Світлини УПА та ОУН - консолідований ресурс

Тема у розділі 'Національні партизанські формування', створена користувачем Chill, 3 лют 2012.

1. Chill

Chill Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.203
    Адреса:
    Київ - Торонтівщина
    Дивлюся як пішла така вже тема тут і на інших форумах виставляти фото УПА (УНС) та підпілля ОУН, то давно плекаю таку ідею і вже дещо маю для неї.
    Сутність - створення консолідованого ресурсу із максимально якісними фотками УПА. Чому не форуми? Бо вони не мають потрібної фунціональності і ніколи не матимуть.

Ідея: створити найповніше зібрання, по якому можна буде легко шукати і сортувати (імена, дати, місцини, озброєння, будь-що) і яке можна буде легко доповнювати і редагувати.
    Мета: збереження пам'яті та поширення правди про визвольний рух.
    Цільова аудиторія: історики професійні, аматори, реконструктори, просто всі, хто цікавитьсяя темою.
    Як я це собі бачу: ресурс фунціонально дозволятиме будь-кому завантажувати нові фотки або більш якісні версії існуючих (звичайно воно проходитимуть через редакторів). Користувачі також зможуть доповнювати опис фото - імена і псевда повстанців, місцина, дата, ідентифікація зброї, спорядження та строїв (це для реконструкторів особливо цікаво буде). Себто це групова робота, коли не один-два адміни роблять контент, а користувачі ресурсу. Потрібно буде мати ще форум для обговорення (або можна відкрити відділ на інфому історичному форумі)
    Джерела фоток: архіви держ. органів, архіви видавництва Літопису УПА (дякувати панові Миколі Кулику вже маю згоду на публікацію цілої маси фоток, які ще ніколи не публікувалися, і там є бомбові фотки!), тут хтось є з ЦДВР - буду зв'язуватися з ними, приватні колекції і банально інтернет. Реально більша частина фоток УПА ще не опублікована! Це величезний шмат нової інформації і пам'ять про тих, хто боровся за нашу Батьківщину зі зброєю в руках.

Перші етапи прокта:
    1. Фомулювання чітких завдань і вимог до ресурсу.
    2. Пошук технічного рішення і місця хостингу.
    (потрібна CMS причому треба придумати як лекго описувати зміст кожної фотки, не редагуючи її. може тегами? але як тегами вказати хто де стоїть і де царська мосінка на фотці?)
    3. Уведення в дії і призначення декількох редакторів і початкове наповнення.
    4. Популяризація на тематичних ресурсах (milua, reibert, історична правда) із метою залучення активних користувачів.

Прошу ваші ідеї скалади тута. Мені дуже потрібна допомога особливо із номер 2 - я поки що не можу знайти платформу, що має потрібну фунціональнісь, найближче за все - Пікаса, вона має функції групової роботи, теги, розпізнавання обличч. Але не має можливості позначати довільні об'єкти на фотках, що конче необхідно. Може хтось знає схожі ресурси?

GOODerian, Bertold, Козак Голота та 6 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Предложу ЗиП пулемета ZB-30. Оригинал , все предметы штатные. Состояние - складское, в масле и бумаж...
      3000 грн.
    2. (в наявності 4 шт.)
      Диски до кулемету ДП та ДПМ
      700 грн.
    3. Предложу паспорт к макету пулемета Максима. Бланк Балаклеевского ремзавода. Номер макета не вписан....
      300 грн.
    4. Трішки нарізи видно. В середині не чистив
      660 грн.
    5. 150 грн.
  3. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Це буде щось схоже на Вікіпедію.

Така собі Вікіпедія УПА!

Ідея гарна - буду наповнювати всім чим зможу.

4. siromanets

siromanets Moderator

Повідомлення:
    1.944
    Фотоальбом... ;)

Підтримую, давно така думка крутиться...

Проте є одно АЛЕ. Для мене будь-ласка, що маю виставлю. Для істориків ж, це авторське право: або виставить зі сканом, що це його власність, або не виставить взагалі, поки не видасть книжку, або, навпаки, скористається чужими фотками для своєї праці (та на здоров"я, лиш би користь від цього була)

5. anastasio

anastasio Oberschütze

Повідомлення:
    60
    Адреса:
    Західна Україна
    Дуже цікава ідея! Підтримую!)

6. Wächter

Wächter Leutnant

Повідомлення:
    2.025
    Адреса:
    Kiew-Hbf
    Як на мене ,то має бути ресурс накшталт воралбуму з підписами та роз"ясненнями:rolleyes:

7. Chill

Chill Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.203
    Адреса:
    Київ - Торонтівщина
    Що є воралбум? МОжна посилання? Приклади подібних ресурсів дуже допоможуть.

8. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    1 людині також подобається це.
  9. Chill

Chill Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.203
    Адреса:
    Київ - Торонтівщина
    Варалбум не має функціональності позначати на фото людину чи об'єкт. Чи знає хтось софт, або сайт які це роблять з фото (окрім Пікаса, яка може людей позначати)?