Доброго вечора, форум. Маю два запитання щодо тюнінгу українського ножа BPS B1. Перше. Оскільки в мене версія із сталі 65Г, то вона в процесі використання явно буде темніти. Якщо я проведу холодне воронування сталі засобом на основі кислоти, ніж не втратить свої властивості? Читав, що сталь 65Г від воронування стає крихкою, та дехто писав, шо потім не можна використовувати її по продуктам. Чи все ж краще просто полірувати періодично на пасті ГОІ? Друге. Шкіра на піхвах рослинного дублення, ніхто не знає? Чи можливо використати випалювач для її декорування чи тільки зіпсую виріб? Також в загальному цікаво відгуки про цей чи подібні ножі, як правильно правити РК, по спуску, чи роблячи підвод і лише в критичному стані точити по спуску? Дякую за увагу, чекаю на Ваші відповіді.
Ніж гарно відпалірованний і тому якщо будете часто різати сало то нічого йому не буде. Придивіться уважно на РК якщо є так званий підвод то точіть по підводу Якщо немає,то буде круто то точіть по спускам По спускам завжди треба починати точити з грубого каміння 600-800 гріти Тоді не буде завалу і лінзи. З повагою
Спуски начебто рівне сканді. Для заточки ножів в мене є водний камінь двохсторонній на 1000 та 6000 грід, а також середня паста ГОІ.
Пасту неможна Вам треба обов'язково лупу +10, а бажано більше і камні Багато каміння......) З повагою