Доброго всім заглянувши!!)) Хоч і в самого піонерсько-тимурівське дитинство, але не пригадаю такої речі... Може хтось підкаже яких років, як видавались, всім підряд чи за якісь заслуги... Заводська річ, покрита емаллю, не фарбою.
Так їх купа варіантів https://www.google.com/search?sca_e...AIHZGpLMsQtKgLegQIERAB&biw=1366&bih=657&dpr=1 В мого діда була латунна і якщо не помиляюсь то видали на 40ка річча перемоги. Нещодавно бачив таку емальовану на будинку.
Бажаю здоров'я! З Днем незалежності! У Маріуполі, тоді ще Жданові, на вулиці, де жив дід, були такі таблиці ( переважно латунні) майже на кожному приватному будинку... ( 70-ті роки). Є думка, що їх чипляла влада, щоби піонери та тимурівці могли вітати ветеранів на "червоні" свята... Ось дідова...-зняв, коли його не стало.
Пізній Брєжєв. Дуже просто. Отримав парторг колгоспу в райкомі патрії певну кількість відповідно до раніше поданих списків. Ставив перед фактом голову колгоспу і голову сільради, що є така вказівка з райкому (а тоді це було святе) розвісити, ато клізму вставлять. Але їх не видавали, а вішали. Бралась бригада (2-4 мужика), виділялась машина, об"їзжали подвар"я, прикручували ці таблички. Ветеран цього міг і не знати і не бачити (наприклад, хворів, був у дітей, або бухав в парку після доміно...) Не всім підряд, а ветеранам. За які заслуги - за те що ветеран.