топор с неопознанным клеймом (два щита?)

Тема у розділі 'Скільки коштує?', створена користувачем Новик, 23 кві 2015.

1. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Прошу помощи в оценке топорика.
    Состояние оч. неплохое, дочистить, заострить и можно в работу, но гложут смутные сомнения: а вдруг он имеет ценность в коллекционном смысле?

Images:

P4221600_cr.jpg
    P4221601.JPG
    P4221607.JPG
    P4221610.JPG
    P4221611.JPG
    Останнє редагування: 23 кві 2015
  2. Цікаві лоти

1. Рідкісна запальничка. Є клейма з написами німецькою та російською мовами. Так розумію, що робила Нім...
      2155 грн.
    2. Олов'яні солдатики часів ПСВ. Французька піхота.
      100 грн.
    3. по фото
      200 грн.
    4. Метал бронза.
      70 грн.
    5. Старі ваги
      250 грн.
  3. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    16.005
    Адреса:
    Крутого хутора
    60-80гр.

БЛК та yucher подобається це.
  4. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    что, он настолько плох, что не стоит даже трети цены современной дешевой штамповки типа JUCO? Дешевле самой дешевой литьевой китайщины?
    Вы меня разыгрываете, по-моему.
    Подожду что скажут люди по определению самого топора и распознаванию клейма (выставил на разных форумах, пока молчок, видно редкая штучка).
    А пока жду других (желательно обоснованных) мнений по цене.

ладик подобається це.
  5. Pete

Pete Feldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    46
    Лоти
      на продажу:
    19
      продані:
    101
    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Украина
    Клеймо - можеть быть банально клеймом деревенского кузнеца :)
    По цене он будет действительно 50гривен плюс минус несколько бутылок пива ;)

анатолий. та slava2008 подобається це.
  6. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Ну, если такая ценовая ситуация, то я сделаю себе из него оригинальный туристический топорик и пусть другие мне завидуют (у кого нет такого))) Сталька хорошая, проверял надфилем, проушина в норме... может только верх срежу, сделаю более модную сейчас форму.
    В любом случае, 50 грн - это просто курам на смех, а не цена за такую редкую (и рабочую) вещь.

Myagkor та Аэродром подобається це.
  7. yucher

yucher General-major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    5.963
    Адреса:
    zentr
    Просить можна і 200.а толку....Реально до 100гр.

БЛК та анатолий. подобається це.
  8. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    yucher, та я би погодився, якби було б хоч якесь обґрунтування, наприклад: "вона звичайнісінька, таких сокир всюди навалом", чи "стан поганий"... ну або ще хоч щось.
    А наразі ситуація така: клеймо не визначається (можливо, що дійсно ручна робота якогось коваля), вік не менше 50 років, стан дуже добрий.
    І, як людина яка знає толк в сучасних сокирах, я не можу втямити як це так, що кована сокира ручної роботи, рідкісна, поважного віку, в дуже доброму стані... коштує до 100 грн.
    Я сподівався на мінімум 500 грн (мінімум!)... і, зрештою, ще таки сподіваюся)))
    А ні, то продавати за низьку ціну точно не буду, зроблю, як і казав, ще одну (вже третю) туристичну, похизуватися перед друзями.
    Дякую, Ви вже вибачайте.

9. анатолий.

Повідомлення:
    16.005
    Адреса:
    Крутого хутора
    Андрій Мудров та БЛК подобається це.
  10. Azrail86

Azrail86 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    252
    Адреса:
    Бобруйск
    Топор согласно одного каталога немецкого производителя что то из Тарнувских - Краковских топоров, в общем польские корни, но делали и немцы, скорее всего топор просто кузнечный, не заводской, щиты как уже предположили выше, клеймо мастера. По цене не скажу, не в курсе ваших цен, но на WW2 форуме, был такой в продаже, вроди даже продан был. Ну и к слову не самая распространееная форма, но это на гурмана.

KVP та Новик подобається це.
  11. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Azrail86, спасибо за разъяснение! :smile_12: Тарнувский-Краковский - это похоже, т.к. совсем близко ко мне по месторасположению.
    ...
    анатолий., так не все же коллекционируют медали, не так ли? Кое-кто и топоры ;)

12. Azrail86

Azrail86 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    252
    Адреса:
    Бобруйск
    Вот я по топорам, жаль страны разные, я бы поучаствовал в ауке.

Новик подобається це.
  13. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Azrail86, да жаль... что тут сказать?
    У меня остается надежда, что и в Украине есть любители топоров, которые увидят этот экземпляр и смогут оценить его по достоинству.

Veterans подобається це.
  14. KVP

KVP Oberleutnant

Повідомлення:
    1.944
    Адреса:
    ...
    Выставьте на аукцион с минимальной (которая бы устроила Вас) цены - и получите современные неутешительные реалии.
    как человек, знающий толк в топорах, Вы должны знать, что сейчас качественный ЗИК "сталинской" приёмки и качества стОит практически (ну, почти) одинаково с китайским говно... извините, ширпотребом. Да, несправедливо, но...

yucher, Новик та анатолий. подобається це.
  15. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    KVP, согласен с Вами, китай завышен в цене, качественный ЗИК не должен стоить столько же, но... я то говорю не о ЗИКах, которых таки немало встречается в продаже, а о топоре редком, о топоре, которого не купишь просто выбрав из ряда таких же на многих барахолках.
    Т.е. я ищу сколько стоит этот топор с учетом именно этого его свойства, свойства, которое должны оценить коллекционеры.
    ...
    На аукцион пока рано, вдруг кто-то более точно его определит.

16. ладик

ладик Major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    630
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1.228
    Повідомлення:
    3.451
    Адреса:
    Україна
    На жаль така реальність 100-200 грн

Андрій Мудров, KVP та анатолий. подобається це.
  17. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Реальність виявилася зовсім іншою: сокиру продав за 650 грн і то тільки тому, що не хотів чекати довше, на покупця, який би міг заплатити більше (виставив на продаж за 800 грн).
    Тепер в мене є деякі думки щодо правильності оцінки в даній темі.
    ...
    Я навіть не знаю, виставляти для оцінки сокирку 1ГПЗ (Москва), чи ні?:rolleyes:

Jurgenss подобається це.
  18. Pete

Pete Feldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    46
    Лоти
      на продажу:
    19
      продані:
    101
    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Украина
    Могу только поздравить, и пожелать удачи в дальнейших торгах! ;)

Новик та анатолий. подобається це.
  19. анатолий.

Повідомлення:
    16.005
    Адреса:
    Крутого хутора
    Хотілось би подивитись на ресурс де ця сокира продалась і хто її купив за такі гроші?
    А сокирку 1ГПЗ (Москва) теж запропонуйте тому купцеві.Це справжній поціновувач таких речей!

20. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Ім"я покупця відкривати не буду, тим паче без його згоди.
    А сокиру, якщо бажаєте, виставлю, коли вона буде повністю готова. Покупець замовив (за додаткову плату) довести її до повністю готового виробу: насадити на топорище, загострити і т.д. Хоче собі на стіну почепити, але з умовою, щоб і в ділі її можна було показати при потребі.
    Сокира рідкісна і таке її застосування є цілком зрозумілим.

анатолий. подобається це.
  21. Новик

Новик Obergefreiter

Повідомлення:
    226
    Адреса:
    Тернопіль, Україна
    Щодо сокирки 1ГПЗ, то тут виявилося простіше і створювати окрему тему по оцінці нема потреби.
    Пошук в Гуглі дав такий результат: в цьому році в продажі було всього дві такі сокири (обидві в Росіїі, на Ганзі і Руснайфі), ціна 3500 руб (забрали відразу і була черга) і 4000 руб. Думаю, що перевести ці суми в грн нескладно (а я ще й зроблю скидку процентів 30).
    Або залишу її собі, бо дуже сподобалася сталь - такої я ще не зустрічав на сокирах.