Доброго вечора, шановне товариство. Пропоную в цій темі викладати технології виготовлення брикетів, рецепти та роздуми по темі. З повагою
Взяв на пробу з лігніна. Майже даром. Подарував сусідці. Смердить навіть крізь камінну топку зі склом, посадженим на герметик.
"поки що"))) Бггггг Дурних нема. Сировину вам ніхто не продасть. Або продасть по ціні, яка не оправдовує виробництва. Часи, коли сировину вивозили на звалища - минули.
На тобі небоже що мені негоже.. Сподіваюся що якщо сусідка захоче віддячити,то перед тим як прийти,пару тижнів митися не буде… Ото помститься..
Взял на пробу в лесничестве,не понравилось температуру набивают быстро и слишком и быстро перегорают.Наверное больше подойдут до перолизных котлов.
Ваш земляк, Кабан Тросниковий, повернувшись зі фронту 14/15 років, ямнзп, педалював тему гранул/брикетів. Можете спитати, що напедалював.
Я попередив, моя совість чиста. До того ж вона палить вугіллям, а я дровами. Замішала з вугіллям, аж гай гуднув як згоріло. Приходила, дякувала ))
Якщо по нашій місцевості,то тільки солома або шолуха від зернових,якщо з привозити,то тирса,але првильно сказано,ціна сировини та оренда цеху зводить нанівець усі потуги. Вигідно тоді,коли маєш свою пилораму,та територію із цехом,інакше ніяк. Або щоб пилорама була десь дуже поруч і власник тієї пилорами щоб був кум,або сват,або брат..
Так ось до чого тема… Попередження! Продажі у Курилці заборонені!!! Звісно ж,окрім мацквіча,його можна
В нашій місцевості усі лесопилки поставили собі гранулятори та гранулюють тирсу. Дехто домовився та отримував непотріб з лісосмуг - гілки, листя, подрібнював, змішував з ялинковою/сосновою та гранюлював. Фермери давно встановили собі гранулятори, солому, шелохую та інше сміття гранулюють та опалюють контори та свинарники, відмовившись від газу. До того ж солома без подрібнення у тюках скільки коштує? 30..50 грн тюк 15 кг? Можна втомитись з неї робити гранулу, навіть без оренди цеха та електрики.