Всім добра.Попалось таке стрем'я на місцях,де попадається всяке по війні.Цікаво,чиїх буде?Дякую за увагу.
Сьогодні там же знайшов ще одне стрем'я.Трохи відрізняється від першого.Також РККА?На третьому фото поклав перше і друге для порівняння.
Доброго, підняв таких штук шість - але на жаль - клейм не було... Але підтримую Polisyaka це, ймовірно, - німець.
Не паплюжте мову; правильно казати—стремено. Також РСЧА https://reibert.info/threads/kamjana-sokira-i-stremeno.1284944/#post-14335224
Для цього є тлумачний словник: СТРЕМЕНО, ена, с . 1. Пристрій для упирання ноги вершника у вигляді металевої дужки, що підвішується до сідла за допомогою ременя.
Хоча, схиляюся - як що клейм немає - більш ймовірність, шо наші... І ще - міркую, що кожній завод, коняцкий, а нас в СССР - міг свій штамп ліпити без якіх треба креслень! А ось у німців, гадаю, такого би не було...
Що це за "стрем"я"? Не чув такого слова ніколи, тим більше на житомирщині. ГУГЛ в допомогу ! Так німецькі були з клеймом, /на фото/ і по формі у ТС друге схоже.