Боевой нож наземных подразделений Люфтваффе. Очень похож на оригинал, вот только клеймо W оспаривается некоторыми спецами... Если это тот самый нож, что обсуждался на WW, то тут Вам вряд ли кто чего добавит...
Спасибо за ответ.А какими некоторыми спецами?Соколом??Вы ответили,Вам спасибо,для чего комментировать дальше?(добавит не добавит)Спасибо.С Уважением.
нормальний ніж люфтваффе характерні для нього ножні ( правда їх фото крупнм планом нема ) здається він трохи реставрувався ( підмальовувалась гарда я думаю ножні теж... треба фото..) клеймо "W" я бачив на кількох окопниках , оскільки ножів люфта в живу ще незустрвчав то точно сказати про це неможу , думаю що оригінал
Ви маєте на увазі, на окопниках М 42 (тобто пехотних), чи я щось не так зрозумів? Я лише спостерігав, як продавалися ножи Люфтвафе, клеймені литерами W або S і до них не було жодних претензій, але ніхто не може відповісти на запитання, що то є за клеймо. Прийомка, виробник... хто зна... Запитань багато, відповідей практично жодних немає. Самі припущення.
Сказать по правде вот этот с буковой рукоятью мне совсем не нравится, в отличие от Вашего экземпляра. А в книге Патароцци, скан страницы из которой Вы разместили можно много всего найти включая нож Люфтваффе RBNR с рыцарем, который автор считает оригиналом (я и сам счастливый обладатель такого ножа), а многие коллекционеры и у нас и на Западе считают не просто спорным, а откровенной послевоенной вещью. Спорные предметы так и будут оставаться спорными, кто-то верит, кто-то нет. Фактов, проливающих свет на спорные темы особо не предвидится...
на цьому комптері нема точно , зробити фото нове теж не зможу так як продав його уже більше року тому нового так і не купив ... хотів у кращому стані зустрічав з клецмами W і S і без клейм взагалі походження таких клейм мені невідомі , скільки шукав інфи так нічого і не знайшов а впевнений в свому що оригінал на всі 100 % бо сам його знайшов на стрісі .. як уже писав хорошого нового не реставрованого незнайшов.. далі шукаю неспішно бо з коштами на даний момент не дуже