Всім доброго здоровʼя ! Вибравшись погуляти осіннім лісом з приладом натрапив на сигнал : легенько прикидану землею з листям цікаву трубу з лючком на саморобній петлі . Спочатку подумав що це якись контейнер і думав викопати , однак заглибившись на пів метра в землю зрозумів що труба навіть не думає зрушувати з місця Так як вже темніло вирішив піти іншим шляхом : лючок замикався болтом з гайкою під ключ на 13 який блокував його і не давав вийти прорізі лючка з язичка на трубі( намалював на схемі : болт синім , великі гайки в якості шайб зеленим , гайку і контргайку на 13 жовтим ) Автомобільною потужною тріскачкою одним рухом без проблем відкрутив контргайку та гайку , далі ішла гайка більшого розміру в якості шайби , далі язичок труби та ще одна гайка більшого розміру . Болт та гайки взяв з собою та почистив , на шляпці болта цифра 5 ( можливо клас міцності як зараз набивають) Ну і по місцю: нашарування позицій австро-угорців по псв і угорців по дсв ( за 20 метрів від труби знаходится попередньо бліндаж , який виглядає як намалював на схемі : лісова дорога , біля неї квадратний окоп з острівцем по центру , теоретично вирішив що бліндаж , на дальній від дороги стінці окопу іде відгалуження у вигляді простого окопу що йде вглиб лісу За 20-25 метрів ідучи дорогою є поворот направо , саме на куті повороту за декілька метрів від дороги і знайдена труба Цікавлять думки камради , буду вдячний за будь які роздуми , можливо хтось таке знаходив і розкаже що це може бути ( моя версія що може бути дишло з буржуйки з лючком щоб після прогорання дров закрити трубку з метою збереження тепла , що означало б що під трубою є кімната якогось засипаного бліна … але може це просто моя фантазія) у планах купити китайський зонд -камеру довжиною метра 2-3 ( труба досить глибоко іде в землю ) і загнувши кінчик під 90 градусів опустити в трубу
Цікаво , якось не подумав , це найбільш вірогідно , бо болт досить легко відкрутився як на ті часи ), плюс нафтовиків у нас вистачає , дійсно могли розвідку робити Я їхні конструкції лише в горах бачив по дорозі на г.Синячка, а отакі «пробні» свердловинки бачу вперше , добре що Ви розказали Закручу болт назад