Вітаю спільнота. Стикнувся з тим що я нічого не знаю.... Треба зробити бойок для 120 міномету бо ті що йшли в комплекті вистачає на + - 80 пострілів... Підгинає, розклепує.... Потім аборт... Ну і так далі. Питання в чому. Підкажіть будь ласка або марку сталі з якої можна зробити(закалка, зонність закалювання). Або Титан.... Побачив що люди роблять. З якої марки краще?
Як казали вищє з нержавійки, дешево сердито не буде іржавіти, якщо нема нержі можна з цементованої сталі.
Титан в данному випадку - це не більше ніж маркетинг. В чистому виді він доволі м'який, тверді сплави складні в обробці, і в будь якому випадку ціна х5-х10. На бойок в мінометі покладена одна функція - наколоти латунний/мідний капсюль. З цим можна впоратись і без титану. 40х13 оптимальний вибір. І знову ж таки, конструктивно тут бойок об'єднаний з ударником, тобто повинен мати окрім міцності щє й власну масу для впевненого наколу. Титан легший, це не піде на користь.
Привіт! Для міномета 120мм найкраще використовувати інструментальну сталь, наприклад, 42CrMo4, добре загартовану (до 58-60 HRC), принаймні, я б так зробив. Титан легший, але швидше зношується, що скорочує термін служби, наскільки я знаю. Можливо, хтось мав інший досвід? Також потрібно подумати про правильну форму, щоб рівномірно розподілити навантаження. Якщо брати титан, то я б обрав Ti6Al4V. Він міцніший і довговічніший, але, на жаль, дорожчий. Також складніший в обробці. Тримайтеся!