Доброго вечора допоможіть оприділити що за вопчики мають бути російські були викопані автсрійцями недалеко Тернополя літом 1917 р. на відео з 20.15 по 21.20
Ну так-то подписи к этим фото гласят "Austro-Hungarian uncover Russian artillery shells that were buried near Tarnopol, July 1917". А на фото 12-дюймовые (305-мм) снаряды.
Ну у снаряда на фото вывинтное дно. Схемка точно не для него. Да и пояски на фото на виккерсовские не тянут
Ну так трясця лопату до рук,і гайда у поля! Орієнтирчики он на відосі якісь же є. Взагалі таке враження, що вони були покладені замість шпал, бо он рейки бачимо здається від вузкоколійки. Та й загалом, у РІ була досить гарна народна забава - те, що не можеш вивезти під натиском ворога - закапуй! Про частини колії знаю, тепер от ще й про снаряди. Закопати час є, а вивезти - не має
Дякую за відео - просто фантастика ! Але судячи навіть з його контексту пошуки Вам треба починати з району вокзалу )) Бо де ж бути складам і погрузці.....І ще щоб підкладати під шпали - сумніваюсь, я ж не думаю що вони не боялись вібрації і можливої детонації одного з цих пацюків...Це моя думка, може не правий...
От 280-мм мортиры обр. 1939 (Бр-5). На фото - фугасная старая стальная граната русского образца длинной 4,5 калибра и ДОННЫМ взрывателем 5ДТ-2 "Ф-674". Вес снаряда - 286,7 кг, из них ВВ - 58,7 кг. Вот еще фото из той же серии. P/S Спасибо Артему "Кулибину" - в своё время он дал эти данные в ответах на свои загадки. Как жаль, что он давно ничего нам не подкидывал для гимнастики мозга.
Це зрозуміло бо написано що Ви зі Львова. Захід - це не область а регіон Якимись картами користуєтесь по псв ?
у мене карта це чуйка....а шукач незавжди і потрібен,вчора на фанарь пішов 18кг гільз накопав.... якщо у Вас є конкретні пропозиції то прошу у Л.С. а у такій темі таке писапти неварто,гості зараз наглі пішли..........