Доброго дня, шановні камради. Знаю, що у нас на форумі є серйозні знавці велотехніки. Можливо, хтось зможе визначити марку велосипеда? Був в комплекті з військовим багажником Pаllas. Хочу відновити максимально достовірно, але не знаю, якого шильдика до нього шукати. Велосипед має цікаві для мене особливості - виступи на задній вилці під хомути багажника, на багажнику поздовжні полоски не плоскі, а напівкруглі (вперше такі бачу на палласах), клеймо справа під сидінням - М32 (рік?). Клейма з номерами також є на рамі під кареткою і зліва під сидінням. На деталях каретки - клеймо 42 року. Знайомий "веломаньяк" стверджує, що рама довоєнна. Можливо, і 32-го року. Якщо хтось стикався з подібними - прошу висловитись. Фото додаю поки такі, якщо потрібно - добавлю ще. Наперед всім вдячний.
Приветствую. Без шильда наверно не определить марку. Велик однозначно старый, возможно довоенный. М-32 не похоже на год, может модель?
Фото от сюда: http://livinghistory.ru/topic/49294-velosiped-tozhe-tekhnika/page-2 На первом фото багажник похоже как у Вас.На втором фото крепление под фару и "звездочка".
Дякую, але за зірочкою і за багажником ідентифікувати марку неможливо. З тієї причини, що такими багажниками комплектувались велосипеди різних марок, які призначались для війська. І цивільні, і військові. Зірочки такої форми теж зустрічаються в багатьох виробників. Та й мінятися могла в польових майстернях неодноразово.
Ви все вірно аргументували - марку можна визначити тільки за шильдиком, а так... скільки виробників, стільки і варіантів.
А случайно на месте крепления шильдика не остался какой-нибудь оттенок чтоб знать его конфигурацию,выгоревшая краска или ещё что нибудь.Я думаю если Вы замеряете расстояние отверстий между креплением шильдика,это сузит круг поиска. Только что замерял от "Meister" 60мм(+-2мм).
Добрый день. Извините,немного не по теме интересует также информация по стариным велосипедам . Восстанавливаю велосипед CZ. Кто может подсказать ,где есть информация по запчастям,и советам... Заранее благодарен!
Гадаю, це мадярський Чепель М43 часів війни. З німецькою кареткою і багажником. Шукаю підтвердження свого припущення, але інформації в доступному вигляді мало. Угорської мови я, на жаль, не знаю.
Вы можете открывать венгерскоязычные сайты посредством Гугл Хрома, он вам переведет на понятный язык.