Вибір карабіна 223

Dieses Thema im Forum "Вогнепальна зброя та боєприпаси" wurde erstellt von Олександр Яцюк, 1. Dez. 2025.

1. Вітаю! Потрібна експертна порада. Захотілось мені карабін в 223 rem для тренувань, в середньому ціновому діапазоні, і на разі не можу вирішити що саме придбати. Основні критерії - точність, надійність. 20% полювання, 80% полювання на папір, з можливістю вкладатись в 0,5 МОА
    Cz 600
    Tikka t3 lite
    Howa 1500
    Remington 700
    Mauser m18

akms1974 gefällt das.
    1. (в наличии 4 шт.)
      Стоїть БЛІЦ ціна (в ціні вже врахована комісія аукціону ) - НЕ ТРЕБА чекати закінчення терміну, можн...
      955 грн.
    2. AR15 Bolt Carrier Group Rehab Kit—5.56(Груповий реабілітаційний набір болтотримач AR15—5.56). Реабі...
      2050 грн.
    3. Пяти зарядный магазин оригинальный Sauer для моделей 100, 101 совместим с Mauser M12, M18. В калибра...
      2500 грн.
    4. (в наличии 6 шт.)
      Отличительные особенности: Сделан из титанового сплава , почти на 50% легче, чем другие ударники; Дв...
      1100 грн.
    5. (в наличии 2 шт.)
      Geissele SD-3G Super Dynamic 3 Gun УСМ призначенний для скоростної стрільби, швидких сплітів, також...
      18870 грн.
  2. 50_Reichsmark

50_Reichsmark Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    2
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    2
    Якщо хочеться болтовик, беріть в 308

3. Та з моїми настрілами буде трохи накладно, доросліший карабін буде в 6,5 крідморі. З Пов

akms1974 gefällt das.
  4. АМАРОК

АМАРОК Stabsfeldwebel Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    40
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    81
    Cz 600 +++
    Tikka t3 lite ++
    Mauser m18 ++

gheka und akms1974 gefällt das.
  5. А як нові чізи по надійності? Бо десь в просторах натикався що там алюмінієві ресівери, і не дуже зручний запобіжник, цікаво було б думку власників послухати, ще дуже сподобалась 527 ебоні едішн та 527 тамбхол

akms1974 gefällt das.
  6. АМАРОК

АМАРОК Stabsfeldwebel Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    40
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    81
    Cz 600 не хуже тики и маузера, а может и лучше.....

gheka und akms1974 gefällt das.
  7. Максим Каммерер

Максим Каммерер Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоты
      на продаже:
    7
      проданные:
    0
    Маузер - пять плюсов
    CZ как не крути, а младшим братом будет.
    Хотя, ради экономии денег стоит посмотреть и на него

Ремингтон не надо - там хлипкая поверхность взвода курка

akms1974 gefällt das.
  8. Чз молодший брат, але гвинтівок трохи не того рівня) є сумніви що в м18 зберізся той запас та й матеріалів виконання… все таки різниця в ціні між старшими братами в декілька разів… та й жодної високоточної платформи на їхній базі не зустрічав… саме це й викликає сумніви.

akms1974 gefällt das.
  9. crescente_anethum

crescente_anethum Stabsfeldwebel

Молодший брат це в чому ? Хіба що в тому коли був заснований? А так то маузер там одна назва залишилася. Я не кажу що вони роблять погані гвинтівки, ні - насправді хороші, але вони не чим не виділяються з поміж інших вже. Немає вже того знаменитого маузеровського затвора, бо він дорожчий у виготовленні. А CZ із усіма придбаними нею компаніями точно входить в топ 10 виробників цікавлячої нас продукції.
    Мене теж турбує алюмінієвий ресівер CZ600 ...але з іншого боку я не інженер, на відміну від конструкторів CZ...та і у 223 я думаю алюмінієвий ресівер буде служити довго і щасливо, запирання то всеодно на муфту ствола як в АR, віддачі сильної немає...не бачу проблем особливо для 223.

Не памятаю що там по сумісності у якого виробника, але при виборі гвинтівки сьогодні я не в останню чергу звертав би увагу на доступність шассі до неї і можливість живлення магазинами AICS та на спуск, от у Рема його міняти доведеться 100%, а у інших треба дивитися чи достатньо там регулювань.

10. В тіки доведеться міняти пружинку, +- 1200 грн, в чз 600 спуск регулюється шестигранником на 4 положення, мінімум 600 грамів, якщо пошаманити думаю можна на 280-300 підлаштувати. А шассі що на тіку, що на чезу з ховою є))) але хови зараз в 223 не возять, тому вибір між чз та тікою) або ще пару безсонних ночей і з затягнутими штанами блайзер вийде

akms1974 gefällt das.
  11. Максим Каммерер

Максим Каммерер Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоты
      на продаже:
    7
      проданные:
    0
    Ну, це вже особисті смаки. Особливо 300 грамів.

12. В блейзера Р8 спуск в режимі AZTL 250 грамів, для полювання на папір просто бомба)

akms1974 gefällt das.
  13. crescente_anethum

В природі є чи в Україні є?

14. На тіку і хову - в Україні, на чезу масмаркета не зустрічав, але думаю умільці роблять

15. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Маю спуск 100+ г. Чудово працює. Стрілав з гвинтівки зі спуском 30г - бімба! Але для полювання чи PRS краще мати 400+г. так безпечніше.

16. Там два положення, базове 600 гр та aztl 250 гр переводиться в секунди

17. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Думаю SA riflestock може зробити на дорослу чізу.

18. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Особисто я брав би тікку. Їх значно більше, на них є тюн та шассі.

19. crescente_anethum

я мабуть теж...якби жабу переборов яка згодна тільки на ціну на ругера))) Тікка за 93 350 (з мисливським контуром і 20дюймів ) або за 95 850 (важким контуром і 23,5 дюйми) без знижки вже в шассі.

20. kajaba

kajaba Hauptmann

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3