Доброго Всем времени суток! Сегодня попался вот такой топорик. Состояние бодрое. Подскажите какой период и предназначение. После бани добавлю фоток и вес. Спасобо! С ув.
Приставити каталог я не можу бо такого не існує може бути і тамга просто майстер міг так відмітити свій придмет або позначатись те місце де має бкти дирка http://www.kroraina.com/alan/olhovskij.html
Можно просто фото топора КР с клеймом. Охотно посмотрю на топор КР с тамгой.На моей памяти я лишь единожды видел чекан КР с двузубом и тот был вчеканен золотой "фольгой".(на фиолетовом продавался) На Хазарских топорах есть,сам подымал чекан с тамгами. Отверстие как Вы пишите не является клеймом у него другое предназначение. Погуглите.
так я в курсі що (дирка-отверстие) для другого призначення просто то могло бути місце де мала бути дирка могла відмічатись особливим знаком
Так що ви можете побачити на ці сокирі як вона не почищена для того і писав щоб людина почистила під нальотам може вилісти все що завгодно!!! з повагою
так ви самі пишете що бачили топори з клеймом на фиолетовому так в чому питання я просто порадив людині щоб вона почистила !!!з повагою