Підкажіть будь-ласка що за звір.Довжина стакана без голови-35 см.Діаметр-100мм.Верх голови залізний,низ-латунь(вкручений в стакан),алюмінька вся посипалась.Дякую!!! Найдено на позиціях ПСВ
Ivan. навіщо цей трьоп в темі я не розумію,а мову вивчають а не повчають(грамотєй...) і будь-ласка ближче до теми...
Ну по таким размерам, что Вы указали нашел вот такие немецкие 10,5-см снаряды...По взрываку - сомневаюсь, но возможно стоит H.Z.05.Schr (и тогда ЭТО - граната), но честно говоря Х.З....
Дервиш Дякую,по калібру не спорю,так як сам стакан в іржі і точно заміряти без чистки не получається. По вашим фото виходить вони були фугаси і шрапнельники,як розрізнити?
Обратите ВНИМАНИЕ, что шрапнельник -не "чистый шрапнельник", а универсальный снаряд - на схеме в верхней части снаряда ВВ и только ниже идет шрапнель. Как их различить я Вам не подскажу, увы.
За маркуванням. Ти ж бачиш кольорову розмальовку? Ну й ще різниця по висоті аж в 1 мм,що у данному випадку, дивлячись на стан огірка, ніякої ролі не грає
Яке маркування,коли "пацієнт" вбити з голови і до жопи,думаю що без хірургічного втручання істини не взнаєш.
Подивіться в цій темі:http://reibert.info/threads/5sht-76mm.554824/ може знайдете подібність. В мене виявилось три шрапнельника та два ОФ. У ОФ-суцільний ніс та відкручується дно. У шрапнелі-один з повністю латунною трубкою і два з латунним низом,згнилою серединою:алюмінієм,та залізним носом. Шрапнель розібрана,ось фото.Трубка подвійної дії,там бяка.Вставка сидить дуже туго.Латунна основа вгвинчується і фіксується двома болтами. А яка відмінність чистого фугасу-не знаю.
Lakki дякую,але більше схиляюсь до варіанту який запропонував Дервиш, зходство 99,9,чого не скажеш про запропоновані вами(калібр,розміщення мідного пояска,дно суцільне,різна товщина латунної шайби в горі....),а на фото у вас вроді австрійська шрапнель-граната