Давно була така маленька мрія-поставити на поличку або хоча б потримати в руках справжнього рогача...розумію що на просторах інтернету їх останнім часом розвелося дуже багато,але за біль-менш нормальний шолом заплатити 1000 грн. я не маю можливості...довелось чекати і надіятись на бюджетний варіант...дочекався! В реставрації досвіду нуль тому і поталанило купити "кицю в торбі","грунтований шолом" виявився ржавою фольгою в незрозумілій сірій субстанції,після очистки і прозріння,розпочались потуги... За результат прошу не пинати сильно,перша спроба і тим паче не з найлегших,цікавить загальна думка стосовно кінцевого результату ну і питання кольору... ПС:шагрень заберу,а при денному світлі фото зробити немаю змоги. З повагою.
Мені особисто результат подобається! Стільки труда! Зачет! Ще б застарити гарно і поставити правильний підшлемник...
Хорошо получилось,как для первого раза. Согласен с камрадом Артурчик насчет застаривания и подшлемника
Камрад , для первого раза наружная сторона шлема сделана даже очень не плохо . Но в будущем , вам надо обращать внимание на мелочи .Наружный вальц , у вас забит шпаклом . То есть ещё надо дорабатывать его . А так же ,хотелось бы взглянуть на внутреннюю сторону шлема . Я так понимаю , что по внутрёнке у вас проблемы ? В целом , при доработке колпака , должен выйти отличный результат .
Постаралися на славу. Але є недопрацьовані елементи. На рахунок наложення шпаклівки в місцях вальцу погоджуюся з камрадом фандік. Ці місця надають касці оригінальну форму. При чім на козирку щей виконують не мало важну роль. (при дощі каплі не капають на очі а розтікаються в сторони). Як на мене ще не пізно все виправити, стільки працювали не для того щоб получилося аби що. По покрасці,думаю потрібно старити або робити польовий перекрас. На заводських шоломах фарба не могла так лежати (на фото). . . . И последнее вопрос к знающим. Давно присматривался к шлемам данной модели. Серьга ставилась на первую мировую или это ремонтный вариант, переделка ?.
Шолом ремонтний на Другу світову війну . Скобу почали ставити з 30х років якщо не помиляюсь. Всі ремонтовані в Угорщині рогачі , незалежно від моделі отримали назву 15 М. rohamsisak.
Приветствую! Вопрос ,наверное,по скобе?? Скоба появилась на реюзных рогачах с появлением венгра М37(35М)..Также на некоторых рогачах заменялись рога на люверсы М37. (Фото) =Hetzer=випередив)))
Всім дуже дякую за увагу до теми! Стосовно вальцу-так,потрібно було б краще його виділити,але чесно скажу навіть не знав яким він повинен був виглядати і боявся перестаратись. Нутрощі шолому-в дуже плачевному стані,якщо знадвору ще вдалось щось вишпаклювати то зсередини навіть не хотів бо тоді загальна товщина шолому була 2см...з підшльомником і на поличці ситуація трошки зміниться. По шагрені і зістарюванню-все в процесі!Просто перед зістарюванням хотів почути думки вельмишановної громади стосовно кольору. Всі догани прийму і старатимусь краще,з повагою до всіх
Да нормальная у вас шлпа . Сделать можно без проблем внутреннюю часть шлема . Вы просто немного всё усложняете .