Був хороший осінній день,і трохи вільного часу, і я вирішив присвятити його улюбленому хоббі. Знахідки скромні ,але для мене приємні, Порадувала половинка жетона вермахту,також ганс-зажигалка. Відкопався також пламегас MG-42, правда сохран не дуже, кришечка від гансфляги (якраз бракувало) ну і антуражний стакан від фляги, попався цікавивий патрон 9 мм,з кулею ніби зі срібла. День пройшов досить продуктивно
Попався цікавий бакелітовий пенальчик, стоїть дата 1942 і клеймо виробника, всередині якийсь білий порошок ,що може бути?
Хороший выход! Вот реанимировать зажигалку наверно будет проблемно,вторую часть чехла так просто не снять,она прикипела к корпусу конкретно!
Копнули , сохран действительно радует. Дульце гильзы от ПТР (или это не она?) на первом фото интересное, такого не встречал...
Гільзи 12.7 мм. ( авіація УБ ), на тюбиках напис Borsalbe, що за медикамент був ? І ще допоможіть розшифрувати жетон там напис : IV Feldpell J.R. 242 3 komp Np 5 0
А патрон с блестящей пулей явно не 9х19 мм... Без линейки выложено, но рискну предположить, что это 9х17 мм... Да и пуля не оцинкованная... Не покрывались пули цинком...
Патрон дійсно менший за 9х19 мм ,значить 9х17 мм, маркування 9mmK FN 40 , чим ж покрита куля? вона так і блистіла на лопаті, я нічим не чистив, тільки помив водою
Вирвався на природу трохи провітритися,порадував знак .але потім розчарував ,земля пожаліла метал, але важкі лісовози зробили свою чорну справу ,зліва футлярчик для сірників чи ні ?скромно,але що є то є
Підкажіть по девайсах на 4 фото зліва футлярчик для сірників чи ні ? Від чого кришечка зправого боку з якоюсь вирізьбленою багатокутною зіркою ? пряжечка в центрі фото з залишками шкіри, від чого ?