Українські бронеавтомобілі

Тема у розділі 'Військово-історична мініатюра', створена користувачем Правник, 19 бер 2024.

1. Правник

Правник Obergefreiter

Масштаб 1:50 Модель взято з сайту Українського інституту національної пам'яті. Остін 2-ї серії "Черник"

Images:

IMG_20240319_230318.jpg
    IMG_20240319_230331.jpg
    Otto_Kester, YVS, Norman2 та 2 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Немецкий лёгкий танк Pz.Kpfw. II пластик сам делал фирма производитель не помню Уважением
      1400 грн.
    2. Гном воїн - ідеально деталізована модель для вашої колекції або як вражаючий акцент у вашому інтер&#...
      230 грн.
    3. Представляємо вам елегантну мініатюру Легіонер з білої міді! Цей вражаючий солдатик вагою 19 грам ви...
      240 грн.
    4. Набор солдатиков "Индейцев", пр-во Донецкий завод игрушек (ДЗИ) (УССР) Количество - 7шт. (...
      260 грн.
    5. Солдат снайпер второй мировой. Пластик жосткий. Высота 135 мм Состоянии по фото
      99 грн.
  3. Правник

Правник Obergefreiter

Моя переробка попередньої моделі. Масштаб 1:50 Остін 3-ї серії "Петлюра"

Images:

IMG_20240319_230357.jpg
    IMG_20240319_230406.jpg
    IMG_20240319_230428.jpg
  4. Правник

Правник Obergefreiter

Масштаб 1:50 Моя переробка моделі з серії "Бумажные танки". Гарфорд-Путилов "Гайдамака"

Images:

IMG_20240319_230510.jpg
    IMG_20240319_230524.jpg
    IMG_20240319_230546.jpg
  5. Правник

Правник Obergefreiter

На черзі - Остін 2-ї серії "Отаман Коновалець", Остін 3-ї серії "Швидкий" та Гарфорд-Путилов "Громобой"

YVS подобається це.
  6. Правник

Правник Obergefreiter

Масштаб 1:50 Модель взято з сайту Українського інституту національної пам'яті. Пірлесс "Отаман Мельник"

Images:

IMG_20240319_230209.jpg
    IMG_20240319_230220.jpg
    IMG_20240319_230240.jpg
    Otto_Kester, YVS, KADDETT та ще 1-му подобається це.
  7. Правник

Правник Obergefreiter

Масштаб 1:50 Моє перефарбування моделі, яку взято з сайту Українського інституту національної пам'яті. Остін 2-ї серії "Отаман Коновалець"

Images:

IMG_20240324_233117.jpg
    IMG_20240324_233129.jpg
    IMG_20240324_233139.jpg
    IMG_20240324_233148.jpg
    Otto_Kester, YVS, valerka та ще 1-му подобається це.
  8. Правник

Правник Obergefreiter

Масштаб 1:50 Моя переробка моделі, яку взято з сайту Українського інституту національної пам'яті. Остін 3-ї серії "Швидкий"

Images:

IMG_20240324_233223.jpg
    IMG_20240324_233234.jpg
    IMG_20240324_233203.jpg
    IMG_20240324_233244.jpg
  9. Правник

Правник Obergefreiter

Масштаб 1:50 Моя переробка моделі, яку взято з сайту Українського інституту національної пам'яті. Остін 1-ї серії

Images:

IMG_20240324_233014.jpg
    IMG_20240324_233033.jpg
    IMG_20240324_233052.jpg
  10. Правник

Правник Obergefreiter

Шановне товариство! Завантажую перший (пробний) випуск свого електронного видання "Капрал", що присвячений паперовим моделям бронетехніки, та містить не лише розгортки моделей панцирників Остін 3-ї серії (вони ж Austin М1916), а й невеличкі історичні довідки, проілюстровані історичними світлинами. У першому номері цього не дуже регулярного видання ви знайдете:
    Декілька цікавих історичних фактів про експлуатацію панцирника в 10 державах та воєнних рухах.
    Коротку історичну довідку про явище Фрайкорів.
    Короткий опис першої совітсько-фінської війни.
    Розгортки 23 панцирників у масштабі 1:50.

Вкладення:

gantz, valerka та YVS подобається це.
  11. YVS

YVS Oberleutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.666
    Вітаю.
    Дякую за виконану роботу і розвиток паперового моделізму в Україні!!!
    Але є декілька питань та зауважень.
    1) Судячи з фото готових зразків, це початковий рівень? Чи будуть моделі більшого рівня складності з деталіровкою та внутрішнім компануванням?
    2) Чому вибрано масштаб 1:50? Провідні фірми друкують свої моделі БТТ в масштабі 1:25, інколи 1:16.
    3) Для успішного анонсування нового проекту, бажано викладати фото завершеної моделі та більш акуратної поклейки.
    4) Судячи з власного досвіду, не всі зможуть правильно роздрукувати модель з розгортки, що вплине на постійні нестиковки, незадовільний результат, та втрату зацікавленості до паперового моделізму.
    В будь якому випадку, щиро бажаю Вам успіхів в провадженні гарної справи - електронного видання "Капрал"!

Правник, Otryta, KADDETT та 2 іншим подобається це.
  12. gantz

gantz Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    35
    Повідомлення:
    3.596
    Адреса:
    украина сумы
    для початку непогано,але інструкцію по складанню,все ж таки, треба додати.

Правник та YVS подобається це.
  13. Правник

Правник Obergefreiter

На жаль, інструкції не було і в оригіналу. Є лише відео від Інституту національної пам'яті та ентузіастів на ютубі

gantz подобається це.
  14. Правник

Правник Obergefreiter

1) Дякую за ваші теплі слова. Моделі на фото більш примітивні, ніж моделі на розгортках. Я спочатку клеїв перший варіант, а потім, за отриманим досвідом допрацьовував розгортки.
    2) Розгортка від УІНП, на якій я базував свої М1916, спочатку і була у масштабі 1:25, але я зменшив її для економії місця на полиці).
    3) Зроблю все, що в моїх силах.
    4) Особисто я друкую розгортки у фотоательє, оскільки мій принтер, що бачив ще Майдан, вже дихає на ладан.

YVS та gantz подобається це.
  15. Правник

Правник Obergefreiter

Шановне товариство! Висловлюю щиру вдячність за ваш відклик, поради, конструктивну критику та побажання успіхів. Мені дуже приємно, і це однозначно мотивує мене покращувати якість вироблюваного мною контенту. На жаль, в цьому випуску я не зміг врахувати всі ваші побажання, але вже в наступному випуску вони будуть враховані.
    Відтак завантажую другий випуск свого електронного видання "Капрал", що присвячений паперовим моделям бронетехніки, та містить не лише розгортки моделей панцирників Остін 2-ї серії (вони ж Austin М1915), а й невеличкі історичні довідки, проілюстровані історичними світлинами. У новому номері цього не дуже регулярного видання ви знайдете:
    Декілька цікавих історичних фактів про експлуатацію панцирника в 6 державах та воєнних рухах.
    Коротку історичну довідку про захоплення панцирників Austin М1915 болгарськими військовиками та фальсифікації цієї події в звітах російської імператорської армії.
    Короткий опис першої совітсько-української війни.
    Розгортки 16 панцирників у масштабі 1:50.

Вкладення:

YVS, gantz та Otto_Kester подобається це.
  16. Правник

Правник Obergefreiter

Доброго дня, шановне товариство! З урахуванням ваших побажань було укладено вже третій випуск електронного видання "Капрал", що присвячений паперовим моделям бронетехніки, та містить не лише розгортки моделей панцирників Остін 1-ї серії (вони ж Austin М1914), а й невеличкі історичні довідки, проілюстровані історичними світлинами. У новому номері цього не дуже регулярного видання ви знайдете:
    Декілька цікавих історичних фактів про експлуатацію панцирника в 7 державах та воєнних рухах.
    Коротку історичну довідку про історію створення компанією "Austin Motor Co" панцирників "російської" схеми - власне моделі М1914.
    Короткий опис совітсько-польської війни.
    Розгортки 14 панцирників у масштабі 1:50.

Вкладення:

gantz та YVS подобається це.
  17. gantz

gantz Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    35
    Повідомлення:
    3.596
    Адреса:
    украина сумы
    ви молодець.історію українських визвольних війн потрібно популяризувати.нажаль,це роблять окремі особистості, а повинна бути днржавна політика.

Правник та KADDETT подобається це.
  18. Правник

Правник Obergefreiter

Дякую за Ваші слова. На превеликий жаль Ви праві і популяризація епохи суто Української державності початку 20-го століття як такої, на основі якої можна розбудовувати український національний міф, фактично не цікавить політичне керівництво України. Тому ми маємо робити для цього вдвічі більше, якщо ми не хочемо відстати у важливій справі патріотичного виховання суспільства

KADDETT подобається це.
  19. YVS

YVS Oberleutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.666
    Популяризація популяризацією, але здається мені, що спочатку треба залучати дітей та підлітків до паперового моделізму, тоді буде зацікавленість історією.
    Треба брати приклад з Польщі, вони вже все придумали до нас. Там п'ять чи шість видавництв з усім спектром моделей, від дитячих/початкових, до серйозних професійних. Там працюють клуби, постійно проводяться конкурси, виставки, якісь заохочення, оновлюється асортимент, аксесуари, інструмент та матеріали, тощо.

KADDETT та Правник подобається це.
  20. Правник

Правник Obergefreiter

Моє перефарбування моделі панцирника Руссо-Балт тип С, що на 10 жовтня 1918 року знаходився у Вінниці у складі 2-го бронедивізіону:
    "...2 бронедівізіон ... 10 жовтня нараховував 2 бронеавтомобіля «Джеффері» і 1 бронеавтомобіль «Руссо-Балт», причому останній ремонту не підлягав..."

Images:

IMG_20240603_210458.jpg
    IMG_20240603_210506.jpg
    IMG_20240603_210515.jpg
    IMG_20240603_210522.jpg
    Otto_Kester подобається це.
  21. Правник

Правник Obergefreiter

Доброго дня, шановне товариство! З урахуванням ваших побажань було укладено вже третій випуск електронного видання "Капрал", що присвячений паперовим моделям бронетехніки, та містить не лише розгортки моделей панцирників Остін 1-ї серії (вони ж Austin М1914), а й невеличкі історичні довідки, проілюстровані історичними світлинами. У новому номері цього не дуже регулярного видання ви знайдете:
    Декілька цікавих історичних фактів про експлуатацію панцирника в 7 державах та воєнних рухах.
    Коротку історичну довідку про історію створення компанією "Austin Motor Co" панцирників "російської" схеми - власне моделі М1914.
    Короткий опис совітсько-польської війни.

Вкладення:

KADDETT подобається це.
  22. Правник

Правник Obergefreiter

Доброго дня, шановне товариство! З урахуванням ваших побажань було укладено вже четвертий випуск електронного видання "Капрал", що присвячений паперовим моделям бронетехніки, та містить не лише розгортки моделей панцирників Гарфорд-Путилівець, а й невеличкі історичні довідки, проілюстровані історичними світлинами. У новому номері цього не дуже регулярного видання ви знайдете:
    Короткий опис польсько-української війни, війни за незалежність Латвії та бойових дій на далекосхідному фронті Громадянської війни в росії.
    Розгортки 16 панцирників у масштабі 1:50.

Вкладення:

gantz подобається це.
  23. Правник

Правник Obergefreiter

Змінено.
    Мною встановлено, що панцирник "Мазепа" є не "Ланчестером", а "Вайтом"

Images:

1429514049_white_2.jpg
  24. Правник

Правник Obergefreiter

Моя переробка моделі гарматно-кулеметної версії панцирника Ланчестер, що наприкінці травня 1918 року знаходився у Києві у складі 2-го бронедивізіону колони Овчаренка:
    "...В кінці травня даний бронедивізіон перебував у Києві і мав один справний бронеавтомобіль - «Ланчестер»..."

Images:

IMG_20240727_215557.jpg
    IMG_20240727_215613.jpg
    IMG_20240727_215623.jpg
    IMG_20240727_215634.jpg
    IMG_20240727_215644.jpg
    IMG_20240727_215655.jpg
    Otto_Kester, YVS та gantz подобається це.
  25. Правник

Правник Obergefreiter

Доброго дня, шановне товариство! З урахуванням ваших побажань було укладено вже п'ятий випуск електронного видання "Капрал", що присвячений паперовим моделям бронетехніки, та містить не лише розгортки моделей панцирників Ланчестер, а й невеличкі історичні довідки, проілюстровані історичними світлинами. У новому номері цього не дуже регулярного видання ви знайдете:
    Короткий опис Червневої офензиви 1917 року, також відомої як "наступ Керенського".
    Опис бойового шляху бельгійського панцирного дивізіону АСМ на теренах сучасної України.

Вкладення:

Otto_Kester, Шкоут та gantz подобається це.
  26. Правник

Правник Obergefreiter

Моє перефарбування моделі кулеметної версії панцирника Ланчестер з зафарбованими розпізнавальними знаками. Такі панцирні авта діяли в складі Панцирного дивізіону англійського адміралтейства на теренах Галичини у 1917 році.

Images:

IMG_20240811_163530.jpg
    IMG_20240811_163520.jpg
    IMG_20240811_163507.jpg
    IMG_20240811_163454.jpg
    Otto_Kester та gantz подобається це.