Шановне панство, прошу висловити свою думку, скільки коштує такий малий? Вальтер 9, наскільки я зміг його впізнати в інтернеті. вальтер 9 – Пошук Google https://www.google.com/search?q=вал...bih=600&biw=960&prmd=ivn#imgrc=PYOkeghTf2PvyM
Заздалегідь вибачаюсь, дуже блікує бо похрамований, завтра спробую при денному світлі зробити фото написів на затворі. Ще питання , це його рідне виконання в хромі, чи це вже хтось красоту наводив? Ця річь із приватної колекції, думаю як би не скрутне становище ми би цю річ зараз не обговорювали...
Бачив прямі нарізи у Менц Ліліпут, а у Вальтера - вперше. По ціні. 800 дол. - це даром, але дорожче 1500 навряд чи дадуть.
На мою думку, улетит в момент! Я уже,,слюни пускаю’’… в коллекцию,самое то! Те кто коллекционирует ,,жилетники’‘ , оторвет!
Прямі - це прямі. Тоб-то куля не набирає обертів, або , грамотно кажучи, з твістом нуль. Таке буває на коротишах. Подивіться на п'яте фото зрізу ствола. А ще краще, попросити ТС зробити фото ствола на "просвіт". Двічі тримав такі в руках. Один раз це був точно такий нікельованій з білою ручкою Ліліпут, другий раз - малюк під 22ЛР. А ще раніше бували мисливські штуцери або трійники з прямими нарізами. Вік живи- вік вчись.
як на мене, то вони мають півоберта, може Вам так здається, бо довжина трубки маленька.... фото будуть завтра при денному світлі! як на мене то взагалі не бачу сенсу у прямих нарізах...... бо наріз сам по собі зроблен щоб придавати кулі обертального маменту щоб була стабілізація при польоті, простіше кажучі, щоб не кувиркалась, а прямий наріз що дає? яке його призначення?...тільки додає тертя та тормозить кулю у стволі...краще тоді гладкий свол.... це суто моя думка, а я не фахівеец в цій справі!
Доброй ночи, мое мнение гарантировано 1200-1300, но и 1500 не исключаю. как сказал камрад Афил -1000 это чтоб не глядя. аппарат сам по себе редкий, а в таком исполнении вообще! Но надо делать поправку на сегодняшний дефицит денег у народа. Я себе сейчас позволить себе такого не могу. Раньше бы забрал не торгуясь..!!
Ну,тут вже я дозволю собі з Вами не погодитися,адже крім надання кулі обертального руху,нарізи покликані ще й забезпечити повну обтюрацію,тобто запобігти прориву порохових газів попред кулі,що просто неможливо досягти у гладкоствольній зброї.Вивчайте матчастину. З повагою.
Жоден раріз не забезпечує повну обтюрацію і навіть навпаки, чим вищій наріз (чи глибший) тим більш висака верогідність прориву газів, бо матеріал з якого зроблена куля (а вони майже усі зараз оболонкові) не на стільки пластичний щоб разплескастись до повної обтюрації. А ось у гладкостволі повну обтюрацію забезпечує пиж, який робиться з мьякого матеріалу!!! Вивчайте мат часть! З повагою. Додаткові фото, як бачите, нарізка не пряма, оберт трохи є.
Якісні фото все з'ясували. Нарізи таки спіральні , але з незвично малим твістом. Твіст такий, що капець. Є думки, чому так, але прибережу. ПотрІбно буде поправити корону (фаску) на дульному зрізі. Там щось покоцане , можливо сталевим шомполом. Потрібно з'ясувати, чи він з народження був хромованим, чи вже потім хтось прикрасив, тому що під хромом видно коцки і царатини, і надписи сильно заполіровано (якщо порівнювати з фото аналогічних хромованих Вальтерів). 2-ТС Більше не виставляйте фото, ніякої кави не вистачає слюні запити. Язика стер облизуючись. Достатньо покопатися в літературі і з'ясуете, що нарізна зброя з'явилася приблизно в 15 столітті і це були саме прямі нарізи, нарізи закручені з'явилися пізніше. Раніше майстри не знали, що нарізи тільки "тормозять кулю". В мисливській зброї (тоб-то в стволах великого діаметру) нарізи зустрічалися ще в минулому столітті. Десь пару років тому чи на Рейберті, чи на мисливському форумі продавали такий штуцер. Сам не бачив, але в літературі пишуть, що і зараз роблять такі і ця сверловка називається Wadlock. Неначеб-то прямі нарізи підвищують швидкість кулі (ну для чогось в 15 столітті їх почали робити), тому що куля гальмується = підвищується тиск = вища швидкість. Це як в звичайному патроні - чим тугіше завальцюєш заряд, тим більша швидкість.
Раніше майстри не вивчали СОПРОМАТ, збільшена площа прилягання збільшує тертя.... Смайликів чомусь в мене немає, хтів додати... з повагою!
Щось мені підказує, що і Ви не вивчали (і я не вивчав, але не думаю що наука про міцність деталей сильно впливає на балістику). Пиж-отюратор теж збільшує тертя і збільшує швидкість. Але давайте питання балістики (яку я вивчав в ВУЗі) перенесемо на інші теми, не будимо засмічувати. Я ще раз повторю , я тримав в руках з прямими нарізами МенцЛіліпут (Як близнюк з цим Вальтером) і якийсь 22 ЛР.
Очень заинтересовался данным вопросом, залез в интернент , а там пишут что прямые нарезы были придуманы мастерами чтоб там скапливался нагар от пороха, который при интенсивном использовании оружия в бою или на охоте затруднял заряжывание оружия, учитывая что пороха тогда были дымные то нагара было много и никак не связывали это с кучностью или дальностью !!! Пишут что использовали как при пуле так и при дроби, и только потом когда эксперементировали с формами нарезов, придумали винтовые и заметили полезные свойства и стали их изучать и развивать. Но по традиции стволы с прямыми нарезами выпускают и по сей день! Так что ТопикСтартер ПРАВ! Извините за флуд в теме оценки!!