi-jordan/ Якщо по «новому» стилю Водохреща була раніше, що сьогодні робили ці тіпи в Ізраїлі? Прошу пояснити спеціалістам. Бо я не по цим ділам, але мене тєрзают
Господь хрещався в рiчцi Iордан...Якби вiн знав ,що ми будемо стрибати у крижану воду,нiзащо не пiшов би за нас на Голгофу... П.С Iордан,це блище до африки...
Я родом з Тернопільщини і на мою думку це найбільш релігійний регіон України, в кінці 90-х кожен рік на Водохреща я ходив з бабусею до церкви і там священник святив воду всі її набрали і несли додому, ніхто не купався. А купання я перший раз побачив в Почаєві у 2002 році але там резиденція РПЦ ФСБ. Особисто я вважаю «культ купання» - наслідуванням кацапів.
І ще....також маю питання.....так коли всеж міняється течия на річьці Іордан ...19 чи .....6 стого січня?......чи взагалі воно ...міняється?
У нас не те що пірнають, а в рядочку стоять попробуй туди попасти,а батюшок як у дурачка фантіків,я ніколи такого не бачив,хотя я не вірю гріхи не змиєш.
Якщо на Водохреща лізуть у холодну воду, бо так Іісус хрестився, то чому б в Страстну п'ятницю їх всіх не прибити цвяхами до хрестів?
Чому б вас не забанить до светлого праздника Пасха ? Давайте я всем напомню правила нашего форума - 3.3. Запрещено разжигание межнациональной, межрасовой или межрелигиозной розни .
Є ж і такі, які прибивають себе до хреста. Десь в теплих Америках. В Карпатах не купались та й не купаються (місцеві). Зате був звичай "розстрілювати воду", коли під час занурення хреста у воду стріляли залпами (зазвичай холостими).