Сидів собі вдома за компом, нікого не чіпав, потихеньку усугубляв, дивився в цікавих темах на цікавому форумі, на не менш цікаві знахідки і у вуса не дув...бо збрив недавно І от раптом відчув що починаю деградувати з цією зимою, святами, олів’ями та пюрями та іншими приємними шлунку і пагубні душі речями. Смачно на все плунувши взяв рюкзака, вдів фартові штанці, зробив 4 бутерброди сів на ракету і поїхав у село, яке мені приглянулося ще з осені, питати щастя в домовиків(також буквально не давно усвідомив, що люди лишають свої хати, а домовики то залишаються і оберігають як можуть!)! Їхав досить довго, десь годину, і весь час мріяв, як я витягну з горища якийсь ММГ МГ-34 або МР-38/40! Уявляв як я його, всього ржавого і занехаяного буду оформляти в рюкзак і мішок, як їх не вистачить, щоб прикрити його могутнє тіло і що я не пожалію своєї куртки щоб запеленати "моё сокровише", як буду витарити від пилюки його гарний ебонітовий приклад та інші фетишистські штуки витворяти! І поки мріяв звєздальот доїхав мене до села і я з палаючими очима пішов на зустріч пригодам. Натрапив на два цікавих етнографічних зруби обмазаних глиною! Фотки не зробив, чого не знаю, щось мені не дозволило, напевно моя нещодавня деградація! В цілому стандартні хати на 3 кімнати(сіни, кладова, спальня-їдальня-вітальня)! Як завжди шикарні пічки(напевно колись собі таку зроблю, щоб і поспати і поїсти і полюбити і дітей наробити). Дійсно пічки були гарні, тільки бомжами розкурочені, металеві елементи з кишками видрані! В обох хатах був 4-х скатний дах, тобто вхід на горище був всередині, що значно полегшувало проникнення в нього! В самій хаті стояло гарне коване ліжко, яке з перепугу прийняв за німецьке госпітальне, але просто виявилось що воно на 6-ти ніжках.
Також в хаті знайшов цікавий мертвий погон на війну. Сам погон синій а кант чорний! Підкажіть хто в темі чиїх він? Сам погон був нашпигований голками, разом з ним таку з участь постигла і задня пристібка на шинель(ніяк не запам’ятаю як вона називається!) Як тіки заліз на перше горище(ледве заперся туди) то в очі бросились дві прялки та різні етнографічні ніштячки. Із них забрав з собою колесо прялки і рубель, там залишись чесалка(прикольна, але поломана), класний серп, рогач для печі, прялка так собі і розібрані яслі. Також було на диво багато правильних чобіт на ДСВ з протектором "маленька ялинка" і "пупирішки"(шкода шо з пузирями був тіки один чобіт, що за прикол?). Більшість чобіт виявились розпарованими, тільки одна пара 39 розміру була разом(до речі вона в розділі продаж, тож налітай)
Зібрав не хитрі пожитки і двинув далі! В голові все звучала одна фраза "все це не те, де мій еМГе?". Якщо перша хата була хатою "кирзових чобіт", то друга виявилась хатою ніштячкового одягу. Також прижмна правильна 3-х кімнатна хата з гарнющою пічкою, розкиданими по різним куткам одягом і фотками! Подивився я на це все і сказав собі "Нєє, тут еМГе нема", але загадв я слова з святої книги "іщітє да обрящітє" і щось мені підсказало перебрати ту купу смердучого вологою і пліснявою одягу. І що ви думаєте? Ні е МГ-34 і навіть не МР-38/40, але теж і не казявка в шляпі! Вцілому з тією купи виловив 3 лляних довгих жіночих сорочки, дві з яких гарно вишиті, купу рушників і незрозумілий мундир з п’ятикутними погонами і незрозумілою емблемою військ. Рік на штампі «68 г.» Невже в 1968-му були 5-тикутні погони? Чи то дембельський загон? Бо і замість підкладки мажорна бархатна тряпочка! На фото, що були в другому кутку переважали фото з дембельського альбома, але солдати там були шофера(личка «колеса з крильцями») Так що цей мундир поки для мене загадка! До речі він в моєму альбомі по обміну, тож, ласкаво просимо!
Мундир явно дембельский, жаль что в него МГ-34 некто не завернул Звездочки на погонах ,не как не могу раглядеть, что там нарисовано?
так, бархатний підшив вартий уваги, ну це зрозуміло, тут показник, це ж БАРХАТ, а нашо робити 5-ти кутні погони? В чому понт?
рушники и сорочки ваще гут!!поздраляю!сапоги по моему послевоенные советы..у нас таких много попадаеться..
Как земляку подкину вам немного инфы. Представляю вам погоны образца 1943г,выпускались до 1948г.Парадные,ВВС,для рядового состава.Цена кстати где-то на 1947г-1948г.-не малая на те времена,и еще-были похожие василькового цвета-это кавалерийские их часто путают с летными,естественно на них были другие эмблемы.
Почти полностью согласен... Только не парадные, а повседневные... И СОЛДАТСКИЕ погоны, в отличие от офицерских, были пятиугольными АЖ до 1968 года... И кавалерийские погоны до 1952 были не чисто васильковые, а СВЕТЛО-васильковые... Потом стали шить с одного сукна с ГБшными. Но недолго (кавалерию расформировали, кАзлы...), а после восстановления 11-го ОКП в 1962 году и до введения четырёхуголок от КГБшных они действительно отличались только эмблемами... Эх, а я первый раз глянул - обрадовался было... и разочаровался быстро...
Эмблемы РХБ алюминиевые... Конечно, довольно поздние... Но спарывать обшиву не рекомендую: есть любители таких редких (относительно) послевоенных комплектов... По цене не скажу, попробуйте на "Военном коллекционере" поспрашивать... Там ОЧЕНЬ адекватный народ подобрался.
Так скоріше всього сорочки всі жіночі. Був сумнів щодо "пустої", але порився в книгах, запитав у занючих, так вона жіноча
Не люблю глумитись над уніформою! Все таки це наша історія! Виклав мундир в альбом по обміну, тож кого цікавить - домовимось!