Трасошукач ИТ-5

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Роман Филипчук, 17 лют 2020.

1. Роман Филипчук

Роман Филипчук Stabsgefreiter

Повідомлення:
    146
    Всім добрий день! Маю в наявності ось таке чудо трасошукач ИТ-5, виробництво СССР.
    http://laborant.ru/catalog/avtomat/poisk/opis/it-5isk.htm
    Цікавить чи можна його якось переробити щоб отримати щось цікавіше, глубинника щоб можна було шукати не лише кабелі під напругою чи трубопроводи, а предмети старовини?
    Він бачить лише обєкти довгі типу труб і кабелів чи різного розміру? Також чи він бачить кольорові цілі, чи лише чорні? Глибина пошуку цікава, аж до 10м, але чи є в цьому толк для пошуку старовини?
    Може хтось мав справу з таким раритетом, буду вдячний за ваші думки й роздуми!!!

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      Продам або виготовлю під замовлення котушку до металошукача Квазар, Фортуна, Кощей, Гаррет, ТХ-850,...
      1400 грн.
    2. Глубинная насадка к GTI-2500, позволяющая вести поиск в глубинном режиме. Насадка подключается к вер...
      12500 грн.
    3. Котушка на ремонт. Взагалі працює. Але, при вологості глючить. При згинанню дроту, теж глючить. Вуха...
      500 грн.
    4. Поисковая катушка Nell Attack к детектору Минелаб Exploer SE ,имеет ряд преимуществ в сравнении...
      4100 грн.
    5. Продам новые поисковые катушки к металлоискателю Vista Gold Gain с частотой 30 кГц. Снайперка Supe...
      7300 грн.
  3. jurko

jurko Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Подольская губерния

Ruslan-DRV-75 подобається це.
  4. jurko

jurko Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Подольская губерния
    Думаю що нічого доброго не вийде.В ньому є тільки приймач електромагнітних імпульсів. Передавач знаходиться окремо.А в м.д. все знаходиться в одному корпусі і підключено до двох обмоток котушки.Передавальної і приймальної.

Останнє редагування: 17 лют 2020
    Ruslan-DRV-75 та Omikron подобається це.
  5. lacis67

lacis67 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    297
    Адреса:
    Rivne.Ukrein.
    Там повинно бути описано підготовку до роботи.На скільки я зрозумів,генератор до труби підєднати,а з цим "Чудо приладом" іти вздовж траси.То Ви повинні зрозуміти що всі інші предмети старовини він може знаходити теж за таким самим принципом.:)Для того щоб прилад побачив щось-до цього щось,потрібно підключити генератор.:D

Останнє редагування: 18 лют 2020
    jurko подобається це.
  6. Роман Филипчук

Повідомлення:
    146
    Зрозуміло, жаль, думав щось потужне авось пригодиться, ще й глибина внушаюча. Припускав що до нього можна підключити катушку від якогось мд, а сам генератор на ремні через плече носити.
    Велике пасибі за відповіді, приємно що відгукнулись!!!

lacis67 подобається це.
  7. Роман Филипчук

Повідомлення:
    146
    Ніяк не дає спокою даний прибор, лежить без діла, а міг би хоть якось приносити пользу. Може є можливість якось його переробити умільцями під глубіннік щоб ходити з рамкою?
    Доречі знайшов інформацію що ними можна робити пошук як контактним способом про який ми згадували раніше де генератор підключався й давав електромагнітні коливання безпосередньо до ебєкта пошуку, так і безконтактний метод.
    Бесконтактный способ применяют, когда подключение генератора к трубопроводам и кабелям невозможно или нежелательно. В этом способе работающий генератор заземляется в двух или более точках, создавая тем самым вокруг коммуникации электромагнитное поле. Для поиска коммуникации используется "отраженная величина" этого поля. Методика поиска аналогична контактному способу.
    Ось по ссилці можна глянути методи пошуку з даними приборами- http://lib4all.ru/base/B2005/B2005Part88-254.php
    Я б не проти заплатити людині за роботу котра б переробила мені даний прибор під глубіннік або можу обміняти його на якийсь із металошукачів, чи продати комусь. В комплекті є блок живлення, проводи для підключення, жабки, двоє навушників.

Images:

temp2.jpg
    temp1.jpg
    temp0.jpg
    temp4.jpg
    temp3.jpg
    jurko подобається це.
  8. jurko

jurko Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Подольская губерния
    Бачу в безконтактному пошуку він може сприймати сигнал від великих металевих предметів,або ж комунікацій.Правда не ясно на якій відстані від місця подачі сигналу.Яка ціна, у разі продажу?

Останнє редагування: 22 лют 2020
  9. Роман Филипчук

Повідомлення:
    146
    Краще б було звичайно обміняти на мд з моєю доплатою, а так за 1000грн можу вітдати.

jurko подобається це.
  10. Роман Филипчук

Повідомлення:
    146
    Є ще ось такий вимірювальний прилад- Мегаомметр ЭСО202/2-Г, також лежить без діла, можу обміняти або продати за 1000грн.
    temp0.jpg

Images:

temp1.jpg
    temp5.jpg
    temp4.jpg
    temp3.jpg
    temp2.jpg
    jurko подобається це.
  11. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Даний прилад за своїм характеристиками не має жодного шансу для переобладнання на глибинник. Навіть безконтактний спосіб передбачає знання того, що великий металевий предмет залягає "десь тут". Єдиного цінного там - сам корпус, в якому можна зібрати інший конструктив. Вартість йому - гривен 200. Мегаомметр може зацікавити лише фахівця, який працює у ряді специфічних галузей, наприклад, обслуговує потужні електродвигуни або генератори.

usa70 та jurko подобається це.
  12. Роман Филипчук

Повідомлення:
    146
    Зрозуміло, попробую продати на торгових площадках дані прибори, може когось зацікавить за їх цільовим призначенням, а мд тоді придбаю доклавши необхідну суму.

Wolfgrey подобається це.
  13. jurko

jurko Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Подольская губерния
    Можу Вам запропонувати на обмін м.д.Кощей 5И Ось такий як в цій темі.https://reibert.info/threads/bloka-metalloiskatelja-bm8042-koschej-5i.127819/. Якщо цікавить чекаю у приват.

Останнє редагування: 23 лют 2020
  14. Роман Филипчук

Повідомлення:
    146
    Трасошукач знайшов нового власника відповідно питання не актуальне, спасибі всім за підказки й поради!

lacis67 подобається це.