Власна книга "Записки скарбошукача - невідомі скарби Броварщини"

Тема у розділі 'Література', створена користувачем Той хто іде по сліду, 1 кві 2020.

1. Той хто іде по сліду

Той хто іде по сліду Schütze

Повідомлення:
    2
    Адреса:
    Бровари
    Доброго часу доби....
    Забрав з друкарні свою книжку " Записки скарбошукача - невідоі скарби Броварщини". Це моя десятирічна праця, як пошуковця - дослідника Рідного Краю. Вона створена з двох частин, а саме мої пошукові розповіді, це мої пригоди, цікаві по сюжету , знаходження артефактів, давнів слідів нашої з Вами історії. В де чому комічні в де чому смішні і повчальні, правдиві розповіді пошуковця! Я сподіваюся це буде цікаво...
    З 2012 року я публікувався в журналі "Віоліті", і мої звіти були високо оцінені читатами, тоді і зародилась ідея написання цієї книги. Частина цих звітів, є в цій роботі. Але більша частина, це нова праця, збагачена моїм новим досвідом.
    Ця робота є в своєму роді унікальною, чому?
    Це друга частина...
    В ній я зібрав не тільки свої знахідки, а і інших любителів приборного пошуку, відомі мені, пов'язані з нашим краєм!
    Скарби, унікальні знахідки,які описані в наукових кругах, але невідомі простим громадянам.
    Які дозволяють по новому дивитися на історію нашого краю!
    11 вислих княжих печаток, періоду Києвської Русі, які переписують історії поселень нашого краю, на 300-400 а то і 900 років назад. З твердим часовим визначенням, зв'язаним з тим , чи іншим князем.
    І дуже багато цікавого, від палеоліту до другої світової....
    Грунтовне дослідження простого любителя - пошуковця..
    Робота була закінчена в вересні минулого року, я шукав фінансову підтримку в районній адмістрації, годували обіцянками до початку лютого, відома вона і в місті... на жаль...
    Видаю її своїм коштом, тому що вважаю, що наших дітей треба виховувати на справжній історії, і нам є справді , чим пишатись.
    До Вашої уваги, пропоную не велику розповідь з книги, щоб ви мали уявлення про літературне наповнення:

"Про золоту карету, німецький танк, сяйво, закопані клади. Байки місцевого люду

Скільки я не їжджу копати, біля сіл, особливо на початку 2010-х, коли ще металошукачі були не таким звичним явищем, дивували людей, збуджуючи цікавість, пробуджуючи фантазії, беручи сюжети з глибин своєї уяви, завжди підходив хтось з аборигенів, щоб поцікавитися або дати цінні поради, та й просто почесати язика. Бували наївні, добрі, щирі, таких більшість. Були і заздрісні, злі, все як у житті. Самі байки, які стабільно переповідають чи не в кожному селі, до вашої уваги.

Про золоту карету

Запам’ятався перший раз, далі все було схоже, тільки з дрібними відмінностями.
    Я не пам’ятаю, біля якого села це відбулося, думаю, що для цієї історії підійде будь-яке, хтось із місцевих жителів обов’язково знає місце, де закопана золота карета.
    На початку десятих зазвичай виїжджали колективом по 3-4 людини, в основному ми були націлені на монети царського періоду, а де ж їх шукати, як не поруч із селами.
    Лужок поблизу села, під’їжджає нова іномарка, з неї виходять чотири чоловіка з лопатами і з дивними ключками в руках, які періодично починають пищати.
    Пастух натягує картуза на вуха і періодично виглядає з-за корови, такого «Твін Пікса» він ще не бачив, порівнюючи нас з картинками інопланетян, які збереглися в його уяві. Корова, з-за якої він визирав, перестала жувати траву і задумливо дивиться на нас, з її рота звисає жмут польових квіток. Вона дивиться з розумінням того, що відбувається, пастух дивиться на корову, між ними налаштовується телепатичний зв’язок, йому все стає ясно, сеанс закінчений. І нібито пастух уже почав здогадуватися, що ми тут робимо, але ще не точно...
    Я найближчий до нього, бачу все, що відбувається, сміх мене давить, але не піддаюся. Пастух вийшов з-за корови і почав покашлювати з інтервалом в п’ять секунд.
    Зараз буде повільно підходити, думаю я. І справді, на середині шляху він зупинився, озирнувся навколо, подивився на машину, ну точно не летюча тарілка. Я стримую посмішку, кажу собі, зараз як розкаже байок.
    Підійшов, привіталися. Краще його роздивився, не старий чоловік, обличчя втомлене алкоголем, чистий одяг, видно, що дружина дбає, звичайна сільська людина.
    Пастух (П): Як справи?
    Я: Шукаємо.
    П: А що шукаєте?
    Я: Старі копійки.
    П: Тю, золото б шукали!
    Я: У вас закопане золото?
    П: Ну не в мене, але можу показати де, ну тільки скарб навпіл!
    Я: А що за золото?
    П: Золота панська карета!
    І полилася розповідь про надзвичайно багатого пана, який жив у селі до революції. Все у нього було з золота: і ложки, і ґудзики, і карету замовив собі в самому Петербурзі з чистого золота, щоб по місцевим дівчатам гонорово їздити. А бабій він був ще той, «попсував» майже усіх сільських дівчат. І, мабуть, є в нього трохи тієї панської крові, бо прабабуся гарна дівка була.
    У селі згідно карти 1855 року було близько 15 подвір’їв.
    А потім чи карета зламалася, чи він сам її розламав від нерозділеної пристрасті до його ж прабабусі-красуні, кинув біля болота, травою заросло те місце, що болотом затягнуло. Ось така історія нещасливого кохання. Розказав і пішов пасти корову далі.
    Я пішов на те місце, яке показав пастух, відкопав запчастину від трактора, посміхнувся, думаючи, який творчий потенціал пасе корови. Такі чи подібні історії я чув згодом десятки разів. Десь на третій раз мені набридло слухати, я задавав оповідачу просте питання: «А колеса у карети були теж золоті?».
    І це працювало, співрозмовник впадав в ступор, крутячи очима, ніби малюючи в уяві колеса, у нього починався творчий процес, пауза могла тривати понад хвилину. Бо людина думала, які мають бути колеса у золотої карети! У паузі я відходив і продовжував пошук, а оповідач йшов у своїх справах."

Зміст даю фото.
    Вартість примірника 200 грн. 154 стр. 220 фото.
    Доставка Нова пошта, за рахунок покупця
    Коментуйте, для придбання пишіть в приват.
    З повагою, до Вас
    Ігор Крепак (Той , хто іде по сліду)

Images:

IMG_5063.JPG
    IMG_5065.JPG
    IMG_5067.JPG
    IMG_5068.JPG
    IMG_5069 — копия.JPG
    IMG_5070 — копия.JPG
    IMG_5071.JPG
    IMG_5072 — копия.JPG
    IMG_5073.JPG
    IMG_5074.JPG
    IMG_5064 — копия.JPG
    elya, Turik11, Искатель57 та 2 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Книга для бойскаутов, 1999 год издания, на украинском языке, тираж всего 5000.
      80 грн.
    2. Книга немецкого генерала Вальтера Швабедиссена представляет собой аналитическое исследование состоян...
      120 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      продам 2-х Томну книгу Барчука С.В. "Унитарные боеприпасы" стан : новий перший Том : 519...
      2550 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      Исключительно интересная и познавательная книга для саперов и начинающих. Большая и толстая. С огром...
      950 грн.
    5. Книга - нова. Рік видання - 2016р. Перше видання. Перший том “On the Eastern Front” книги Майкл...
      3150 грн.
  3. lipovkaru

lipovkaru Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    127
    Адреса:
    Киев,Украина
    Вітаю Вас!Якщо маєте то купив би обидві частини книги.З повагою

4. Той хто іде по сліду

Той хто іде по сліду Schütze

Повідомлення:
    2
    Адреса:
    Бровари
    Доброго часу доби! Книга одна... Звичайно можна придбати... відповів вам в повідомненні....
    З повагою

5. АлексУкраина

АлексУкраина Schütze

Повідомлення:
    1
    Адреса:
    Украина
    Доброго дня. Хочу придбати цю книгу.
    Будь ласка, дайте відповідь як це зробити.
    З повагою.