Тема для обговорення Derya Bullpup N-100 - гладкоствольної напівавтоматичної рушниці калібру 12/76 у компоновці булл-пап.
Ця рушниця тільки нещодавно почала продаватися на ринку України, але вона уже декілька років продається на ринку США під назвою RIA VRBP 100. Під цією назвою можна знайти декілька англомовних оглядів. В США ця рушниця постачається з двома магазинами на 5 патронів, а у нас вона продається у комплекті з трьома магазинами на 10 патронів.
Привіт. Сьогодні забрав свою. Брав для самооборони та патрулювання. Хотів BTS12, але не знайшов поки приймав рішення. Поки що придбав андапки qd та ремені на 2 та 3 точки. Зараз шукаю магазини на 2 та 5 патронів - на патрулі с 10 зарядним не дуже комфортно буде думаю. Але поки що не знайшов ...
Є питання по патронам, в мене ще немає досвіду с гладким. Підкажіть, які краще брати для оборони? На охоту не збираюсь. Планував взяти дріб чи картеч, пульові та резинку. От тільки поки не знаю з якою навіскою в грамах та якого виробника. Поставив на ствол циліндр , стояв напівчок чомусь. Також бачив в комплекті змінний поршень(мабуть так називається), під патрони Магнум. От думаю зараз, може одразу змінити його? З ним же звичайні патрони також будуть норм стріляти?
Ще підігнав приклад під себе, зняв 2 секції і придбав тут на форумі чохол для рушниці, дуже гарної якості
Магазинів у продажу взагалі немає ніяких. Схоже, що в Україну вони окремо не завозилися. Можете спробувати замовити з США https://advancedtactical.com/magazines/ria-imports-vr-series/vr-series-vr40pa-vr60-vr80-vrbp100/ Злі язики кажуть, що ця рушниця патрони з навіскою 28 грамів перезаряджає погано. Я з 28-грамомових пробував RIO Star Team EVO (дріб 7,5) - три пачки відстріляв без жодного затику. Тому раджу брати навіску від 28 грамів. Якщо поставити поршень для магнума, то теоретично рушниця не буде або буде погано перезаряджатися на звичайних патронах. Особисто я його не ставив, бо не бачу сенсу стріляти магнумом - це дорого і боляче. Хіба що є якась конкретна задача. Патрони нелетальної дії з гумовими снарядами не будуть перезаряджати рушницю взагалі, бо там для цього занадто слабкий заряд. Стріляти воно буде, але після кожного пострілу доведеться перезаряджатися вручну, смикаючи ручку. Для самооборони мабуть краще всього підійде картеч. Я собі нещодавно придбав отаку, але ще не стріляв https://ibis.net.ua/ua/products/details/patron-sts-kal-1270-kartech-8-mm-12-sht-35-g/ З цим обережніше. Якщо зняти більше однієї секції, то довжина рушниці стає менше 80 см, що робить її незаконною. Навряд чи хтось з поліцейських візьметься міряти її рулеткою, але все одно ризиковано.