хімічний запал для коктейлів молотова - є ідеї - пишіть.

Тема у розділі 'ВНП', створена користувачем GINDENBURG, 4 бер 2022.

1. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.035
    Адреса:
    Украина
    Дуже цікава думка на рахунок використання коктейлів молотова в якості мінних загороджень, так званих "вогняних валів"
    https://cabal-ussr.livejournal.com/2283.html

От тільки залишається питання ініціації (підпалу) суміші. Ймовірно підійде щось типу "хімічного запалу", бо суміш КС виготовити на коліні не вийде...

Якщо в когось є гарні ідеї щодо "хімічних запалів" які можна виготовити з доступних матеріалів - пишіть. Наразі ситуація така, що підійдуть навіть ерзац варіанти. Головна мета - по максимуму позакривати усі шляхи.

З повагою, Саша.

P.S. Писав в цій темі, але ніхто нічого толкового не написав. Тут профільний розділ - думок має бути більше.
    https://reibert.info/threads/recepty-koktejlej-molotova-dlja-vstrechi-orkov.1326681/page-4

Учень подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Ф-1, 8 штук,внутрянка пуста. Карту напишу в лічні повідомлення.
      1500 грн.
    2. Tellermine 35 копана. У середені пуста. Нижня кришка не вскривалась, однак має сліди випалювання та...
      600 грн.
    3. https://reibert.info/media/albums/granata-ss-ss.13159/ пример / инфа. Схема… На фото, в лоте ммг гра...
      2444 грн.
    4. На банке есть одна трещина. С болота, есть краска. 43 года. Банка открыта по завальцовке. Вся она ес...
      1444 грн.
    5. Ударник воспламенитель к противотанковым минам германии T.Mi.Z.42, без детонатора,постарался пока...
      420 грн.
  3. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.708
    Адреса:
    Україна
    До початку активної агресії російсько-фашистських військ я написав роботу про історію запалювальних пляшок (ще не видана). Я гадав, що я її закінчив, а тепер після перемоги додам ще фактів, вже про українські пляшки (у закінченні роботи я написав про знищення БТР-80, який продажні мусора овоча повели на барикади, бо певно дуже ж він гарну суму грошей пообіцяв за це).
    Це я відволікся, до справи. Так от, справа у тому, що досі невідомий точний склад рецептури отих самих запалів до запалювальних пляшок у совку. Так, є індекси (які при цьому інколи протирічать один одному) і є вельми великий список сумішей, про які взагалі нічого невідомо окрім назви та наявної кількості у деяких підрозділах чи на складах.
    Назви наступні - хроміловий запал. Отакий приклад.
    Тому я пропоную консультування з хіміками. Ці люди нададуть більше порад у залежності від наявних хімікатів, аніж гадання з відсотками складових частин у інтернеті. Але суміші не складні, звичайна екзотермічна реакція.
    У ампулу з дуже (або не дуже) тонкого скла вкладали або порошок або рідину (рідина жовтого кольору, якась суміш на основі фосфору). Порошок буває різного кольору: від бордового до коричневого.
    Коли не має такої можливості, то я раджу робити запал у вигляді мисливських сірників, які закріплені на пляшці і їх запалити перед кидком.

P.S. Дрочити на радянську промисловість у прикладі якості я не раджу. Є чимало прикладів, коли перед метанням у пляшку опускали скляну ампулу (наповнення спалахує при взаємодії з киснем повітря) у суміш і ампула просто розбивалася при ударі о дно пляшки! Це форс полум'я у обличчя тому, хто бажав знищити противника з усім наслідками...

Ph@ntom, gheka, Друг Хімік та ще 1-му подобається це.
  4. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.708
    Адреса:
    Україна
    І трохи про поля з пляшок. Так, їх використовували і влаштовували і згідно звітів навіть якась техніка окупанта на них палала. Я дуже скептично відношуся до потужності таких полів і пляшки краще зберегти для використання у місті, буде більше толку.
    Краще додати кілька пляшок до протитанкової міни або фугасу, буде більш потужно. Так власне також і робили у WW2.

Ph@ntom, gheka, Друг Хімік та ще 1-му подобається це.
  5. GINDENBURG

GINDENBURG General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    131
    Повідомлення:
    9.035
    Адреса:
    Украина
    Минно-огневые фугасы применяли и в Грозном - огнесмесь разливали в трёхлитровые банки и использовали как мины.

Чеченці наче добре тямили у диверсійних і партизанських справах. Три літра горючої суміші по любому щось та й запалить :)

Ph@ntom, Друг Хімік, Вуди87 та ще 1-му подобається це.