Всім добрий день! Маю в наявності ось таке чудо трасошукач ИТ-5, виробництво СССР. http://laborant.ru/catalog/avtomat/poisk/opis/it-5isk.htm Цікавить чи можна його якось переробити щоб отримати щось цікавіше, глубинника щоб можна було шукати не лише кабелі під напругою чи трубопроводи, а предмети старовини? Він бачить лише обєкти довгі типу труб і кабелів чи різного розміру? Також чи він бачить кольорові цілі, чи лише чорні? Глибина пошуку цікава, аж до 10м, але чи є в цьому толк для пошуку старовини? Може хтось мав справу з таким раритетом, буду вдячний за ваші думки й роздуми!!!
Думаю що нічого доброго не вийде.В ньому є тільки приймач електромагнітних імпульсів. Передавач знаходиться окремо.А в м.д. все знаходиться в одному корпусі і підключено до двох обмоток котушки.Передавальної і приймальної.
Там повинно бути описано підготовку до роботи.На скільки я зрозумів,генератор до труби підєднати,а з цим "Чудо приладом" іти вздовж траси.То Ви повинні зрозуміти що всі інші предмети старовини він може знаходити теж за таким самим принципом.Для того щоб прилад побачив щось-до цього щось,потрібно підключити генератор.
Зрозуміло, жаль, думав щось потужне авось пригодиться, ще й глибина внушаюча. Припускав що до нього можна підключити катушку від якогось мд, а сам генератор на ремні через плече носити. Велике пасибі за відповіді, приємно що відгукнулись!!!
Ніяк не дає спокою даний прибор, лежить без діла, а міг би хоть якось приносити пользу. Може є можливість якось його переробити умільцями під глубіннік щоб ходити з рамкою? Доречі знайшов інформацію що ними можна робити пошук як контактним способом про який ми згадували раніше де генератор підключався й давав електромагнітні коливання безпосередньо до ебєкта пошуку, так і безконтактний метод. Бесконтактный способ применяют, когда подключение генератора к трубопроводам и кабелям невозможно или нежелательно. В этом способе работающий генератор заземляется в двух или более точках, создавая тем самым вокруг коммуникации электромагнитное поле. Для поиска коммуникации используется "отраженная величина" этого поля. Методика поиска аналогична контактному способу. Ось по ссилці можна глянути методи пошуку з даними приборами- http://lib4all.ru/base/B2005/B2005Part88-254.php Я б не проти заплатити людині за роботу котра б переробила мені даний прибор під глубіннік або можу обміняти його на якийсь із металошукачів, чи продати комусь. В комплекті є блок живлення, проводи для підключення, жабки, двоє навушників.
Бачу в безконтактному пошуку він може сприймати сигнал від великих металевих предметів,або ж комунікацій.Правда не ясно на якій відстані від місця подачі сигналу.Яка ціна, у разі продажу?
Є ще ось такий вимірювальний прилад- Мегаомметр ЭСО202/2-Г, також лежить без діла, можу обміняти або продати за 1000грн.
Даний прилад за своїм характеристиками не має жодного шансу для переобладнання на глибинник. Навіть безконтактний спосіб передбачає знання того, що великий металевий предмет залягає "десь тут". Єдиного цінного там - сам корпус, в якому можна зібрати інший конструктив. Вартість йому - гривен 200. Мегаомметр може зацікавити лише фахівця, який працює у ряді специфічних галузей, наприклад, обслуговує потужні електродвигуни або генератори.
Зрозуміло, попробую продати на торгових площадках дані прибори, може когось зацікавить за їх цільовим призначенням, а мд тоді придбаю доклавши необхідну суму.
Можу Вам запропонувати на обмін м.д.Кощей 5И Ось такий як в цій темі.https://reibert.info/threads/bloka-metalloiskatelja-bm8042-koschej-5i.127819/. Якщо цікавить чекаю у приват.
Трасошукач знайшов нового власника відповідно питання не актуальне, спасибі всім за підказки й поради!