Добро дня всім. Цікавить Ваш досвід користування пістолетами ТТ та ПМ (саме досвід, а не теоретичні роздуми на тему) користування цими двома пістолетами і які, на Вашу думку, переваги одного з варіантів. Чіткого призначення не можу описати - поки що носити з собою як табельний, а далі.... війна по різному може розвиватись... Якщо вже була схожа тема, підкажіть адресу. Звичайним пошуком не знайшов. Дякую всім учасникам діалогу.
Пм, тт гарний пістолет але немає запобіжника( Це головний його мінус. В штанях точно носити не безпечно. Виробник пише що з патронником в патроні носити його заборонено.
Чуть зводиться курок і пістолет стає на запобіжник. Не такий надійний як у ПМ, але ж він є. Ну і щодо використання пістолетів на сучасній війні, тут головне його не прогубити. Це війна дронів і ракет, а не пістолетів.
Невже так і пише ? Як на мене,то перевага ТТ у порівнянні з ПМ,це сила пострілу та легкість заміни ствола у разі необхідності,більше переваг немає.
Є,зупиняюча дія кулі,в пм краща,компактніший,є нормальний запобіжник,немає дефіциту набоїв,простіший в розбиранні для чищення,але пістолет зараз мало актуальний.
Так і пише - заборонено носити патрон в патроннику зі стравленим курком - тиск на курок - постріл. Так такий запобіжник є, але якщо не носити пістолет у штатній кобурі - він може знятися самостійно об спорядження. Ще у радянській артмії до ДСВ - рекордсмен по не обережним пострілам, почитайте Вікіпедію. Югослави здається випускали свій тт з запобіжником як у пм але у іншому місці біля пістрлетної рукоятки. У військах зараз немає ні 9*18 ні 7,62*25.
Доброго дня,згоден з камрадами,динаміка війни змінилась і зараз на першому місці аеророзвідка,арта,авіація.Сам довгий час мав справу із пістолетом тт так і з пм,одне можу сказати по надійності пм краще та й в обслуговуванні більш простіший і пролюбити магазин як у тт набагато важче.Так що ще один плюс в бік ПМ.З повагою
Пистолет не имеет предохранителя как отдельной детали, его функции выполняет предохранительный взвод курка. Для снятия курка с предохранительного взвода нужно взвести курок. Чтобы поставить взведённый курок на предохранительный взвод, его сначала нужно спустить, придерживая его и нажимая на спуск. Для постановки спущенного курка на предохранительный взвод нужно немного отвести курок назад. После этого будет заблокирован спуск и затвор, а курок не будет касаться ударника. Это исключает возможность выстрела при падении пистолета или случайном ударе по головке курка. Носить пистолет с патроном в патроннике со спущенным курком запрещено, так как при воздействии на спущенный курок, например, от удара при падении, может произойти выстрел
Не обовязково. Мій дід був ледь не застрелив свого комвзводу. Лежим, каже, в холодочку на траві, щось там говоримо, потім він витягає свій ТТ і кидає мені - почисть. Я, каже, теж розслаблено, беру, витягаю магазин, натискаю на гачок - і куля може в сантиметрі від голови взводного пролітає
+1 Пістолет на війні майже не потрібен... ПМ зручніше для носіння - це головне. До ПМ усі звикли вже, він як дружина, з якої вже 30 років разом. Спробував постріляти з ТТ - три затримки, з ПМ ніколи цього не було. До пістолета також звикаєш. Є CZ 82, який краще ПМ, але його неможливо поставити на запобіжник, та носити, як ПМ, зі спущеним курком. Можливо включити запобіжник лише зі зведеним курком, що незвично і лякає після ПМ. Ось що пишуть: "Во включённом состоянии предохранитель блокирует затвор и шептало, что позволяет безопасно носить пистолет с патроном в патроннике и даже со взведённым курком. Модель CZ 82 снабжена также автоматическим предохранителем, позволяющим курку нанести удар по бойку только при полностью выжатом спусковом крючке."
Власний досвід. ПМ носив більше 15 років, ні разу не використовував, навіть не витягав із кобури. Зручний в носінні, не великій не важкій. Але це без досвіду використання по хомо. Колега із дружньої контори носив АПС, теж не використовував. Не зручно. А одна знайома жіночка носила Наган. Всі просили помацати. Думаю що нічого не змінилося і зараз на війні пістолет не використовується. Тож якщо не плануєте воювати з пістолетом то краще ПМ.
Та носіть що хочете, що більше подобається чи до чого можна нарішати патронів, щоби порозважатися) Ті хто каже з пекалем не воюють: поссони, а ви бачили хоть одного офіцера чи макс головного сержанта (кому по штатці можна пеколь) в окопах десь ближче 3–Ї лінії?? Бо я скільки тут воюю не довелось
У військах - дефіцит патронів. В магазинах - є, ось, наприклад, по 17.5 грн військовим: https://ibis.net.ua/products/details/patron-sellier-bellot-fmj-9mm-9h18-61gms50shtup1000shtkor/
Вітаю. Якби мав вибирати між ТТ та ПМ, то вибрав би ПМ. ТТ трудно контролювати під час стріляння - ПМ більш приязний для стрільця. Мають рацію ті хто каже, що пітолетами не воюють, але нехтувати короткостволом теж не можна - це, можна сказати, зброя останнього шансу. Абстрагуючись від тем скажу, що я преферую Глок 17/19.
Мав нагоду порівняти три моделі. Дві обговорюємих і чезет, здається 75, давно було, може 73. Обидві з теми порівняно з чехом як обмилки в руці а той як продовження, сидить чітко. Хоча база як би однакова у ПМ а і чезета. І так, в реальному бою це обуза, краще пару магазинів додаткових. Підходить для самозахисту в інших умовах.