Вовчухівська офензива (реконструкція бою)

Тема у розділі 'Інші періоди', створена користувачем Misianiak, 17 лют 2013.

1. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    Ось сьогодні побував на цьому заході. і зразуж спішу поділитись своїм фотозвітом для тих кому буде цікаво. Театралізоване військово-історичне дійство відбулося з нагоди переможних боїв Української Галицької Армії під час «Вовчухівської офензиви» (наступальної воєнної операції УГА у лютому 1919 року під час українсько-польської війни 1918-1919 років). Реконструкція за участі близько 30 членів Товариства «Пам’ять» Львівщини.

Images:

IMG_0006.jpg
    IMG_0009.jpg
    IMG_0011.jpg
    IMG_0014.jpg
    IMG_0018.jpg
    IMG_0023.jpg
    IMG_0025.jpg
    IMG_0027.jpg
    IMG_0029.jpg
    IMG_0030.jpg
    Космач, -Odessa-, volent2299 та 7 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. По фото . Якщо є накладка , пошпаклювати , погрунтувати , пофарбувати , припаяти накладку і буде , я...
      40 грн.
    2. 2200 грн.
    3. 500 грн.
    4. 1450 грн.
    5. По фото. Пряга в нормальному стані. Відпаяна одна сторона кріплення, на фото видно.
      250 грн.
  3. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    ........

Images:

IMG_0034.jpg
    IMG_0038.jpg
    IMG_0040.jpg
    IMG_0042.jpg
    IMG_0044.jpg
    IMG_0047.jpg
    IMG_0052.jpg
    IMG_0063.jpg
    IMG_0074.jpg
    IMG_0077.jpg
    -Odessa-, Анджей, eley та 6 іншим подобається це.
  4. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    .......

Images:

IMG_0078.jpg
    IMG_0088.jpg
    IMG_0104.jpg
    IMG_0108.jpg
    IMG_0114.jpg
    IMG_0120.jpg
    IMG_0130.jpg
    IMG_0142.jpg
    IMG_0151.jpg
    IMG_0155.jpg
    5 користувачам це сподобалось.
  5. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    ...

Images:

IMG_0155.jpg
    IMG_0159.jpg
    IMG_0183.jpg
    IMG_0188.jpg
    IMG_0191.jpg
    IMG_0201.jpg
    IMG_0213.jpg
    IMG_0218.jpg
    IMG_0229.jpg
    Анджей, eley, Norman2 та 4 іншим подобається це.
  6. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.958
    Адреса:
    Київ
  7. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    боюсь пане ваші запитання залишаться без відповіді. я туди попав проїздом і фоткав, а не організовував :) можу чисто з своїх міркувань дати наступні здогадки... то в джинсах і шапці лижній напевно "Мы из будущего - 3", а баба, та , що санітарка, так то саме чому у армії уга манліхери або маузери, або в поляків максим....забрали від небіжчиків. Це все як я бучу, а от точнішу і більш вичерпну відповідь можна отримати, звернутись до "Пам'ять" http://www.memoria.com.ua/ надіюсь допоміг отримати хоч якісь відповіді на ваші запитання. З повагою.

1 людині також подобається це.
  8. ВОРОН77

ВОРОН77 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    457
    Адреса:
    Україна, рій Сіроманці Ворон
    Це можна пояснити тільки тим, що неуважно до одягу учасників заходу віднеслися командири двах "воюючих" сторін - УГА і Поляків, тай кожен учасник повинен хоч трохи задуматися, а чому саме це вбрання чи зброя на мені .

8 користувачам це сподобалось.
  9. ВОРОН77

ВОРОН77 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    457
    Адреса:
    Мені справді прикро, що кілька людей можуть своїм виглядом(незнанням чи безвідповідальністю) все спотворити.
    Бо власне ініціатива пошукового товариства "Память" у відтворенні тих чи інших подій заключається не тільки у правельній реконструкції, але саме важливіше,бо не завжди важливіший рекон,як такий, а висвітлення самої теми (події) -Вовчухівської офензиви для місцевого населення,яке я впевнений перший раз у своєму житті побачила на живо кулемет"Максим" та іншу зброю та військові однострої з періоду Першої Світової війни.
    Для людей це новизна,бо с.Вовчухів це не Київ і якщо бути чесному ніхто з глядачів,я впевнений не помітив на учасниках помилкового одягу.
    А память про саму подію у с.Вовчухів у мешканців залишиться на довго.
    З повагою Ворон.

14 користувачам це сподобалось.
  10. Losyn

Losyn Gefreiter

Повідомлення:
    40
    Адреса:
    Lemberg
    це просто був брак людей і ми повдівали простих людей дали їм пальто і ремені а штанів ми з собою немали!((( тому так вийшло !!!

3 користувачам це сподобалось.
  11. Helmut Raiser

Helmut Raiser General-major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    361
    Повідомлення:
    6.655
    Можу пiдтвердити слова Петра. Захiд був органiзований, але багато людей поiхало на тактику у Мiджибiж, бракло людей, тому, щоб врятувати ситуацiю, попросили переодягтися стороннiх людей. Хлопець, що в лижнiй шапцi, на момент бою ii зняв, а на момент, коли зроблено фото, було шикування з метою проведення iнструктажу по технiцi безбеки. Люди прочекали до моменту початку заходу декiлька годин на морозi, доки депутати навиступаються у теплому клубi i нарештi прийдуть дивитися на реконструкцiю, тож стояти на морозi без головного убору людина не могла, тому i попала в об'эктив папараццi. Якщоб кожний лiвий "фотограф" не лiз би у тему реконструкцii з своiми "шедерами" , я вже не кажу про створення тем, а дав би своi фото спочатку органiзаторам на сортування, булоб просто чудово.

6 користувачам це сподобалось.
  12. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    цілком підтримаю. для мене це було видовищним а присутні котрі вперше побачили таке, були під враженнями і навряд чи хтось з них звернув увагу на головний убір польської санітарки) це свято присвятили мешканцям, а не для зйомок документального фільму. тому думаю велика подяка для тих хто своїми силами назбирав людей оплатив деяке спорядження і приїхав показати це дійство.:beer:

3 користувачам це сподобалось.
  13. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    не грузіть фотографа пане модератор) я фотошопом шапку не натягував, по фото зрозуміло , що це початок де відбувається формування і інструктаж. а по даті 17 лютого зрозуміло , що в шортах там люди стояти не можуть. хто не зрозумів для чого людині шапка зимою, вже пояснили, а на рахунок лівих "фотографів" я там правих не дуже щось бачив. і те , що хтось стоїть зимою в шапці не думаю, що компрометує дане дійство. бо тут знайдуться люди, які і ваші вже віддібрані фото знайдуть за, що критикувати. з повагою, лівий "фотограф".

14. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.958
    Адреса:
    Київ
    Ви що всі показились?
    Gavrylo, Helmut Raiser, Losyn, ВОРОН77,Misianiak.

Усі хто підписався під дурним постом ворона, окрім "лівого фотографа" називають себе реконструкторами!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

І ви вважаєте що це не є проблєма - чувак в сучасних шмотках в лаві реконструкторів відповідно одягнутих?

А що йому було конче необхідно вставати в лаву з іншими щоб прослухати ТБ та розписатись за неї?

І вам пофіг що ви людям, які ніфіга не шарять в даній темі показуєте БРЕХНЮ? Те чого не було? Лижні шапки, джинси, окуляри-хамелеони?

Брак людей? Аж настільки щоб ОДИН ряжений врятував ситуацію?

А скажіть мені шановні - а чи не можна було випозичити одяг у тих хто поїхав в Меджибіж на тактику, щоб тут вдягнути людей?!
    Думаю, що це булоб елементарно!

А стосовно геніального поста Ворона - то наступного разу, не партесь, привезіть кілька ППШ та ППС - буде видовишніше та прикольніше, бож чергами стріляють!
    А на людей пофіг - піпл схаваєт!

15. Misianiak

Misianiak Stabsgefreiter

Повідомлення:
    412
    ну ви камради українці либитися я вам скажу... чесно, за шапку ганьбите одні одних, я фото закидуючи не думав, що почнеться така полеміка. прошу модератора тему видалити. хай кидають свої фото і фільтрують і фотошоплять...ніяк просто не можу звикнути до нашої фільтрованої демократії...Йду краще підніму свою тему яка полетіла разом з сервером "жінки і зброя" сам собі організував сам пофоткав сам критику згамав)

16. ВОРОН77

ВОРОН77 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    457
    Адреса:
    16 - 17 лютого 2013 року, у с. Вовчухи, Городоцького району Львівської області, відбулись заходи з нагоди переможних боїв Української Галицької Армії під час «Вовчухівської офензиви» (Вовчухівська офензива- наступальна воєнна операція Української Галицької Армії в лютому 1919 року під час українсько-польської війни 1918-1919 роки).
    Вшанування пам’яті загиблих у цих боях військовиків УГА та військово-історичне театралізоване дійство «Бій УГА за Вовчухи» підготувало та провело Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» м. Львів.
    Військово-історичним дійством було відтворено один із епізодів подій 1919 року, коли УГА 16 лютого розпочала свій наступ з артилерійського обстрілу польських позицій на ділянці м. Судова-Вишня – м. Городок та м. Львів. Особливо впертий опір зустріли галицькі курені 7-ої Львівської бригади отамана Бізанца під м. Любенем Великим. На лівому фланзі курінь Осипа Станімира спільно з частиною “Групи Гофмана” вдалося просунутися в перед і зайняти с. Вовчухи, с. Бар. Курені отамана Карла Гофмана наступаючи на м. Судову-Вишню зайняли с. Довгомостиську, с. Дмитровичі, с. Стоянці. Яворівська група з першого корпусу проривом з півночі, зруйнувала залізничну колію біля с. Заріччя, західніше м. Судової-Вишні. Янівська група захопила с. Гартфельд. Частини другого корпусу полковника Мирона Тарнавського зайняли с. Збойська, дійшли до станції с. Лисиничі, оточили с. Богданівку західніше Львова. Галицькі артилерійські батареї з м. Винників, м. Дублян, с. Лисиничі безперервно обстрілювали ворожі позиції. З виходом 18 лютого українського війська на залізницю, перервався залізничний і телефонний зв’язок між Львовов і Перемишлем. Частини Львівського гарнізону і польське населення міста охопила паніка.

Images:

Вовчухів.jpg
    Вовчухів 5.jpg
    Вовчухів2.jpg
    Вовчухів 1.jpg
    Вовчухів 3.jpg
    Вовчухів 4.jpg
    eley, Losyn, Helmut Raiser та 4 іншим подобається це.
  17. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.958
    Адреса:
    Київ
    Я себе поводжу як реконструктор. І національність в даному випадку ні до чого.

Хочеш вважай мене москалем - мені все одно.

Я 6 років допомагаю Пам'яті стати реконструкторами, та вийти на мінімально припустимий рівень. Але бачу що все дарма....

Після такого підходу як описав ти, Володю, мені більше немає про що говорити.

Прошу за порадами до мене більше не звертатись.

2 користувачам це сподобалось.
  18. Gavrylo

Gavrylo Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    787
    Мій флуд на тему: "Чому я подякував Ворону за пост #8 даної теми"

Ворон висловив своє обурення виглядом людей, які мали сміливість та нахабство стати поряд із реконструкторами в незрозуміло якому одязі. Таким чином Ворон дає зрозуміти, що не підтримує того, як виглядають деякі люди на фотографіях. І за це йому моя підтримка у вигляді натиску на кнопку "дякую".

Далі Ворон продовжив, що для "Памяті" одним з основних профітів є не лише тру реконструкція, як така, не лише "реконструкція заради реконструкції", а реконструкція, як спосіб пропагування певних патріотичних ідей. Суть полягає в тому, що людям відтворюється якась частинка історії шляхом демонстрації театралізованого дійства. Як на мене слід чітко розділяти тру-реконструкцію, де люди намагаються максимально відтворити події чи вигляд, а є театралізоване дійство, основна мета якого полягає в тому, щоб в цікавій формі подати людям той чи інший історичний матеріал. І ось чому я подякував Ворону за його пост - одні люди намагаються нагадати (розповісти) іншим, причому в цікавій формі, про те, що була й така сторінка в їхній історії. А те, що реквізит не відповідає канонам, ну так, за це ще раз вибачте, люди будуть працювати й вдосконалюватись.

Ось ти, Запорожець, пишеш, що "Я себе поводжу як реконструктор", але, як на мене ти поводиш себе, як кусок гівна, бо не вмієш відрізнити, де можна писати свої думки, а де не варто, бо ти постійно в хамській формі критикуєш все, з чим не погоджуєшся, що дає тобі таке право?

8 користувачам це сподобалось.
  19. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.958
    Адреса:
    Київ
    Таке право мені дає демократія!
    Чув про таке?

Я пишу свої думки, якими вони є. І знаю що багато хто погоджується зі мною.

Нічого хамського в цій темі я не написав.

На моє абсолютно нормальне і правильне зауваження я отримав плач і розмазування соплів на кулаку, із черговими виправданнями лажі.
    До тогож лажі про яку знали наперед.

Я б ніколи не допустив до такого конфузу.

Є таке прислів'я: Краще менше, да краще!

Це саме той варіант!

Скажи мені Тарасе, а чи така була нагальна необхідність участі саме цієї людини в цьому шоу (як ти виразився)? Чи може бій би нічого не втратив, якби там був мінус один чоловік?
    Саме так. Бій би виглядав боєм, а не цирком.

Ворон написав в своєму пості №15 що це ВІЙСЬКОВО-ІСТОРИЧНЕ дійство. Так от скажіть мені де в вигляді цього покемона є військовість або історія?
    Його вигляд не історичний і не військовий.

А стосовно конкретно ЦІЄЇ людини, і слів що він виправиться, то я НЕ ВІРЮ!

Я, ще в 2011 році знімав саме з нього кірзові підсумки та ці окуляри-хамелеони на марші УПА. І при цьому він ще виступав проти цього, бо він жеж краще знає про це все...

То скажи мені Тарасе, якщо б він хотів вдосконалитись, то можна булоб купити собі правильну круглу оправу на період за 100 грн, та вставити туди скло?

Елементарно...

А тобі особисто підказую, що кнопка "дякую" натискається, коли ти під всіма словами написаними в пості згідний.
    А якщо згідний тільки з чимось, то пишкеться окремий пост. Для цього і існує клавіатура...

1 людині також подобається це.
  20. Орел_УА

Орел_УА Obergefreiter

Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Україна, Київ
    Чомусь українці придумали приказку "Лижка дьогтю в бочці меду" і дали зрозуміти, що одним маленьким вчинком можна спотворити велику справу. Депутати в теплому клубі, змерзлі реконструктори, "ліві" фотографи, коментатори-москалі - головне, щоб був прогрес, щоб на наступних акція не повторювалось! Володя правильно написав, що за це несуть відповідальність командири. То ж побільше розуму і досвіду командирам!!! А ідея про офензиву - файна! )

S.Sashko, eley, Losyn та 6 іншим подобається це.
  21. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    хлопці, а що ви очікували. ви виклали матеріал у розділі "реконструкція", а розказуєте про ансамбль "Орфей та Еврідіка".
    ці окуляри, пальто і шапка-підарка зовсім недоречні і не виправдовуються ніяким чином.
    як чесно взагалі очі закриваються на більшість персонажів у швейцарії які так-сяк ще можна натягнути, але цей персонаж у шапочці вже не лізе ні в які ворота.

Norman2, Орел_УА, ГИМНАЗИСТ та 5 іншим подобається це.
  22. Halicz

Halicz Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    838
    Отримав запрошення від Любомира на захід. Трохи застудився - тому не зміг взяти участь...
    Захід у Вовчухах - один з чергових цікавих заходів товариства!!!
    Хлопці, беріть критику до уваги, але проводьте!!!

2 користувачам це сподобалось.
  23. Gavrylo

Gavrylo Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    787
    Запорожець, я не виправдовую цього покемона, я лише хочу сказати, що не варто паплюжити весь захід, а отже всіх інших людей до нього причетних в такій формі, в якій робиш це ти.

24. Helmut Raiser

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    361
    Повідомлення:
    6.655
    Запорожець, це ти сказився. Тему цю вiдкрили на форумi реконструкторiв не реконструктори! Це раз! По друге, це не реконструкцiя, а патрiотичне шоу, проведене для того, щоб нагадати людям про iх минуле i дати шану загиблим воякам. Людям, якi не шарять в темi не брехню показували, а нагадали подii, якi проходили в iх селi, i 99% з них глибоко до одного мiсця, у що були вдягненi учасники шоу.
    Так що нема тут тобi що тролити, а тему, прохання до модераторiв роздiлу, видалити.

4 користувачам це сподобалось.
  25. Сабайдон

Сабайдон Stabsgefreiter

Повідомлення:
    178
    Адреса:
    м. Львів, Україна
    Критика - річ не завше приємна. Проте необхідна. Хороша і конструктивна критика допомагає вдосконалюватись. Але один і той самий зміст можна передати в різноианітних формах. Можна обізвати товариша навіть су..ю і це викличе дружній сміх. А можна сказати комплімент і викликати гнів і образу. До чого це я веду, так от критика між однодумцями повинна би допомагати та окрилювати, а не ображати.
    Не сваріться хлопці.

4 користувачам це сподобалось.
  26. Helmut Raiser

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    361
    Повідомлення:
    6.655
    Прошу ще раз звернути увагу на те, що то не реконструктори виклали матерiал у роздiлi "реконструкція", i цьому матерiлу тут не мiсце.
    Стосовно шапки-пiдарки - на любому найкрутiшому реконструкторському заходi фотограф-аматор назнiмае iх стiльки, та ще й на фонi пляшок, авто i прочих речей сучасностi, що люба реконструкцiя буде схожа на цирк Шапiто, а щё якщо ця людина створить тему на реконструкторському форумi, не зважаючi на всi закони субордiнацii - то бенефiс забезпечений. Тому i дiе система акредитацii фотографiв на всiх заходах Червоноi Зiрки. I теми з органiзацii заходiв i з звiтами про заходи створюють люди, маючi на це повноваження, а не той, хто скорше до компа добiг. Так що вiддiляйте будь ласка мух вiд котлет, камради. А органiзаторам це буде гарним уроком надалi. З повагою до всiх критикантiв. :beer: