Точка ХУ

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Ph@ntom, 10 сер 2022.

1. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Є зараз проєкти в армії, які надихають, на противагу тим речам, які можуть розчаровувати. У червні дізналася про онлайн-курс на платформі Prometheus "Військове застосування БПЛА", який було створено лекторами Центр підтримки аеророзвідки
    Упродовж цього місяця вільний час витрачала на проходження цього онлайн-курсу з 10 модулів. Вже маючи свій досвід польотів, дізналася багато нового, дещо стало зрозумілішим, відчуваю, як знання стали набагато ґрунтовнішими.

Особливо вразила мене лекція про принцип мережоцентричної війни на противагу совєцькій індустріальній, в якій кожен боєць розглядається як інтелектуальна бойова одиниця ISTAR, здатна до збору інформації, аналізу, цілевказання та швидкої взаємодії з розповсюдженням інформації про противника з суміжними підрозділами, завдяки чому з'являється інформаційна перевага над ворогом, підвищується швидкість відпрацювання по ворожих цілях і загалом - володіння інформацією про ворога у своєму секторі підвищує в кожного бійця впевненість і мотивацію до його знищення. Це якраз сучасний принцип ведення війни, що абсолютно чужий РФ, де зелених і ненавчених орків кидають в точку ху, і вони не мають зеленого поняття ні де вони, ні хто поруч із ними, ні де противник, що часто можна почути на інтерв'ю з їхніми військовополоненими. Це стара війна, на якій солдат розглядається як розхідних, якому не обов'язково володіти навіть мінімальною інформацією про противника та розклали, крім цих ХУ, в яку тебе кидають наче м'ясо (у той час як вся інформація засекречена в "обраних" представників високого звання, які зазвичай далеко від фронту й воюють не зброєю, а по картах, часто не володіючи реальною обстановкою). У курсі розповідається, що поява дронів якраз не залишає цій останній старій війні шансів бути ефективною в сучасних реаліях. Мене дуже радує, що цей принцип мережоцентричності впроваджують активно в оборонній сфері України.

Хочу подякувати Ann Kosinova за те, що зареєструвала мене та ще десяток охочих бійців моєї роти на цей курс. Дякую авторці ідеї, координаторці й творцю курсу Марія Берлінська за такий крутий і сучасний проєкт для аеророзвідки. Лектори дуже і дуже цікаві та професійні.

Той випадок, коли пишаюся сертифікатом.)

Ярина Чорногуз (с)
    Screenshot_2022-08-10-20-07-51-404_com.facebook.katana.png Screenshot_2022-08-10-20-08-20-719_com.facebook.katana.png

BART28, Igor 21, velomas та 8 іншим подобається це.