Відгуки про Форти-12/14/17 під набій 9х18 ПМ

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Коронаминус, 30 чер 2021.

1. Коронаминус

Коронаминус Oberfeldwebel

Повідомлення:
    361
    Адреса:
    UA
    Доброго дня шановне панство! Хотілося б почути відгуки людей, які працюють з Фортами під бойовий набій 9х18 ПМ (також під 9/19 люгер, але такі не надходили у війська та поліцію, наскільки мені відомо). Як вони себе показують в роботі? Як вони в порівнянні з радянськими зразками? Я звертався у приватні повідомлення до декількох учасників форуму, дякую їм за надану інформацію, може ще хтось має досвід використання вітчизняних зразків? Інформації в українському сегменті інтернету кіт наплакав, певний лікнеп проводить лише шановний Каяба. Я хочу створити щось на кшталт української збройової вікіпедії, тому акумулюю загальнодоступну інформацію по вітчизняним зразками зброї від неупереджених користувачів, заздалегідь дякую.

BravoLA, akms1974 та Otryta подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Продам однозарядну гвинтівку калібра 22WMR виробництва Угорщини Lampagyar Budapest. В стволі 6 нарез...
      15000 грн.
    2. Remington 700 SP (Special Purpose) .308 Win.USA Классический безотказный проверенный годами карабин...
      75000 грн.
    3. Продам ружье Beretta 1301 comp В комплекте 2 удлинителя магазина( телескопический от Лялюк и обычный...
      75000 грн.
    4. Пружина новая, плетёная. Длинна-19.5см Диаметр по наружи-7мм Диаметр внутри-4.5мм Колич.ниток в пле...
      300 грн.
    5. Снайперська гвинтівка Haenel RS9 G29 338LM (ЛЕГЕНДАРНА СНАЙПЕРСЬКА ГВИНТІВКА НІМЕЦЬКОГО БУНДЕСВЕРУ)...
      660000 грн.
  3. Otryta

Otryta Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    48
    Повідомлення:
    3.812
    Доброго дня шановне збройове панство хочу уточнити у поліціі стоїть на озброєнні форт 21.03 під набій 9х19 люгер.Тема може і хороша,але я думаю широкого розголосу навряд чи здобуде.Головне майстерність стрілка та вміння користуватися зброєю.З повагою

Иван Скрипник, Vasco, TarASha та 6 іншим подобається це.
  4. Morgenshtern

Morgenshtern Oberfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    804
    Адреса:
    Украина
    Користував форт 14тп 9х18. Порівняно з радянськими зразками порадувала краща єргономіка, трітієві прості прицільні дозволяють швидше цілитися, що трішки підвищило точність зброї. З глушником не стріляв. Для прикладу з фортом можна на 15м балуючись стріляти по гільзах 12,7...з ПМа теж саме вже важкувато. З повагою.

Надіслано від мого S41, використовуючи Tapatalk

ak1993, Otryta, Коронаминус та 2 іншим подобається це.
  5. Коронаминус

Повідомлення:
    361
    Адреса:
    UA
    А як у нього з надійністю?

6. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    від коли там трітій з"явився?
    З ПМа ми не стріляли по гільзах 12,7, проте мій побратим весною 15го любив стріляти по гільзах від КПВТ (тоді як раз всі БТРи пристрілювали і гільз було повно навколо) десь з 25-27 кроків - чудово влучав без проблем. Єдина зміна була на тих ПМах - більш зручне руків"я від ПММ ставили.

Останнє редагування: 30 чер 2021
    akms1974 подобається це.
  7. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    В кінці 15го та 16му році це гівно видавали масово, на заміну вилученим ПБ і АО-44, в розвідку та СпП - на прицільних не було тритію і близько, хоча вони були біль зручні ніж в ПМ - крупніші.
    Перші зразки гівна з СпП (3, а потім ще 4 шт) пішли назад виробнику через 1,5 місяці (це гівно почало розвалюватись навіть без стрільби - люди холостили і працювали вправи на холодну, але чимало. Проте АО-44 і 6П9 та АПСи і ПМ все нормально витримували без поломок - якесь диво):D Говнофорт їх полагодив, але прислав папір з підписами ідіотів тамтешніх :"ці пістолети не дозволяють проводити тренування з холостінням, ними не можна холостити". Питання - нашо це гівно тоді ви продали в МО для ЗСУ на війну???

Ергономіка вкрадена у ЧЗ-75 - тому тут все ОК.

В 14му і 15 роках Форт-14 в певне спеціальне відомство видавали з запасним стволом - десь після 1-2т з пострілом вилітав ствол, тому пацани їх носили, але на задачу брали трофейні АПС/АОшки і Глоки.

Магазин на 16 - гарно, але його тре запхати в сраку тому підарасу, що його зробив, а другий магазин (1й має бути в сраці ) заставити спорядити 16 набоями не меньше 1000 раз підряд.

Влучність нормальна, до поки нема гімно-калабахи ось такої - пристрій зниження рівня звуку. З ПЗРЗП СТВ зміщувалась десь на 4-5 годин вниз на 25-30см, відносно СТВ без калабахи. Без калабахи у нас все лягало в круг 10ки на 20м.

Баланс ції "спеціальної зброї" з калабахою не вартує ніякої влучності з ергономікою, бо тоді простіще взяти АКС74уб з УС і не мучати сраку - влучність, вогнева потужність і ергономіка в рази вище ніж той мусорячій гівнофорт.

Якщо цей форт носити на чергування оперативним черговим у штабі, а залік стрільби здавати з ПМ-а - це офігенна зброя. МВС (читай вахякий міністр) на ній нормально заробляє - ну дійсно не на одніх рюкзаках красти та й не лише з ковідного фонду дерибанити.

В нових пластикових мусорів форт-12 - це була феєрія, у Києві мало не у всього взводу на стрільбах стволи пороздувало - аваков закупив партію до реформи (коли 2 грузинки робили аферу).

Ну і тепер розказувати можна, що ПМ, ПБ, АО44 і АПС - це дуже погані пістолети :D

Відео з 16го року - розвідка в захваті від форт-14
    Гучність пострілу з форт-14 + калабаха (ПЗРЗП) армійським 9х18мм гучніше, ніж АКМС стріляє УСом з ПБС-1, про АКС74уб та УС 5,45 годі й казати.

Images:

P_20161020_163731.jpg
    P_20161020_163744.jpg
    Останнє редагування: 30 чер 2021
    berger2000, 007 Стрелок, Jakes та 5 іншим подобається це.
  8. Morgenshtern

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    804
    Адреса:
    Украина
    Не захламлюйте тему) можливо не трітій, але яскравість світіння після довгого зберігання в сейфі не падає. Теж попадав, але це не показник. З пов.

Otryta подобається це.
  9. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    мені дивно, що у Вас були прицільні з підсвіткою на гівнофортах, при тому, що у профільні підрозділи ЗСУ такого не постачалось.

akms1974 та HBG подобається це.
  10. Morgenshtern

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    804
    Адреса:
    Украина
    Вони до нас (дшв) потрапили десь у 17-18 році масово..

akms1974 та Петр Сидоров подобається це.
  11. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    Може вже щось поміняли з тих пір, але спочатку вони були тільки для розвідки і спп, проте влітку 16го вже в піхоті бачив у офіцерів управління замість ПМ.
    Відео записане як раз в ДШВ - феєрична любов до них прямо стала, враховуючи що нормальну спеціальну зброю забрали (не зламалась і на заміну видали, а саме вилучили робочу надійну зброю)

akms1974 та ak1993 подобається це.
  12. Коронаминус

Повідомлення:
    361
    Адреса:
    UA
    Парень на видео говорит, что форт в общем норм, с ПБС проблемы, странно

akms1974 подобається це.
  13. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    норм, але бувають затримки ))) Просто ті хлопи по годині-дві в день ними не холостили, тому до рівня дзену СпП з Ф-14тп не дійшли.

akms1974, Коронаминус та HBG подобається це.
  14. Morgenshtern

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    804
    Адреса:
    Украина
    Не знаю. Людей які відмінно стріляють з пма бачив мало. А в бою... Загалом поганому танцору... важко одним словом) шо йому не дай)

HBG, Otryta та Петр Сидоров подобається це.
  15. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    у приват можна, щоб тут не на загал.
    Взагалі ПМ - це яскравий маркер як людина стріляє з пістолету. Пістолет нормальний (поганого не зустрів ні одного) і якщо людина правильно стріляє - результат "відмінно" по любим вправам з курсу стрільб.

berger2000, akms1974, ak1993 та ще 1-му подобається це.
  16. ak1993

ak1993 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    974
    Адреса:
    Украина г.Херсон
    Мой опыт таков: форт 12 первых выпусков- выдерживая солидный настрел работают до сих пор, нормальная металлическая рамка которая не ломается на раз два, по сравнению с пм лучше эргономика, крупные прицельные приспособления позволяют быстрее работать на коротких дистанциях. Из минусов - дебильный магазин с переходом с 2 рядов на один, более тяжёлый спуск.
    Форт 14 тп - (работал меньше всего) то же самое что форт12 но более громоздкий и тяжёлый из-за этого теряет смысл, в варианте с пбс ещё более громоздкая балалайка, пбс глушит где то 30% звука.
    Форт 17- самое уеб... Ое творение форта огромное количество брака и поломок из + только меньший вес....

akms1974, Otryta та Петр Сидоров подобається це.
  17. Morgenshtern

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    804
    Адреса:
    Украина
    Звісно. Давайте видалим весь флуд. Крім сухої інформації. Бо на форумі скільки тем захламили... бридко туди знаходити

18. Morgenshtern

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    804
    Адреса:
    Украина
    Їв всі радянські набої - нормально. Чув що були вздуті стволи. Але таке й на АПС було особисто в мене) ще чув що пззп розірвало у когось з піхоти. Чогось губляться гвинтики які тримають накладки на пістолетній рукоятці...вилікуав різьбовим клеєм. Загалом задоволений.

akms1974 та Олег Грабовский подобається це.
  19. akms1974

akms1974 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    1.695
    Адреса:
    Тайга
    Так как Форт- 17 и Форт - 14 есть в НПУ, то могу сказать, что на войну с этим оружием я бы не поехал... Особенно с 17...
    Вот 12 первых годов - совсем другое дело! Недавно нашли старичка Форт 12 9х18 2002 и притащили на стрельбы- я выпустил 6 магазинов без косяков и за целый день косяков у других стрелков не видел...
    Я очень любил свой табельный Ф-12 серии А 0017, который мне выдали в 99 году... Там даже накладки были другие (дерево светлого цвета):smile_12:

Не знаю как в ЗСУ, НО в НПУ большие проблемы с патронами... Качество патронов форт :smile_10:, а у махх теч только один + - это латунь... Два года назад полностью отказался от 9х18 махх теч для БД ибо однажды попался мега брак, а именно дна гильзы (ударник ударил по капсу и он упал во внутрь и там катался как погремушка :eek: + в патроне вообще отсутствовал порох o_O).
    У нас в подразделении табельные 9х18 2012 года ЛПЗ при условии, что они в использовании лет 8 уже без смены :D Лака на гильзе вообще уже нету :D Так что правильные пацаны носят правильный реолад на любой вкус и в том числе бронебойные...

P.S. Если нет ПБ либо АПБ, то тогда берём нормальный ПМ/АПС, меняем трубку на длинную с резьбой + пбс за 100$ + реолад 270-280 м/с = классный, реально надёжный инструмент для любой операции :smile_12:

С уважением, Сергей!

Prado, Witalij, berger2000 та 5 іншим подобається це.
  20. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    з кінця 15го жовта гільза 38го заводу в ЗСУ була лише по ничках та заначках, з весни 16го абсолютно всі стріляли зеленими 270го заводу 2002-2005 роками.
    Жодної проблеми і затримки з вини набою не бачив.

akms1974 подобається це.
  21. akms1974

akms1974 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    1.695
    Адреса:
    Тайга
    А сейчас как обстановка? У нас ЛПЗ остались только 5.45 и 7.62х39 (5.45 даже ПП есть)

С уважением, Сергей!

Prado подобається це.
  22. Tankman_htu

Tankman_htu Stabsgefreiter

Повідомлення:
    299
    Адреса:
    м. Київ
    У тривалій експлуатації форти не були, тільки брав стріляти (для розуміння ергономіки і особливостей експлуатації якщо попаде до рук). Але для себе у порівнянні з тим же АПС переваг особливих не помітив. Ну, може габарити.

А вот тепер, у світлі всього, що написано вище постає інтрига ;) - я яким буде форт-20? Таким ж лайном? Чи все-таки краще?

23. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    на 4 набоя у АПСі більше, це доволі помітно, навіть коли споряджаєш - 1 коробка не вистачає )))

24. 007 Стрелок

007 Стрелок Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    734
    Адреса:
    У Черного моря.
    Видео от Каябы.

Damanchenok та HBG подобається це.
  25. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    Масово ще зелені, 270го. Проте дуже здивувався, коли один з друзів прислав фотку жовтих 38го заводу - каже в баті ще їх трохи є, ну там я не здивований, бо в них цільовка до СГД ще була в 17му році (РАВіст правильний там був).

akms1974 подобається це.
  26. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.496
    Адреса:
    Україна
    я бачив, але тишу тре порівнювати з АО44 і 6п9 у нічній тиші - там все наочно чутно, що форт з калабахою - це гівно, що стріляє гучніше автомату з УС і ПБС-1.

Спеціальна зброя совку має спеціалні стволи, наприклад раджу порівняти АО44 і АПС - там все видно, а у форта - одна трубка.

akms1974 та 007 Стрелок подобається це.